Strona 1331 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11329 1330 1331 1332 13333605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 lis 2016, 13:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Mi na A9 na 100km bodajże, na zwężce strzelił,80km/h na 60 nic nie przyszło jeszcze a 3 msc minęły :D
Sławek w ETSie? :lol: :roll:

"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/

Post Wysłano: 27 lis 2016, 13:15

Cytuj:
W tamten poniedziałek przeleciałem w Lubinie na żółto-czerwonym...
Ciekawe czy kamery działały...

3 wypracowania na odwołanie już mam napisane :D
Nie chcę Cię martwić, wypracowanie nie pomoże. Jeśli się nie przyznasz - dostaniesz mandat w postępowaniu zaocznym - bez udziału w sprawie. Coś o tym wiem, bo tak małżonka dostała mandat za czerwone. A że samochód był na Nią i się nie przyznała to dowiedziałem się po fakcie. Sprawa była do wygrania.
Dopiero możesz wnieść sprzeciw do wyroku w terminie 14 dni od odebrania pisma. W sprzeciwie musisz wykazać okoliczności dla których nie zgadzasz się z tym wyrokiem i najprawdopodobniej czeka Cię wizyta przed obliczem Temidy.
[EDIT]
A argumenty musisz mieć solidne, by obronić się przed wyrokiem. Bo jeśli przegrasz to mandat+koszta sądowe+punkty. Nie licząc tego, że będziesz miał sprawę w sądzie właściwym dla organu nakładającego mandat. Owszem, możesz wystąpić z wnioskiem o przeniesienie sprawy do sądu właściwego dla Twojego miejsca zamieszkania. Ale to już dalsza bajka.

Post Wysłano: 27 lis 2016, 13:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Januszowa Magnolia

Niech będzie, że Actros tyle pali, zwracam honor.

Ja obok fotoradarów zawsze ponad 50km/h mam i na razie cisza :D Kiedyś jak jechałem do Kostrzyna, to stał gdzieś tam po drodze fotoradar i się zapatrzyłem, miałem ponad 60km/h i nie zrobił fotki. :D

Ostatnio zmieniony 27 lis 2016, 13:36 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie do "Kostrzynia", ale do "Kostrzyna"

Post Wysłano: 27 lis 2016, 13:37
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Ja się zastanawiam jak jest sprawa rozwiązana jeśli przychodzi okres od 23 do 5 kiedy to prędkość w w terenie zabudowanym wynosi 60km/h. Testowałem wszystkie fotoradary za dnia przy równej prędkości 60km/h i żaden zdjęcia nie zrobił. Moje wnioski są takie, że najpewniej mają na stałe ustaloną prędkość przy której robią zdjęcia.
Cytuj:
Sławek w ETSie? :lol: :roll:
A może osobówką leciał?

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 27 lis 2016, 13:41
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Użytkownik

Ty mnie zawsze musisz pocieszyć...
Najpierw niech przyjdzie, potem się będę się martwił... :wink:

Post Wysłano: 27 lis 2016, 13:44

Ja? No coś Ty. Ja tylko studzę Twoją młodzieńczą, rozpaloną głowę i ułańską fantazję.
A skoro mam doświadczenie w jakiejś materii, wiem jak się przed tym bronić - dlaczego mam o tym otwarcie nie powiedzieć. Może akurat komuś pomóc. A chyba o to chodzi, nieprawdaż?

Post Wysłano: 27 lis 2016, 13:46

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Coś o tym wiem, bo tak małżonka dostała mandat za czerwone...
Czy to był przejazd przez skrzyżowanie, na którym kamery należą do GITD???

Post Wysłano: 27 lis 2016, 13:49
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

W moim przypadku tak...

Lubin jest obstawione bramką prędkości, jeszcze pozakładali kamery na skrzyżowaniach ...

Post Wysłano: 27 lis 2016, 13:53

Cytuj:
Czy to był przejazd przez skrzyżowanie, na którym kamery należą do GITD???
Nie, to było w Krośnie, w ciągu DK-28. Stał tam fotoradar w służbie Straży Miejskiej. Bardzo łatwo było obalić zarzut przejazdu na czerwonym świetle: nie było widać sygnalizatora a co za tym idzie światła przy którym wjechała na skrzyżowanie.
I nim rozpęta się burza, że ktoś miał homologację itp. - tak, do "zdjęcia" załączona była kopia świadectwa homologacji. Świadectwo stwierdzało, iż fotoradar dostał homologację na kontrolę przejazdu w zakresie tylko i wyłącznie prędkości pojazdów. O światłach nie było żadnej wzmianki.
Owszem, próbowała się odwoływać do S-M w Krośnie, że zgodnie z ustawami nie mają tytułu prawnego do kontroli ale jeszcze to było mało. Cóż - gdybym wcześniej wiedział to inaczej by się to skończyło.

Post Wysłano: 27 lis 2016, 14:01

Zakładał ktoś z was LEDowe stroboskopy? Czym się kierować przy wyborze? Na co zwracać uwagę? Chciałbym takie składające się z czterech lamp

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5839699
Samochód: od wroga

Cytuj:
W moim przypadku tak...

Lubin jest obstawione bramką prędkości, jeszcze pozakładali kamery na skrzyżowaniach ...
A w Polkowicach sa 2 skrzyżowania z kamerkami :/

Post Wysłano: 27 lis 2016, 14:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Czy ktoś się orientuje, ciągnik stale ciągał firanki a teraz będzie trzeba podczepić pod ten sam ciągnik cysternę. Trzeba będzie przesunąć siodło?

Post Wysłano: 27 lis 2016, 14:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Jak czytam niektóre tematy to jestem w szoku ile w ludzi jest zawiści że innemu się powodzi... :) Jak za dawnych czasów w etsie, że ten ma lepszy model, a ja nie.

Post Wysłano: 27 lis 2016, 14:42

Cytuj:
Jak czytam niektóre tematy to jestem w szoku ile w ludzi jest zawiści że innemu się powodzi... :) Jak za dawnych czasów w etsie, że ten ma lepszy model, a ja nie.
Nasza typowo polska przypadłość. "...tylko się nie pomyl i nas, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj - bo my, Pawlaki swojej miedzy się trzymamy..." :D

Post Wysłano: 27 lis 2016, 14:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Cytuj:
Czy ktoś się orientuje, ciągnik stale ciągał firanki a teraz będzie trzeba podczepić pod ten sam ciągnik cysternę. Trzeba będzie przesunąć siodło?
Można. Ale po co?

Post Wysłano: 27 lis 2016, 15:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6032020

Cytuj:
[Nie chcę Cię martwić, wypracowanie nie pomoże. Jeśli się nie przyznasz - dostaniesz mandat w postępowaniu zaocznym - bez udziału w sprawie. Coś o tym wiem, bo tak małżonka dostała mandat za czerwone. A że samochód był na Nią i się nie przyznała to dowiedziałem się po fakcie. Sprawa była do wygrania.
Dopiero możesz wnieść sprzeciw do wyroku w terminie 14 dni od odebrania pisma. W sprzeciwie musisz wykazać okoliczności dla których nie zgadzasz się z tym wyrokiem i najprawdopodobniej czeka Cię wizyta przed obliczem Temidy.
[EDIT]
A argumenty musisz mieć solidne, by obronić się przed wyrokiem. Bo jeśli przegrasz to mandat+koszta sądowe+punkty. Nie licząc tego, że będziesz miał sprawę w sądzie właściwym dla organu nakładającego mandat. Owszem, możesz wystąpić z wnioskiem o przeniesienie sprawy do sądu właściwego dla Twojego miejsca zamieszkania. Ale to już dalsza bajka.
Aby doszło do wyroku nakazowego (postępowanie zaoczne), musisz odmówić przyjęcia mandatu. Inna sprawa, jeśli na wskazanie, w tym przypadku od SM, w ogóle nie odpowiesz, nie mają podstaw by kierować sprawę do sądu. Na jakiej podstawie? Ustalenia właściciela pojazdu? To żaden dowód. Nie mają oświadczenia podpisanego przez niego, nic nie mogli zrobić.
Na sprzeciw od wyroku nakazowego masz 7 dni. W tym sprzeciwie nie musisz niczego wykazywać. Wystarczy jedno słowo: sprzeciw. Po co odkrywać swoje argumenty jeszcze przed rozprawą?
Od kiedy sąd przyznaje punkty karne? Sąd wymierza grzywnę + koszty sądowe. Temat znam z autopsji.

Post Wysłano: 27 lis 2016, 16:36
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Jako ze Polska jest za mała dla dwóch królów dystrybucji postanowiłem wyemigrować i dzisiaj pierwszy raz w życiu trochę popraktykowałem takie coś:
Obrazek

A czy z tej mąki coś się upiecze, czas pokaże :)

Wysłane z Nokii 3310

Post Wysłano: 27 lis 2016, 16:43
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

No to konkret Ci się trafił na początek :D

Post Wysłano: 27 lis 2016, 17:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Januszowa Magnolia

Bauer też mnie to ciekawi, ale jakoś nie mam odwagi przetestować. :D

Setller na prawe teroz dawaj!

Post Wysłano: 27 lis 2016, 17:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

Zima jako poczatek 25 metrow. Zycze duzo cierpliwosci :) jak masz jakies pytania o Bringach w Stockholmie i okolicach to uderzaj, pomoge gdyz wszystkie obcykane :) w zasadzie od Stockholmu przez Vasterad do Goteborga i na dol :) az po Staffanstorp :) btw schylales sie juz pod mostamk? Jak ja pierwszy raz jechale wysokim to przy pierwszy moscie zanurkowalem :)

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Strona 1331 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11329 1330 1331 1332 13333605 Następna