Strona 1376 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11374 1375 1376 1377 13783605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 13 gru 2016, 23:19
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Zarabia kokosy to go stać.

Post Wysłano: 13 gru 2016, 23:20
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

ale potrzebuje impulsu

Post Wysłano: 13 gru 2016, 23:21

Ale kolega mówił wcześniej ze jest nieśmiały. Zapłaci te 150zł/h i będzie siedział i gadał bo będzie się bał zabrać do pracy. Tutaj trzeba małymi kroczkami :lol:

Post Wysłano: 13 gru 2016, 23:22

Użytkownik

Użytkownik

Fajnie, że sobie postanowiłeś iść na siłownie i do ortodonty, bo to na pewno Ci nie zaszkodzi. W Twojej psychice leżą główne ograniczenia, a nie w wyglądzie.

Do domu nie zniechęcam - jeden woli mieszkanie, drugi dom (sam wolę dom). Jedynie twierdzę, żeby się wstrzymać jeszcze, choćby do momentu kiedy określisz swoją drogę życiową - co w większości przypadków, tak czy owak, wiąże się z decyzją o wspólnym życiu z drugą osobą. W tym czasie rozpoznawać temat, własne potrzeby, analizować z czego chcesz budować, jakie technologie stosować itp. Pamiętaj, że rok odkładania, to 2 lata płacenia kredytu. Dlatego zbieraj na solidny wkład własny, zamiast zaczynać od kredytu. Fajniej byłoby spłacać 150k kredytu, a nie 300k, nie? Nie wiem jakie masz koszty życia, ale jak zarabiasz 3k na rękę, to ze 2k-2,5k jesteś na spokojnie w stanie odłożyć co miesiąc, skoro mieszkasz z rodzicami.

Do alkoholu też nie namawiam, ale po prostu sobie kiedyś spróbuj, żeby się nie bać nieznanego i tyle.

k****, szkodzi mi zima i nadmiar czasu.

Post Wysłano: 13 gru 2016, 23:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Masz najlepszą pracę jeśli chodzi o opanowanie dziewczyny, codziennie przewija się milion fajnych babek, z których połowa ma podobne problemy do Ciebie. Odmowa nie jest porażką, pamiętaj ;-)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 13 gru 2016, 23:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Januszowa Magnolia

Cytuj:
Cytuj:
Ty to jednak obyty jesteś! Tu, tam, wszystko wie, wszędzie był. Ale cię posłucham koluniu, poczekam. Mamy czas. :lol: :lol:
Nooo,żeby ogarniac czas załogi to trzeba faktycznie być po studiach i przejechac 4 mln km
Wiesz ze dalej sie pogrążasz?? To sa podstawy wiedzy kierowcy zawodowego,podstawy.
ps. nie widze odpowiedzi na moje pytanie zadanie wcześniej :idea: :?:
I co teraz będzie? Plastik oddać? Zwolnić się znów? Usunąć konto? :D

Odpowiedź? Zdolny, ale leń :lol: :lol:

Ostatnio zmieniony 13 gru 2016, 23:30 przez Hypia, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 13 gru 2016, 23:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Stralis II 6x2

Cytuj:
(...)Śmiem twierdzić że do Kolegi odezwie się kilka Koleżanek z tego Forum (...)
To ja poproszę o to samo! Chętnie poznam Dziewczyny z zamiłowaniem motoryzacyjnym, ale inne niż blacharstwo. :)
Jestem trochę nieśmiały z początku znajomości... :roll: No i z mamą już od kilku lat nie mieszkam. :>

:mrgreen: :twisted: :twisted:

Post Wysłano: 13 gru 2016, 23:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
I co teraz będzie? Plastik oddać? Zwolnić się znów? Usunąć konto? :D
klasyk:
odstepujemy od wymierzenia kary, zycie juz pana wystarczajaca ukarało magnumka i kassbroherem :lol:

Post Wysłano: 13 gru 2016, 23:56

Użytkownik

Użytkownik

ErKaZet, proponuję pójść na badanie poziomu testosteronu. Mówię całkiem serio bez uszczypliwości. To może być Twój problem. Ponoć to coraz częstsza 'choroba'. Siedzący tryb życia, brak ruchu czy ogólny brak ogarnięcia życiowego jeszcze temu sprzyjają. Przez obniżony poziom testosteronu możesz nie mieć chęci do życia, być otyłym a nawet popaść w depresję. W tym wieku powinieneś wręcz biegać za dziewczynami, zazwyczaj celem Twoich równieśników (czyli i mnie) jest brak planów na przyszłość i niechęć do stabilizacji. A Ty gadasz jak stary piernik. Powodzenia :)

Post Wysłano: 13 gru 2016, 23:58

Użytkownik

Użytkownik

GG: 112
Samochód: Duzy?

Ja jebie :lol: Dawno chyba tak wesoło nie było :D Chcesz to dam Ci namiar na kogoś z Oln i się oswoisz :P Swoją drogą lepiej się jest zająkać niż nic nie powiedzieć i udawać głuchego

Edit.
Jacek a co uważasz,że w tym wieku nie można myśleć o stabilizacji?Ja z byłą już to planowałem.Ale okazało się kur*ą :lol: Ważne to trafić na odpowiednią.A imprezy?Ja również nie przepadam ale czy to wyznacznik?I bez tego można kogoś poznać i podupczyć

Post Wysłano: 14 gru 2016, 0:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Cytuj:
Dlatego zbieraj na solidny wkład własny, zamiast zaczynać od kredytu. Fajniej byłoby spłacać 150k kredytu, a nie 300k, nie? Nie wiem jakie masz koszty życia, ale jak zarabiasz 3k na rękę, to ze 2k-2,5k jesteś na spokojnie w stanie odłożyć co miesiąc, skoro mieszkasz z rodzicami.[/size]
Tak czy siak dam sobie jeszcze kilka miesięcy na kalkulację i dokładne przemyślenia, co się bardziej opłaca, czy brać kredyt, czy jednak dozbierać trochę kasy, itp.
Cytuj:
Masz najlepszą pracę jeśli chodzi o opanowanie dziewczyny, codziennie przewija się milion fajnych babek, z których połowa ma podobne problemy do Ciebie. Odmowa nie jest porażką, pamiętaj ;-)
Jak zobaczyłem Twój post, to spodziewałem się konkretnego pojechania po mojej osobie :mrgreen: Jak to szło? Porażka to tylko kolejny powód, żeby spróbować jeszcze raz, tylko z większym doświadczeniem, czy jakoś tak.

Adamek, jakby nie było, to doświadczenie w rozpętaniu gównoburzy już mam, mogę wpisać do CV, a i macie chociaż o czym pisać, bo jakoś tak nudno było, od kiedy nie udzielają się Sochaczewiak i Krychu :lol: .

Post Wysłano: 14 gru 2016, 0:11

Użytkownik

Użytkownik

Stabilizacji nie tylko w sensie miłości i związków. To raczej normalne i zdrowe, że chce się powoli założyć rodzinę, mieć żonę i dzieci. Ale jak ktoś mi mówi, że mu pasuje robota, bo jest super spokojna i chce tam pracować do emerytury to jest mentalnie dziadkiem, nie dwudziestoparolatkiem... Myślę, że zrozumiesz o co chodzi ;) kolejna 'niemęska' sprawa u kolegi RKZ to niechęć do podejmowania ryzyka. Ryzyko jest wręcz wpisane w młodość. Musi je podejmować, żeby cokolwiek osiągnąć, głównie w kwestii kobiet. RKZ szuka wymówek, aby tylko się nie wysilać. Przez co wszystko widzi w szarych barwach.

Post Wysłano: 14 gru 2016, 0:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jacek, a wstajesz do swojej pracy z uśmiechem na twarzy, czy po przebudzeniu mówisz "ja pitole, znowu do roboty"?

Post Wysłano: 14 gru 2016, 0:21

Użytkownik

Użytkownik

Wstaję z uśmiechem głównie dlatego, że w mojej pracy codziennie dzieje się coś innego :)

Post Wysłano: 14 gru 2016, 0:21

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
Tak czy siak dam sobie jeszcze kilka miesięcy na kalkulację i dokładne przemyślenia, co się bardziej opłaca, czy brać kredyt, czy jednak dozbierać trochę kasy, itp.
Tutaj chyba nie ma co kalkulować...jeśli ci się nie pali grunt pod nogami typu: żona, czy dziecko w drodze to lepiej odłożyć i kredyt mniejszy wziąć.

Post Wysłano: 14 gru 2016, 0:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Kopsaj sto złoty... wchodź na odloty... :D

Post Wysłano: 14 gru 2016, 0:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja też. Może robota nudna, ale wbrew pozorom też dużo się dzieje. Chyba, że dyspozytorowi się nudzi i 3 dni pod rząd zaplanuje tą samą linię i brygadę :D . Bitwy kanarów z żulami, śpiewanie kierowcy "sto lat", awaria wozu na samym środku skrzyżowania, też bywa ciekawie. A jak dla mnie nieważne, jaka praca, tylko kto w tej pracy jest. Ekipa w firmie jest zgrana, panuje świetna atmosfera, a to też jest ważne.

Co do bitwy kanarów z żulami, to trwała kilka minut i była ciekawsza niż niejedna walka w KSW :mrgreen: .

Post Wysłano: 14 gru 2016, 0:38
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Mimo, że swoją prace lubie, codziennie jakieś nowe problemy, wyzwania to i tak najchętniej bym nie wstawał do niej :d

Post Wysłano: 14 gru 2016, 0:51

Użytkownik

Użytkownik

GG: 10157934
Samochód: Fiat Ducato / DAF XF

Tak jak temat kredytów był (jak dla mnie) mało interesujący, tak "przygody" Erka nadrobiły monotonie z nawiązką. Ciekawe co będzie następne :D

Post Wysłano: 14 gru 2016, 1:36

Użytkownik

Użytkownik

Ja też przygody Erkazet'a czytałem z zaciekawieniem,ale jak widać są efekty porad :D
Przed chwilą napisał do mnie na Fb kolega z dawnej klasy,miał spore problemy z nauką i nie za specjalnie mu szło. Jak zapytałem gdzie chodzi do średniej to odpisał,że "rzucił szkołe". Potem on zdał mi pytanie czy mam prawko itp... Podczas dalszej konwersacji dowiedziałem się że robi prawko na "tiry" i jeżdzi "Skanioł soluwkoł" gdzie w tej mieścinie gdzie "robi" to jest Daf i Man. Niezły cyrk :lol: :lol: :lol:

Strona 1376 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11374 1375 1376 1377 13783605 Następna