Cytuj:
miałem na myśli ze najmniej tego płynu ubywa wtedy jak najmniej otwierasz klapkę od wlewu czyli na chłopski rozum trzeba tankować jak najrzadziej jak najwięcej
Tobie tez tak żarówki przednie się pala na potęgę?
407 ma ta wadę ze jest tam nawalone za dużo elektroniki która lubi dawać w dupę np te żarówki komputer pokazuje ze postojówka się spaliła - faktycznie nie świeci. Drugim razem już świeci itd Do tego czujniki na wszystko. Samochód fajny na średnie i długie dystanse. Np teraz tutaj w Szwecji mam do roboty 50km i przy takich codziennych kółkach wychodzi mi od 5,5 do 6,0l. Brakuje mi tylko podgrzewanej przędnej szyby i DEBASTA!

Ogółem to mi żarówki dobrze świecą. Któregoś razu się wpieniłem na te ostrzeżenia i wymieniłem kompletnie wszystkie na raz. Obecnie nie świecą mi od rejestracji i lewy xenon czasem świeci, czasem nie. Ogółem wynalazłem gdzieś mądrość, że to nawet niekoniecznie musi być wina żarówek, tylko wszelakich styków.
Wyłączyło mi też ESP, więc pewnie któryś czujnik ABS ma dość, ale teraz zostawiam auto do ogarnięcia, to może dadzą radę.
Szyba podgrzewana jest, przynajmniej u mnie. Może nie tak, jak tylna, ale po wciśnięciu przycisku cały nadmuch idzie na szybę. Działa to bardzo dobrze i bardzo szybko, nawet, kiedy silnik nadal zimny.
Spalanie podobne. Jak jeżdżę spokojnie, to po zatankowaniu pokazuje mi zasięg 900km. Zbiornik chyba jest 65l.