Strona 1451 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11449 1450 1451 1452 14533605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 sty 2017, 11:54

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Święte słowa,podczas snu włączone tylko i wyłącznie wibracje.

Post Wysłano: 09 sty 2017, 12:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Użytkownik jak masz ten manowski seperator paliwa przy akumulatorach to trzeba było filtr z środka wywalić i jechać dalej :mrgreen:

Filmy z tras

Post Wysłano: 09 sty 2017, 12:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
może ktoś poleci stronę z której można pościągać audiobooki?
Coś ciekawego polecisz?

Ja ostatnio zacząłem sluchać audiobooków, choć do tej pory głównie słuchałem słuchowisk/superprodukcji.
Od siebie polecam Ojca Chrzestnego Puzo, Filip Tyrmanda, Niezwyciężony Lema, Korona Śniegu i Krwi Cherezińskiej i Karaluchy Nesbo.

Teraz słucham już zwykłego audiobooka będacego kontynuacją Korony Śniegu i Krwi, konkretnie Niewidzialna Korona - jest równie OK, choć takiego klimatu jak w superprodukcji nie ma.

Post Wysłano: 09 sty 2017, 13:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7005903

Jan Karski.. ostatnio lecialo niedawno w Radio Szczecin, albo Blekitna Pustynia o zolnierzach w Afganistanie

Post Wysłano: 09 sty 2017, 15:44

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

No chłopacy, dziś wziąłem się za kilka tematów które odwlekały mi się w czasie, bo czułem że będą komplikacje, a tego nie lubię. i Tak:
- Żony wóz ogarnięty. Zamulał bo spadło cięgno od sterowania klapkami, 30zł (a już myślałem że klapki będzie trzeba wycinać). wymieniony olej, komplet filtrów, a pompa od wspomagania rzęziła gdyż panowie z serwisu Wdowczyk dolali najprawdopodobniej oleju silnikowego zamiast tego do wspomagań. Olej wymieniony na prawidłowy i na razie jest ok. Razem 1000zł.
- Załatwione płatności za faktury z S+, które niby mi wysłali a nie zapłaciłem. Tylko, że nie wysłali. Gratisowa kawka wypita, pobajerzone, załatwione.
- Naprawiłem Firefoxa, bo z nowym Kasperskim nie współgrał. Nie działało okno "bezpiecznie piniondze". Już działa, w końcu wiem ile mam tych milionów!
- Zadzwoniłem do firmy z której kupowaliśmy drzwi wejściowe, gdyż jeden z zamków odmówił posłuszeństwa. Podejście tej pani, gadka jak by właśnie schodziła, 100zł za sam dojazd (mają do mnie 300metrów :D ) i termin "może w końcu stycznia...", spowodowały iż zrobiłem podejście sam. Rozebrałem, nic nie urwałem, napsikałem WD40 (tak tak, oprócz Tirów uzdrawia też zamki), założyłem i bangla jak nowe!

Zastanawiam się czy nie zagrać dziś pierwszy raz w totka :D .

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 09 sty 2017, 16:08

A my dzisiaj na małym problem natrafiliśmy :lol:
ObrazekIMG_0673 by nieviesiek, on Flickr

Post Wysłano: 09 sty 2017, 16:10

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
No chłopacy, dziś wziąłem się za kilka tematów które odwlekały mi się w czasie, bo czułem że będą komplikacje, a tego nie lubię. i Tak
Widzę tu podejście "Jeśli facet mówi, że coś naprawi, to znaczy, że to zrobi i nie trzeba mu o tym ciągle co pół roku przypominać." :D
Zawsze takie tematy sprawiają najwięcej frajdy. Nie chce się tego zrobić, odwleka się miesiącami, a później 10 min, bach, bach i zrobione :mrgreen:

Post Wysłano: 09 sty 2017, 16:36
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Ja też ogarnąłem swoją padaczkę. Przed minionym już wyjazdem w nasze polskie góry wymieniłem (a raczej zleciłem wymianę mechanikowi) olej, tarczę od sprzęgła, simering bo to przez niego tarczę szlag trafił z racji przepuszczającego oleju, wszystkie świece żarowe wymienione, ogarnięta z nimi elektronika, oraz klapka od kolektora ssącego bo padła. Ponadto w czasie wyjazdu dało o sobie znać łożysko w lewym przednim kole, które też zostało wymienione. Trochę skarbonka odciążona ale przynajmniej fura lata jak należy.

Dziś miałem po raz pierwszy kontrolę naszego polskiego ITD. Wszystko sprawdzili do niczego się nie mieli doczepić no to zaczęli spisywać protokół. W busie zauważyłem miejsce dla mistrzów magnesu, którym się nie udało. 3 płaskowniki po 1m wkręconę w ścianę a na każdym z nich z 20 magnesów. Tam miejsca zabrakło to całe drzwi obklejone. Ale jeden gość rozłożył mnie na łopatki. Wśród tych magnesików i większych znalazł się magnes od... głośnika. Większy niż dłoń :D poza tym fajna ekipa. Gość niemrawy ale babeczka wygadana i bajerantka. Niezła dzida z niej. :)

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 09 sty 2017, 16:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Temat Francji póki co przepadł. Nie byłem konkurencyjny ze swoją stawką. Rozminelismy się o jakieś 200Eur (mogłem ta robotę wziąć po stawce za jaką obecnie ktoś jezdzi).
Ale za to chyba wiosna idzie, bo dzwonili chłopaki od profili okiennych (z którymi jeździliśmy po PL całe minione lato i jesien), że na jutro potrzebują auta, a miał być spokój do marca :wink:

Post Wysłano: 09 sty 2017, 16:57

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

Nevesu, koła wm pokradli bo stoję na dbk i widziałem że małe braki w ogumieniu

Post Wysłano: 09 sty 2017, 17:12

Tak się oszczędza :D

Malowaliśmy felgi, a że opony z tyłu kwalifikowały się do wymiany, to chłopaki nie składali tylko czekali, aż dzisiaj je dowieziemy.

Post Wysłano: 09 sty 2017, 18:04

MAN - właśnie, że jest zamontowany w ramie, do poprzeczki tuż pod siodłem.
MANowski dziś pomagałem reanimować koledze z TGXa

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6330420
Samochód: CLK Black Series

Cytuj:
Ma ktoś kody błędów do Airtopa 3500 D oraz jakieś info jak zrobić reset i wykasować błędy?

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ktoś coś?

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 09 sty 2017, 20:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Dzisiaj rano na A4 tandemiarz z TKI dał popis, złapał kapcia na przyczepie i stwierdził że cofnie sobie do zjazdu na gliwice i tam jakiś warsztat czy coś... trochę mh przyczepa uciekła na prawy pas i EKOL jak w niego [wycenzurowano] to turek z kabiny wyleciał. Przeżył ale w szoku biegał po autostradzie i rzucał rzeczami w kabine próbując trafić do środka. :shock:

Post Wysłano: 09 sty 2017, 20:49

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VW

Tak nawiązując do ostatnich mrozów i odpalania samochodów, to taka o to sytuacja z sąsiedniej gminy :) http://www.beskidzka24.pl/artykul,splon ... 51638.html Wieści donoszą że kierowca zbytnio szalał z opalarką w okolicach filtrów ....

Post Wysłano: 09 sty 2017, 20:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Widziałem ten wypadek na fb, serio przeżył? :shock:

Post Wysłano: 09 sty 2017, 20:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Widziałem ten wypadek na fb, serio przeżył? :shock:
Tak, podobno w momencie uderzenia w przyczepę wyrzucilo go jak z procy na drogę. Kumpel który tam był jednym z pierwszych mówił ze poruszał się sprawnie tylko w amoku i nie wiadomo czy nie miał jakiś wewnętrznych obrażeń

Post Wysłano: 09 sty 2017, 21:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: Volvo FM9 8x4

" "moja" stacja S1 - na Górnikach, trasa T.G->Gliwice: CFPP -26*C, CP -7*C, paliwo z Orlena"

mogłeś od razu sprawdzić ile ml, ma litr paliwa na tej cudownej stacji!!

Post Wysłano: 09 sty 2017, 21:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGS 35.440

Ja swojego TGA zostawiłem w czwartek o godzinie 16:30 i dzisiaj odpalił bez problemu. Paliwo z małej lokalnej stacji. W nocy dochodziło średnio do -15*C więc nie było tak zimno. Jednak nikt nie przepalał auta to dzisiaj do 7 rano :) Baterie mają niecałe pół roku.

Post Wysłano: 09 sty 2017, 21:45
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

DK11 kierunek T.Góry. miejscowość Kokotek kilka kilometrów za Lublincem. Ciąg samochodów, jedziemy sobie te 70. Nagle znalazł się miszcz fajery w białej audi. Zaczął wyprzedzać. Tak się rozpędził, że poszedł na zakręcie w prawo lewą stroną za wysepką i co go spotkało? Magnumka. Na szczęście oboje wychamowali. Ledwo obok siebie się przecisnęli. Myślicie, że coś nauczyło? Gdzie tam. Po chwili zaś lewy pas podwójna ciągła, przejście dla pieszych i skrzyżowanie i poszedł.

Nic tylko guma i wąskie drzwi.

Sukces jest taki, że cały tydzień rozplanowany i wychodzi, że robię 2 kółka i w ciągu 3 dni będę w domu. Gitara, malyna. :)

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Strona 1451 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11449 1450 1451 1452 14533605 Następna