Strona 1326 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11324 1325 1326 1327 13283605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 lis 2016, 23:22

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Ja to z rozładunkami raczej nie mam problemu...załadowałem wczoraj na Coca Coli w Pradze i ogień do Genshagen k/ Berlina. Zajeżdżam, zameldowałem się, facet sprawdza i mówi że awizacja na 09.00 rano, ale się zastanowił i kazał podstawić się pod rampę...czekam i czekam, aż w końcu gość przychodzi i mówi że sam się mam rozładować wózkiem elektrycznym. Jeszcze mi gość pomógł i po 30 min odjeżdżałem spod rampy...Tylko, że jak się sam rozładowuje to spedycja za to płaci...tak słyszałem na parkingu :)

Post Wysłano: 25 lis 2016, 23:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Elektrykiem z rampy to ja bardzo chętnie, jak ma jeszcze podest, że nie trzeba dreptać to jak dla mnie wszystkie za i rozładunki by się mogły tak odbywać.

Ale ściągać czyimś spalinowym wózkiem widłowym towar z naczepy która stoi na ulicy i wozić 100 metrów palety... Już nawet nie chodzi o kasę, ale jakby coś spadło, albo kogoś bym potrącił. Co na to OCP, co na to moje ubezpieczenie.

Post Wysłano: 25 lis 2016, 23:39
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Też nie ukrywam, lubię się sam załadować, obsługujemy jedną firmę, dużo ludzi tam znam...
Jak mi dadzą jakiegoś lebra do załadunku to czasem godziny braknie...

Sam jak wpadnę, a mam jeszcze "łosia" wózek z podestem i nie muszę latać za paletami, 20 min, dokumenty i opuszczam lokal...

Wiem, wiem, psujemy rynek i pokazujemy że można, ja wiem :wink:

Post Wysłano: 26 lis 2016, 0:16
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Cytuj:
Dajcie spokój, wczoraj jechałem w tej mgle do Komornik, ja rozumiem jazdę ostrożną bo warunki nie sprzyjające. Ale kurva, 20km/h na S'ce?
Wczoraj zostałem zbesztany od pirata drogowego, debila, idioty i innych imbecylów. Od Tarnowskich Gór do Kluczborka 50-60km/h mgła, która ograniczała widoczność na 400 do 500 metrów max. Oczywiście jeden drugiemu na dupie siedzi ale nie wyprzedza. No to w końcu w Kluczborku na obwodnicy wyskoczyłem na lewy i 12 zestawów łyknąłem. Szczęście dopisało bo od skrzyżowania z rozjazdem na Opole/Wieluń do skrzyżowanie z odbiciem na Namysłów nic nie jechało. Jak się zaczął jazgot na mnie. Że pirat, że co ja sobie myślę. Jadą jak te lemingi jeden za drugim i przez kilkadziesiąt km nikt nikogo nie wyprzedza. A kiedy, ktoś chce wyprzedzić to pretensje.
Cytuj:
Bałer na rejonie, dęta już się zbiera pod remizą oraz prosiak w sosie spirytusowym się już tapla :D
I nawet Mercedesem dali się powozić! w dizlu! ;)
Cytuj:
U mnie porażka
wczoraj błysk przy 65 km/h w zabudowanym a dziś jedną deskę do zabezpieczenia ładunku posiałem.
A wszystko przez co ? przez głupotę i pospiech...
Mnie też dziabnęło pstryka. Przed Lublińcem. Ciekawe czy an święta dojdzie zdjęcie.
Cytuj:
Best Western. Dobre śniadania mają i łóżka.
Testowane? :>
Cytuj:
Sam jak wpadnę, a mam jeszcze "łosia" wózek z podestem i nie muszę latać za paletami, 20 min, dokumenty i opuszczam lokal...
Zabawny jest fakt, że jesteś na rozładunku czy załadunku i bardziej rozkminiasz temat jak ma załadować czy co zrobić wózkowy mimo, że czymś takim nie jeździłeś a koniec końców okazuje się, że masz racje. Nie to, żebym nas kierowców wywyższał nad operatorów wózków czy innych urządzeń do rozładunku bo są naprawdę kumaci w tym temacie i idą z tym jak przeciąg ale bardzo często zdarza się, że my jako wiemy lepiej jak podejść do rozładunku, niż ludzie robiący to na co dzień.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 26 lis 2016, 0:25

Użytkownik

Użytkownik

W firmie budowlanej, w której codziennie się ładuję są naprawdę ogarnięci operatorzy wózków. Rozkładają ładnie, jak coś trzeba to przestawią i na ośki wyważamy tak jak być powinno. Któregoś razu jednego się spytałem w ile czasu da radę załadować całe auto kostki brukowej, 17 palet. "no to dawaj, zobaczymy". 6 minut :D i to normalnie, bezpiecznie. Po dwie palety se woził :)

Post Wysłano: 26 lis 2016, 0:28

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
No to w końcu w Kluczborku na obwodnicy wyskoczyłem na lewy i 12 zestawów łyknąłem.
Panie, bo żeby w takich warunkach wyprzedzać to trzeba mieć...jaja, tak samo jak u nas na A4, albo w niemczech na zakazach. A cała reszta to są zwykłe c*ipki które tylko na CB umieją dużo gadać :)

Post Wysłano: 26 lis 2016, 0:33
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

W Wieruszowie na na Prospanie miałem raz załadunek, 3 pakiety po 2 palety. W 3 wózki podjechali, to nie nadążyłem słupków odpinać zapinać i blandeki przeciągnąć. Kilka minut i po krzyku. Więcej trwało spinanie. Aż miło do takich firm zajeżdżać.

Sergiej, jaja nie jaja. Ale no oleju trochę w głowie. Jak wiem, że nie będę wyprzedzał to 50 metrów odstępu robię i sobie cykam. Chce mnie ktoś łyknąć, żaden problem nawet mrugnę kierunkiem zdejmę nogę z gazu i puszczę. A tu jeden drugiemu sprawdzał ilość brudu na zderzaku a potem na siłę się trzeba wbijać między 2 auta. Więcej w tym nerwówki jak jazdy. ;) Kurde, dałem ciała, bo mogłem zapisać nagranie i wysłać do LLuSyndykat. Może i by mnie przyjęli albo chociaż naklejkę dali! :)

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 26 lis 2016, 0:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

Cytuj:
wyprzedzać to trzeba mieć...jaja, tak samo jak u nas na A4, albo w niemczech na zakazach
Albo gruby portfel.

Post Wysłano: 26 lis 2016, 0:49

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Albo gruby portfel.
Nie zawsze...czasami się udaje...:) A z drugiej strony - cóż by to było za życie bez adrenaliny :)

Post Wysłano: 26 lis 2016, 0:58

Użytkownik

Użytkownik

GG: 10157934
Samochód: Fiat Ducato / DAF XF

Cytuj:
wyprzedzać to trzeba mieć...jaja, tak samo jak u nas na A4, albo w niemczech na zakazach
Cóż by to był za tydzień, jak by na 6 nie pocisnąć na zakazie :D

Post Wysłano: 26 lis 2016, 1:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Januszowa Magnolia

A u mnie dzisiaj w nocy sukces. Pykam se dziewięć złoty na a12 i dochodzę Hiszpana. No i cóż... Lewy i poszedł. Ja już w połowie minąłem chłopczyka dojeżdżamy do zjazdu a tam komitet powitalny polizaje i nieoznakowany. Popatrzyli tylko i pogrozili palcem :D Bo tak już bym był troszku biedniejszy.
Ogólnie 92 przed Poznaniem rozkopana że ja pierdziu. Półtorej godziny psu w dupę. Gdybym wiedział to poszedł bym autobaną.
Stoję w Nowym Koniku za Warszawą. Jutro po 12 rozgruzka i dom chyba. A ktoś dalej poleci na Kazachstan :D

Ostatnio zmieniony 26 lis 2016, 1:23 przez Hypia, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 26 lis 2016, 1:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Tak popatrzyli tylko i pogrozili palcem :D Bo tak już bym był troszku biedniejszy.
Zobaczyli naczepe i stwierdzili ze zycie juz cie wystarczająca ukarało :mrgreen:

Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Cytuj:
Tylko, że jak się sam rozładowuje to spedycja za to płaci...tak słyszałem na parkingu :)
Klient za to płaci, ale czy spedycja za to dalej da to już trzeba się nad tym zastanowić :D

Post Wysłano: 26 lis 2016, 2:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Januszowa Magnolia

Pewnie tak było :lol:

Post Wysłano: 26 lis 2016, 5:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Jak już sobie tak gadamy, to w poniedziałek rano na A9, przed samą krzyżówką z A99 wyłapałem 98.50 euro za wyprzedzanko na zakazie :D

Nie było gadania, że ja granatowe auto mam, a nie czerwone. Ten znaczek z odwołaniem zakazu co sobie na samochód przykleiłem to się okazało, że też nie obowiązuje :D

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 26 lis 2016, 9:33

Irytuje mnie ta cała korba pt. blak frajdej. Non stop o tym trąbią . Zapomnieli tylko powiedzieć ,że w Polsce promocja taka będzie tylko z nazwy , bo ceny pozostają niezmienione :lol:

Post Wysłano: 26 lis 2016, 9:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Sprzedałem Lincolna :P jade oglądać następnego tylko z MK3 :D

Post Wysłano: 26 lis 2016, 9:37

Cytuj:
O proszę! Naczelny bankrut :wink: :lol:

Post Wysłano: 26 lis 2016, 9:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Komornik zabrał czy Oleś z Tarnowskich Gór?? :mrgreen:

Post Wysłano: 26 lis 2016, 9:55

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Cytuj:
Irytuje mnie ta cała korba pt. blak frajdej. Non stop o tym trąbią . Zapomnieli tylko powiedzieć ,że w Polsce promocja taka będzie tylko z nazwy , bo ceny pozostają niezmienione :lol:
Wczoraj z SSC wyjazd i wjazd trwał dobre pół godziny. :lol:

Strona 1326 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11324 1325 1326 1327 13283605 Następna