[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2569 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2569 z 3555 [ Posty: 71091 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12567 2568 2569 2570 25713555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 23 maja 2019, 20:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Tak, zapisy trwały do zeszłego tygodnia, a do wczoraj do północy trzeba było wypełnić test teoretyczny.
Jutro jazdy w Opolu ale czy gdzieś jeszcze to nie wiem.

Kiepski handlowiec skoro nic nie wiedział.

Post Wysłano: 23 maja 2019, 20:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

No niestety kiepski

Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 23 maja 2019, 20:20

Sprowadzał z was ktoś auto z Szwecji ? Czy są jakieś "kruczki" "haczyki", na które trzeba zwrócić uwagę.

Post Wysłano: 23 maja 2019, 20:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ktoś z Lublina podpowie jak najlepiej dojechać do Standard-a na Olszewskiego?
Jadąc od WWA
Mijasz węzeł Lublin Sławinek w kierunku centrum, później pierwszy zjazd w prawo w ul. Tadeusza Mazowieckiego. I dalej: Bohaterów Monte Cassino, Armii Krajowej, Jana Pawła II, Diamentowa, w lewo w Olszewskiego i na końcu ulicy masz Standard. 16t na wlocie do Lublina olej, bo to tylko dla tranzytu.
Obrazek

Chyba że walisz z ADRami to wtedy musisz dojechać do Sikorskiego, Krasnickimi do Armii Krajowej i dalej tak jak Ci pisałem. Na T. Mazowieckiego i Bohaterów jest zakaz dla ADR.
Jeśli załadunek to zapas cierpliwości wskazany. Na miejscu całodobowo kibelek i prysznic, na parking możesz wjeżdżać o każdej porze dnia i nocy.

Ostatnio zmieniony 23 maja 2019, 20:36 przez Maateusz, łącznie zmieniany 2 razy.

Post Wysłano: 23 maja 2019, 20:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

U mnie zbiornik powietrza tak przegnił, że powietrze schodziło. 440 plnów i można jechać dalej. A w najbliższej perspektywie wszystkie do wymiany

Post Wysłano: 23 maja 2019, 20:38
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Cytuj:
Sprowadzał z was ktoś auto z Szwecji ? Czy są jakieś "kruczki" "haczyki", na które trzeba zwrócić uwagę.
Nikt Ci nie sprzeda czegokolwiek na export jak nie masz ich numeru personalnego, a płatnością gotówka zapomnij. Szwed nie bedzie z Tobą gadał jedynie jakiś ciapuch a i tak wątpliwe. Najpierw musial by kupic ktos tam i potem jako swoje wyslac do PL

Byłem dzis obadac inna robote, wszystko pieknie. Skanio s650, wypas jak fix, kasa w ok. Lżej niż to co mam teraz, 4 dni w tygodniu, sroda i weekend wolne. Ale. Jest jeden dzien co odwiedzasz pewne miejsce w Jodbro... Chryste... jak mi ktos powie ze ICA jest popieprzona to go wyślę do DagAb...

Wysłane z Nokii 3310 za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 23 maja 2019, 21:06

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

w którym roczniku taka zgnilizna?
w poczciwej reni pierwszy zbiornik wymieniłem po 17 latach eksploatacji.

Post Wysłano: 23 maja 2019, 23:51

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Zależne od tras. W naczepach po KZ wymieniałem po 5/6 latach.

Post Wysłano: 24 maja 2019, 0:37

Użytkownik

Użytkownik

Niedaleko mnie sąsiad prowadzi dodatkową działalność. Jest to handel, jak on to określa, nietuzinkowymi autami. Notorycznie stoją u niego auta sprowadzone ze Szwecji czy Norwegii. Sam po nie leci a wraca na kołach jeszcze z ich numerami rejestracyjnymi. Sąsiad nawet szwedzkiego nie zna a co dopiero aby tam był zatrudniony. Osobiście doradzałem koleżance ze studiów w zakupie Legacy od niego. To musiała czekać aż przerejestruje na polskie numery. Stąd moje pytanie : to jak on to robi że od czasu do czasu nawet ze Skandynawii te samochody ściąga ? Gdy go spotkam to aż się go zapytam.

Post Wysłano: 24 maja 2019, 11:12
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Cytuj:
Jest jeden dzien co odwiedzasz pewne miejsce w Jodbro... Chryste... jak mi ktos powie ze ICA jest popieprzona to go wyślę do DagAb...
Wszystko fajnie tylko co tam jest i w czym tkwi problem. Bo wielu z nas (w tym ja) nie jesteśmy wtajemniczeni w tajniki jazdy po szwedzkich firmach. :) Ale przypuszczam, że to może tamtejszy odpowiednik polskiego Bowimu albo Mlekovity tak? :P

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 24 maja 2019, 11:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Kuuurła, kto tak pomalował to auto?
Obrazek

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 24 maja 2019, 12:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
w którym roczniku taka zgnilizna?
w poczciwej reni pierwszy zbiornik wymieniłem po 17 latach eksploatacji.
2011. Wychodzi jazda po RUS. Mimo, że auta myte po każdej trasie to jednak piach + sól zrobiły swoje.

Post Wysłano: 24 maja 2019, 12:29

Wczoraj Jelcz był na serwisie, przewody od wspomagania już zaczęły parcieć i trzeba było wymienić.

16 rok, 400 tyś nalotu :)

Post Wysłano: 24 maja 2019, 14:40
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Wczoraj waszego ex widziałem, z tymi skośnymi lampkami na blendzie, szedł jak dziki z chłodnia po eS8.

Co do jakości, kumpel w 2letniej wywrotce wymieniał poduszki i amorki na gwarancji, po miesięcznej wojnie z SyAFem uznali reklamacje.
Producent naczepy umył od tego ręce :D

Normalnie sparciały poduszki jakby miały z 10 lat :]

Post Wysłano: 24 maja 2019, 15:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Perpetum:
Obrazek

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 24 maja 2019, 16:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Perpetum starego actrosa :D i to z dystansu 60km :D

Obrazek

Post Wysłano: 24 maja 2019, 18:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Settler myslalem i myslalem. Dagab Jordbro. Gdzie to bylo. Ale juz sobie przypomnialem :D najlepsza firma! Troche patola na poczatku ale jak juz sie zakuma OCB to idzie w miare. O ile nie ma duzych kolejek. Ja tam głównie z Kolonialem jezdzilem. ICA na Kallhalu jest bardzo spoko w porównaniu do tego. Ale jeszcze Arsty nie poznałeś. Tam w nocy to jest sajgon :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 24 maja 2019, 19:15
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Cytuj:
Wszystko fajnie tylko co tam jest i w czym tkwi problem. Bo wielu z nas (w tym ja) nie jesteśmy wtajemniczeni w tajniki jazdy po szwedzkich firmach. :) Ale przypuszczam, że to może tamtejszy odpowiednik polskiego Bowimu albo Mlekovity tak? :P
robota tam polegała na załadunku auta na nocna zmianę do Sundsvall. Przyjazd i zaczyna się wolna amerykanka, pytam się kolesia który mi pokazywał robotę, skąd wie pod która rampę się pakować. On do mnie która wolna, kto pierwszy ten lepszy. Idziemy do biura, dają PDA, listę ładunkową, a tu litania na 4x A4 - 107 palet - wszystko porozrzucane po całej hali. Koleś mówi ze i tak wszystko się nie zmieści bo 3/4 tego to palety z pepsi po 618 kilo każda. wiec ani to zdublować ani upchać. Generalnie jeszcze uj wie co dublować, wszystko trzeba skanować, PDA się wiesza co chwile jak windows 2000. Żadnego nadzoru magazynierów. Jeszcze ładowanie na te belki, ustawianie płyt żeby robić ścianę, blokować belkami. Mieliśmy jeszcze 13 palet z "freszkiem" a to zaś tylko na auto bo przyczepa nie ma agregatu. Pierwotnie powinno się jechać po to autem na drugi koniec magazynu po to ale mówi ze jest nas dwóch to nie ma co jechać bo i tak potem trzeba się tu wracać żeby zapełnić resztę miejsc na aucie bo mówił ze jeszcze ktoś nam rampę zabierze. W miedzy czasie okazało się ze to nie wszystko bo 3 palety są w Satra na innym magazynie, zaś przestawianie, kombinowanie co tu jeszcze zdublować nie wiedząc jakie te palety wyglądają na drugim magazynie - czy da się to zdublować czy nie itd... Na koniec jeszcze wielka afera bo wszytko nie zostało załadowane. Byłem z kolesiem co robi to od czasu do czasu i generalnie mnie zapewniał na początku że pójdzie w miarę gładko, na koniec mu zmiękła rura.
Cytuj:
Settler myslalem i myslalem. Dagab Jordbro. Gdzie to bylo. Ale juz sobie przypomnialem :D najlepsza firma! Troche patola na poczatku ale jak juz sie zakuma OCB to idzie w miare. O ile nie ma duzych kolejek. Ja tam głównie z Kolonialem jezdzilem. ICA na Kallhalu jest bardzo spoko w porównaniu do tego. Ale jeszcze Arsty nie poznałeś. Tam w nocy to jest sajgon :D
Który magazyn masz na myśli na Arstra? bo jak ICA to jestem tam codziennie i ja akurat nie narzekam.

Post Wysłano: 24 maja 2019, 19:30

Użytkownik

Użytkownik

Kornel, Grzegorz :) Obrazek

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 24 maja 2019, 20:29

Chłopaki załadujcie 24 tony, zróbcie jakąś średnią trasę typu Opole-Kudowa i potem wrzućcie fotki ze spalaniem :D

Strona 2569 z 3555 [ Posty: 71091 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12567 2568 2569 2570 25713555 Następna