Strona 1327 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11325 1326 1327 1328 13293605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 26 lis 2016, 10:19

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Łysy, uważaj, żebyś banana na szwabię nie dostał, bo to chyba nie pierwszy raz? :P
Ponoć po kilku takich samych wykroczeniach w jakimś okresie mogą zamknąć szlabanik. :>

Szukanie gruza na dojazdy do bazy za około 2-3kzł jest trudniejsze, niż szukanie dobrego auta za 45kzł. :roll:

Post Wysłano: 26 lis 2016, 10:31
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Obniz oczekiwania to znajdziesz :)

Wysłane z Nokii 3310

Post Wysłano: 26 lis 2016, 10:36

Sukces. Przywiozłem choinkę, która ustawili w centrum Poznania. Będę chyba miał więcej prezentów, bo choinka spora! :D

Post Wysłano: 26 lis 2016, 10:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Kermiter komornika stać na droższe fury niż Mondeo za 1,3k :P
9pln bankrut, ale na etacie i czymś dupę wozić trzeba :D
Mk61 masz 100% racji

Post Wysłano: 26 lis 2016, 10:43

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Diesel (bez turbo) z hakiem i w sensownym stanie blacharskim to chyba wystarczająco niskie oczekiwania. :mrgreen:
Od biedy jeszcze ten hak jestem w stanie odpuścić, ale nawet bez niego sam szajs.

Mercedes okular, czy Opel Vectra z okolic 2000 roku tańsze od Golfa 2. :lol:

Post Wysłano: 26 lis 2016, 11:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Oczekiwania spore.
Okulara można wyrwać za te pieniądze. Ale blacha będzie w stanie agonalnym.

/mobil

Post Wysłano: 26 lis 2016, 11:30
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Cytuj:
Łysy, uważaj, żebyś banana na szwabię nie dostał, bo to chyba nie pierwszy raz? :P
Ponoć po kilku takich samych wykroczeniach w jakimś okresie mogą zamknąć szlabanik. :>
Zapuści włosy i wąsa i go nie poznajoo.
Cytuj:
Szukanie gruza na dojazdy do bazy za około 2-3kzł jest trudniejsze, niż szukanie dobrego auta za 45kzł. :roll:
Cytuj:
Diesel (bez turbo) z hakiem i w sensownym stanie blacharskim to chyba wystarczająco niskie oczekiwania. :mrgreen:
To szukasz auta do dojazdu czy do targania przyczepki? :) a może tyle tobołków w trasę zabierasz. Celowałbym w jakieś nieśmiertelne gulfy na zwykłej pompie. Proste w miarę vezawaryjne a jeśli już coś padnie to aby części było sporo i po dobrych cenach.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 26 lis 2016, 11:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Ostatnio sprzedawałem swoje stare wozidło za 2tyś, ludzie tyle pytan zadawali jakby co najmniej kosztował 20. :D Mechanicznie 100% sprawny, blacha jak to w Cklassie, ruda tańczyła jak szalona. Byłem w stanie zejść trochę, ale jak mi handlarzyna zaproponował 1000zł to stwierdziłem, że to nie na moje nerwy i miał zostać. Koniec końców sąsiad kupił za tyle ile chciałem. :)

Wczoraj ostry dym bo nie chciałem jechać na dziś z dostawą do Sieradza, otworzyła się puszka pandory i było bum. Koniec końców od 9 rano w domu, autko przejmuje szefostwo i jedzie na rozładunek. :) A ja weekenduje do poniedziałku wieczór. Podobno ma się uspokoić, jak wyjdzie to się okaże. :)

Post Wysłano: 26 lis 2016, 11:43
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Tydzień temu chcieli mnie wysłać na piątkowy rozładunek do Welsu. Śmierdziało weekendem na kilometr. Burza telefonów, że nie ma ciężko będzie żebym nie jechał. Jeden telefon do szefa za 20 minut telefon od spedytorki, że mam cały tydzień wolny a ładunek oddany obcemu przewoźnikowi. Już widzę ten fuckface jak się dowiedział, że wszystko ręcznie do rozładunku.

#BigosLover

Post Wysłano: 26 lis 2016, 11:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

Weekend w trasie jak kop w jaja? Szalchta!

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 26 lis 2016, 12:20

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: mb1844

Cytuj:
... wszystko ręcznie do rozładunku.
We wtorek bylem w ostermanie w witten.od poczatku wiedziałem ze zrzutka ręcznie ale nigdy wiecej sie nie dam w to wrobić.rano czekaj od 7 do 11 żeby z laski swojej mogl samemu zrzucić meble.pozniej 3h napier..kompletami na wozki gebelsowi który wiecznie miał problem ze zle ułożone a niektore sztuki wazyly po ponad 100kg.nie chce tych 50€ i tej roboty.

Post Wysłano: 26 lis 2016, 12:42

Cytuj:
We wtorek bylem w ostermanie w witten.od poczatku wiedziałem ze zrzutka ręcznie ale nigdy wiecej sie nie dam w to wrobić.rano czekaj od 7 do 11 żeby z laski swojej mogl samemu zrzucić meble.pozniej 3h napier..kompletami na wozki gebelsowi który wiecznie miał problem ze zle ułożone a niektore sztuki wazyly po ponad 100kg.nie chce tych 50€ i tej roboty.
Przez tych kutasów zostałem kiedyś na weekendzie.Miałem awizo na piątek ,ale pojawiłem się tam w czwartek koło południa.Wrzuciłem papiery ,ale oczywiście wróciły do mnie z powrotem z adnotacją daty awizacji.No to w piątek rano ,atak znowu ,a te kutafony mnie , drugiego Polaka i Guldena nie wpuszczały ,a fryców prosto z marszu.Mój numer wyświetlił się dopiero około południa :roll:
Jednak największe wchoojograje są w miejscowości Friedberg koło Augsburga.Byłem tam raz i miałem całą naczepę tylko do nich , to pod rampą [wycenzurowano] 8 godzin :twisted:

Post Wysłano: 26 lis 2016, 12:48

Cytuj:
U mnie zaś tydzień zaczął się źle i pechowo...
I cały tydzień miałem co raz bardziej wyjechane, na to co i jak będzie, o której wyjadę o której skończę...
Z każdym dniem szło lepiej....

Od środy robiłem jedną robotę, w środę skończyłem o 19 prawie, dziś o 17,30 zakończyłem tacho w domu, bo musiałem zjechać złomem i pokleić go kropelką żeby się nie rozpadł :D
Trzymajcie mnie - ten zaś narzeka, zaś marudzi. Nosz kurdę - typowy Polak.
Ciesz się, że jesteś zdrowy, że masz pracę i że nie musisz walczyć z szefem o każdą kroplę paliwa, każdy kilometr i nie musisz liczyć każdej złotówki zastanawiając się, co sobie kupić, na co sobie możesz pozwolić.

Post Wysłano: 26 lis 2016, 13:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
Tamto to już dawno było, pół roku na pewno minęło. A poza tym, wtedy mógłbym się przepinać i robić tylko kraj, jak w Polsce zabiorą to przepinki po terenie wroga. Moja praca daje wiele możliwości :D

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 26 lis 2016, 13:19
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Cytuj:
Weekend w trasie jak kop w jaja? Szalchta!
Byłby to mój drugi weekend odkąd jeżdżę do Austrii więc przeżyłbym to. Jednak obiecano mi, że na 11 listopada będę w domu już czwartek a tak się nie stało. Zatem zaznaczyłem od razu, że na kolejny tydzień na 100% mam być. No i chcieli mnie wysłać. Jednak jak pisałem. Jeden telefon i nagle problem się rozwiązał.
Cytuj:
We wtorek bylem w ostermanie w witten.(...)
Jeździło się tam wielokrotnie. Pamiętam jeszcze Polaka, który był kierownikiem na magazynie. Widok jak Polak yebie Niemców i goni ich do roboty bezcenne. Tata się pytał go czy nie boi się, że go zwolnią. Odpowiedział, że prócz języka niemieckiego zna jeszcze: angielski, włoski i francuski więc jak go wywalą to znajdzie sobie robotę gdzie indziej. Po kilku tygodniach przyjechaliśmy na rozładunek i gościa już nie było. Sprawa rozładunku. Jeśli nie robisz tego na co dzień, to bez urazy ale możesz nie ogarniać w jaki sposób paczki ustawiać, kompletować, co po której stronie ułożyć i przez to się gościowi rośnie ciśnienie, a że potrafią być upierdliwi to drugi fakt. A rozładunek twardych mebli wiem, że jest daremny. Swego czasu co tydzień 24 tony do Porty w Porz czy Porty Westfalica się targało i wszystko łapami. Magazynierzy zakłady robili, kto w jakim czasie auto zrzuci.
Cytuj:
Wrzuciłem papiery ,ale oczywiście wróciły do mnie z powrotem z adnotacją daty awizacji.
Niemiec przyjechał raz z klepkami (drobnica). Miał cały plik papierów. Pisze tam jak byk, że wrzucać tylko po 1 egzemplarzu papierów. Kopie zachować dla siebie. Upchał wszystko w tą tubę i wysłał. Odesłali z powrotem. Dopiero pokazaliśmy osłowi instrukcję i załapał.
Cytuj:
Jednak największe wchoojograje są w miejscowości Friedberg koło Augsburga.
Segmuller? :P

#BigosLover

Post Wysłano: 26 lis 2016, 13:45

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Sukces. Przywiozłem choinkę, która ustawili w centrum Poznania. Będę chyba miał więcej prezentów, bo choinka spora! :D
A skąd tą choinkę wiozłeś? Bo słyszałem, że w zeszłym roku cieli w Zakopanem. Swoją droga w środę przywiozłem świecące ozdoby na plac Wolności gdzie powstało miasteczko ala jarmark niemiecki. A do trzeciego grudnia całe centrum ma być udekorowane świątecznymi elementami.

Post Wysłano: 26 lis 2016, 13:58

Ja tą z przed MTP przywiozłem, zresztą jak co roku... Cieli ją za Złotnikami na poligonie. Z wyjazdem był problem, bo wieźli BWPy na lawetach i się ciężko było minąć

Post Wysłano: 26 lis 2016, 14:01

Cytuj:
Segmuller? :P
Widzę ,że też zdążyłeś ich poznać :twisted:

Post Wysłano: 26 lis 2016, 14:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Mk61, co do auta to rozglądałeś się za starym s40/v40? Co prawda diesla w tym modelu nie użytkowałem, ale rzekomo 90-konne 1.9 jest bardzo żywotne. Jak chcesz to mogę wypowiedzieć się, ale o benzynie 1.8, bo kupiłem takiego za 2000 prawie dwa lata temu i nie chce innego auta :D to tyle, że w tej cenie to w większości aut coś będzie do roboty. U mnie rzekomo była do wymiany skrzynia, a okazało się, że pękła osłona i nie ma oleju :lol:

Ostatnio zmieniony 26 lis 2016, 16:37 przez Maateusz, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 26 lis 2016, 15:43

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Zaprowadziłem Beeme do mechanika. Od poniedziałku tym nie jeździłem, i w międzyczasie złapały mnie wyrzuty sumienia ze to kupiłem. Bo przejażdżce przeszlo mi w sekundzie, a micha do tej pory mi sie cieszy :) .

Kania to ch uuu j!!! 8)

Strona 1327 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11325 1326 1327 1328 13293605 Następna