Strona 1162 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11160 1161 1162 1163 11643605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 wrz 2016, 23:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Co wy macie z tym Bowimem? Swego czasu regularnie jeździłem tam z Unterwellenborn albo Hennigsdorfu i nigdy więcej jak 3h nie zeszło. Fakt, że porażka siedzieć w biurze na tych krzesełkach i czekać aż pani łaskawie klepnie pieczątkę, bo krócej rozładunek trwał niż odbiór papierów.
Dwa tygodnie temu w czwartek 7 godzin na rozladunek tregrów z Unter... na placu co drugi to priorytet którego trzeba przepuszczac,kiedyś ich jezdziło kilku teraz maja numery 1-20 i tak se lataja,plac troche rozbudowali ale patologia bez zmian...

AAAA i to co my wozimy to jest pikuś w porównaniu do wysyłek: kilka blach, troche rur i profili, wszysatko oczywiscie na róznych placach to sie bujaj ładuj a na koniec :lol:
https://lh3.googleusercontent.com/kSTDQ ... h768-rw-no

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 0:00

Cytuj:
Cytuj:
Nie dziaduj...kup nowe...
Aaa "bendom" nowe...ale dopiero na zimę :P Te co mam to mają ok. 5-6 mm, delikatnie je natnę, w okolicach października (przed opadami deszczu/śniegu) planuję kupić nowe, a na wiosnę znowu przekładka i te stare dojeżdżę do końca :)
Skądś to znam :lol:
Jak wystrzeliło to pourywało błotnik, lampę i rozwaliło zbiornik paliwa. Ot esencja dziadowskich oszczędności :lol:

Ostatnio zmieniony 10 wrz 2016, 0:03 przez Użytkownik usunięty, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 0:03

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

Cytuj:
Cytuj:
Co wy macie z tym Bowimem? Swego czasu regularnie jeździłem tam z Unterwellenborn albo Hennigsdorfu i nigdy więcej jak 3h nie zeszło. Fakt, że porażka siedzieć w biurze na tych krzesełkach i czekać aż pani łaskawie klepnie pieczątkę, bo krócej rozładunek trwał niż odbiór papierów.
Dwa tygodnie temu w czwartek 7 godzin na rozladunek tregrów z Unter... na placu co drugi to priorytet którego trzeba przepuszczac,kiedyś ich jezdziło kilku teraz maja numery 1-20 i tak se lataja,plac troche rozbudowali ale patologia bez zmian...
Moja prababka urodziła się w Sosnowcu to może mam jakieś względy tam :lol:

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 0:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Patrzcie jaki Sasza dobrodziej, dziennie 2 Ewro zaoszczedza :lol: :shock:
https://www.youtube.com/watch?v=Xk64Pp0WLR8

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 0:12

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
..

AAAA i to co my wozimy to jest pikuś w porównaniu do wysyłek: kilka blach, troche rur i profili, wszysatko oczywiscie na róznych placach to sie bujaj ładuj a na koniec :lol:
https://lh3.googleusercontent.com/kSTDQ ... h768-rw-no
Tak jak w Thyssenie w Dąbrowie. Po południu jak parking i droga zawalone to z rolką do Stalserwisu od razu na wagę, a ci co stoją to samym wzrokiem by zabili, że bez kolejki się wpyerdalam, a potem te ich oczy jak pińć złotych kiedy po 15 minutach spowrotem na wadze na wyjazd :lol:
Cytuj:
Patrzcie jaki Sasza dobrodziej, dziennie 2 Ewro zaoszczedza :lol: :shock:
https://www.youtube.com/watch?v=Xk64Pp0WLR8
Chłop po przejściach, palce poucinane. Ciekawe co ma w lewym schowku. Może aparature do samogonu 8)

Ostatnio zmieniony 10 wrz 2016, 0:32 przez Bald, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 0:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Januszowa Magnolia

Dzisiejsza nasza czwórka to katastrofa, co chwilę coś się działo. Z Hainichen na 7 godzin się dojdzie do Piotrkowa Trb, a dzisiaj na 8:59. Ten kierowca z wypadku na 82km żyje? Orientuję się ktoś?
Ogólnie powrót anulowali i czekałem za kolejnym prawie 25h, ostatnio straszna lipa z robotą. Bynajmniej u mnie, chociaż inni kierowcy też mówią że cienko jest ostatnio.

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 0:38

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Dzisiejsza nasza czwórka to katastrofa, co chwilę coś się działo. Z Hainichen na 7 godzin się dojdzie do Piotrkowa Trb, a dzisiaj na 8:59. Ten kierowca z wypadku na 82km żyje? Orientuję się ktoś?
Ogólnie powrót anulowali i czekałem za kolejnym prawie 25h, ostatnio straszna lipa z robotą. Bynajmniej u mnie, chociaż inni kierowcy też mówią że cienko jest ostatnio.
Z Okmian po krótkiej ruszyłem i prawie od razu w korek. Odkąd otwarli A/S8 jest lipa. Zrobią S3 to będzie katastrofa, dopóki nie będzie trzech pasów i awaryjnego, przynajmniej od Wrocławia do Legnicy.

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 3:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Jelcz

Dopiero teraz udało mi się połączyć z internetem. Około 2 w nocy jakieś ciapaki zakłócili mi spożywanie piwa na pierwszej pompie w Belgii od strony Meeru. Najpierw jeden przechodził między mną a autem obok, nie zauważył że jestem odsłonięty i zaraz wrócili we dwóch. Zaczęli ciąć gościa obok, ale jeden skleił się że obserwuje i uciekli. Odpaliłem auto i wyskoczyłem z auta. Po chwili zobaczyłem jak wyglądają z za naczepy kilka rajek dalej, wsiedli w osobówkę i tyle ich widzieli. Odechciało mi się stać tutaj, ale nie ma wyboru.

Poepen in de broek?

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 11:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Wstyd. Hańba i jeszcze raz wstyd. Prymitywizm w najczystszej postaci.
W sumie nie dziwi mnie fakt, że ludzie siedzą w kabinach przed laptopem czy nie bardzo wychodzą pogadać z innymi. Coraz mniej kierowców z którymi na weekend można usiąść popić tą wódeczkę dla towarzystwa a nie aby się nagrzmocić jak dzik i potem dymy robić czy wstyd przed obcokrajowcami.
Zasada jest jedna - Za granicą jak najdalej od rodaków :)

PS:
Cytuj:
Ja najchętniej obejrzałbym na Discoveey produkcję rodem wyjazdu na Syberię jaką.nagrała firma AMRO. 100% realizmu. Żadnej reżyserki. Robota pokazana od prawdziwej strony. Co oglądam tą projekcję to naprawdę były czasy prawdziwej trakerki. :)
Jest w sieci około dwugodzinny film o wyprawie 3 tirów na Kazachy (ówczesna firma Centrum). Też fajny.

edit:
Jednak 1g40m :) https://www.youtube.com/watch?v=L4HFcOA8vQ0
(Najlepszy chyba moment jak jadą zamknięta drogą - po uiszczeniu opłaty)

I jeszcze filmik o dalnoboiszczikach
https://www.youtube.com/watch?v=FmwkHnOaB3I

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 14:33
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Koledzy pilna sprawa, jutro mam zamiar plynac z dover do calais i pytanie moje jest takie. Czy łapie mnie zakaz na Francji zeby przejechac do B czy na tej drodze jest wyjatek?

Wysłane z Noki 3310

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 14:43

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: stary

Cytuj:
Koledzy pilna sprawa, jutro mam zamiar plynac z dover do calais i pytanie moje jest takie. Czy łapie mnie zakaz na Francji zeby przejechac do B czy na tej drodze jest wyjatek?
Cała sieć dróg jest objęta zakazem- wg Traffic Ban.

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 15:03

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Czy zakaz jest, czy go nie ma zawsze wszyscy jezdzili. Sam tez latam nie wnikajac, nie wiem czy legalnie, wiem, ze nie zlapali. ;)

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 15:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

Dzisiaj mi na bazie za*ebali 300-400 litrów diesla... Także nie pozdrawiam frajerów

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 15:34
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Co to się dzieje z tymi kradzieżami... bania mała. Krew się gotuje.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 15:51

Jeszcze tylko brakuje napadów na ciężarówki i powracają "cudowne lata" 90-te...

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 16:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Cytuj:
Cytuj:
Wstyd. Hańba i jeszcze raz wstyd. Prymitywizm w najczystszej postaci.
W sumie nie dziwi mnie fakt, że ludzie siedzą w kabinach przed laptopem czy nie bardzo wychodzą pogadać z innymi. Coraz mniej kierowców z którymi na weekend można usiąść popić tą wódeczkę dla towarzystwa a nie aby się nagrzmocić jak dzik i potem dymy robić czy wstyd przed obcokrajowcami.
Zasada jest jedna - Za granicą jak najdalej od rodaków :)

PS:
Cytuj:
Ja najchętniej obejrzałbym na Discoveey produkcję rodem wyjazdu na Syberię jaką.nagrała firma AMRO. 100% realizmu. Żadnej reżyserki. Robota pokazana od prawdziwej strony. Co oglądam tą projekcję to naprawdę były czasy prawdziwej trakerki. :)
Jest w sieci około dwugodzinny film o wyprawie 3 tirów na Kazachy (ówczesna firma Centrum). Też fajny.

edit:
Jednak 1g40m :) https://www.youtube.com/watch?v=L4HFcOA8vQ0
(Najlepszy chyba moment jak jadą zamknięta drogą - po uiszczeniu opłaty)

I jeszcze filmik o dalnoboiszczikach
https://www.youtube.com/watch?v=FmwkHnOaB3I
Niby jestem kierowca zawodowy, ale My a Oni to jest inna bajka, wpiszesz adres w Kaśke i poszedł. Teraz w za czaswó H.Essers kierowca jest trybikiem w logistycznej maszynie, jakoś tutaj nie bardzo widzę kierowcę pokroju trakingerl żeby miała się odnaleźć w poprzedniej rzeczywistości, choć wiem że garstka starej gwardii z Centrum została, nie wiem czy jeżdżą jeszcze na wschód choć w kierunku Litwy z B-stoku idzie ich sporo.
Takie coś to ja mogę oglądać a nie jakieś Sławusie czy inne.

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 16:42

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Coś tam zawsze jest

Taaa, w tych "cudownych latach", gdzieś na Śląsku obili mi kumpla, pozostawili takiego w lesie, za...tyra cukru.Chłopak dobrzał 2 tygodnie w szpitalu.Miał wówczs ładować telewizory, ale w ostatniej chwili zmiana planów ,załadował na powrót cukier i jak sam wspomina: dostał "wperdol na słodko".

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 17:18

MCR - dlatego napisałem to w cudzysłowie. Nie jeździłem w tamtych czasach, ale już same wzmianki z kronik (już) policyjnych o napadach na ciężarówki, kradzieżach, pobiciach kierowców nie były czymś przyjemnym.

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 17:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Dodać należy pocięte plandeki po nocy spędzonej na stacji paliw (ewentualnie zostawienie odchylonych jak się stało pusto żeby nie pocięli). Jazdy z kasą i stres z tym związany bo sporo firm wówczas rozliczało się gotówko...

Post Wysłano: 10 wrz 2016, 18:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Tranzyt z/do Belgii do/z Calais jest zwolniony z jakichkolwiek zakazów.

Strona 1162 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11160 1161 1162 1163 11643605 Następna