Cytuj:
Jak chcesz Iveco S-Way z produkcji to już raczej mowa o 2023r. ...
Na nową firankę Kassbohrer na ten rok też już niema szans. Chyba, że coś na stoku będzie.
*Info.od handlowca Timex-u z dziś z godz.12:00
Z innych ciekawostek. Znajomy ma kilkanaście DAFów w wynajmie. Jedna z firm nie zgadza się na przedłużenie umowy lub wykup na wynegocjowanych ok 3 lat temu warunkach. Na nowe auta ciągle przekładają termin odbioru.
_________________ Hello boss! Majkel... Uśmiech Paryża 420dci, Ferrari Stralis 450, Robur MP2 1841, JelczNL 106 460, Kania R 450, Kania NG R 450, Iveco Stralis MY16 480 ...
Ostatnio zmieniony 07 lut 2022, 23:31 przez Jacoo, łącznie zmieniany 3 razy.
Odniosłem się do postu o Volvo, więc mówię o Volvo Skuszony pozytywnymi opiniami o 460TC wziąłem jedną sztukę na próbę. No chyba, że ktoś zaproponuje 20k Euro więcej niż na zamówieniu to odstąpię - teraz to modne
Samochód: Duży
Cytuj:
Cytuj:
Mihu,ale Ty mówisz o Volvo czy o innej marce?
Odniosłem się do postu o Volvo, więc mówię o Volvo Skuszony pozytywnymi opiniami o 460TC wziąłem jedną sztukę na próbę. No chyba, że ktoś zaproponuje 20k Euro więcej niż na zamówieniu to odstąpię - teraz to modne
Co do Kassbohrera to potwierdzam.
Wolałem się upewnić, bo ostatnio w Twoim przypadku była mowa o DAF-ie i Scanii i budowaniu na tym dalszej przyszłości firmy,więc stąd moje lekkie zdziwienie...Coś więcej na temat konfiguracji?
_________________ Fan Transportu
Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...
W sumie tutaj dalej jestem zdania, że DAF i Scania będą stanowiły trzon taboru. Ale tak się składa, że żadna z tych marek nie mogła zrealizować zamówienia w tym roku. U mnie niebawem przynajmniej 2 ciągniki będą musiały zostać wymienione na nowe, stąd decyzja o zakupie Volvo.
Konfiguracja to tak chyba "w sam raz". 460TC I-save Globetrotter X-low. Most 2.06, I-shift z lewarkiem przy fotelu. Kotły 1260ltr, pełny LED, kolor RAL7016, klima postojowa, elektroniczne zegary, "łamany" fotel kierowcy + skórzana kierownica z pełnym zakresem regulacji, audio + navi + rozszerzone nagłośnienie, kamera martwego pola, blenda, trąby, halogeny w globie. Chyba tyle.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2022, 0:42 przez Mihu, łącznie zmieniany 1 raz.
Samochód: Duży
No fajnie, ciekawi mnie to FH w tym grafitowym kolorze, chyba takiego jeszcze nie widziałem.Ta kamera fajna rzecz,sporo firm w nią inwestuje.Przełożenie 2.06,to będzie miało z 1000obr/min na odcięciu?Coś tam mają jeszcze na Wiosnę w tych motorach grzebać,też się załapiesz na ten "usprawniony"?
_________________ Fan Transportu
Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...
Panowie, Scania NG, naprawdę poziomowanie np. po przepince polega na tym, że trzeba tak długo kombinować góra/dół, aż wskoczy poziom na komputerku? Czy zna ktoś jakiś "szybki" myk sprawnego poziomowania?
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Panowie, Scania NG, naprawdę poziomowanie np. po przepince polega na tym, że trzeba tak długo kombinować góra/dół, aż wskoczy poziom na komputerku? Czy zna ktoś jakiś "szybki" myk sprawnego poziomowania?
Nie masz nigdzie takiego przycisku jak ten pierwszy od prawej w górnym rzędzie?
_________________ Jeździłem na swoim zanim to było modne Żyj tak żeby na starość powiedzieć: kuurła kiedyś to było
to typowa mega, czy ten "deko wyższy" z wys 100 czy tam 105cm? bo jakieś mega wielkie zbiorniki jak na volvo chyba, omega widzę i liwtinskie maja większe kotły przy 295/65 22,5 ale tam chyba 1060l?
Natanki maja ładny kolor tych swoich sprzętów, jeszcze jedno pytanko, co ten pakiet "poprawiony" zawierać ma?
Normalna mega z siodłem na 95cm. W sumie przy konfiguracji miałem wybór tylko pomiędzy "standardowymi" dla megi zbiornikami 980ltr i powiększonymi na 1260ltr. Nie dostałem do wyboru żadnego rozwiązania pośredniego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Damian_DAF i 4 gości