Strona 1118 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11116 1117 1118 1119 11203605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 sie 2016, 19:26

Użytkownik

Użytkownik

W Świeciu miałem 60kg za dużo. Godzina stania na wadze pisanie emaili do kierownictwa i problemów tysiąc.odpisali "pouczyć i rozładować" parodia.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Jazda na Cargill do Wrocławia to jakaś patologia czy ujdzie? :D
BHP na bramie i na całym zakładzie kakask buty i długie spodnie.

Post Wysłano: 09 sie 2016, 20:27
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

BHP poziom master, musisz mieć ideolo 40 DMC i jeżeli jedziesz z pszenicą na wysyp narób kanapek :wink: kolejka tam obecnie non stop...

Post Wysłano: 09 sie 2016, 20:41
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Raz zajechałem na krzywą po nocce. Zjadłem karkówkę i myślałem, że mnie puści bo byłem strasznie zmulony. Zamiast mi przejść to jak siadłem do auta to tak mnie pizgło, że zasnąłem w fotelu na środku tego placu. Obudziłem się godzinę potem. Nikogo koło mnie nie było ale nikt nie wyganiał.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 09 sie 2016, 20:44

Kamil, po jedzeniu puści spanie? Chłopie toż to jeszcze bardziej potęguje "drzemkę" ;)
Przypominają się czasy międzynarodówki - ciepły wieczór, bezchmurne niebo i gotowanie na płycie na ramie. To se ne wrati ;)

Post Wysłano: 09 sie 2016, 21:11

Użytkownik

Użytkownik

Wróciłem z urlopu. Trudno powiedzieć, czy sukces, czy porażka :roll:

W jaki sposób zostało na tarczce zarejestrowane uderzenie? Skąd akurat taki kształt wykresu?
http://katowice.witd.gov.pl/?p=2562

Post Wysłano: 09 sie 2016, 21:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Cytuj:
Wróciłem z urlopu. Trudno powiedzieć, czy sukces, czy porażka :roll:

W jaki sposób zostało na tarczce zarejestrowane uderzenie? Skąd akurat taki kształt wykresu?
http://katowice.witd.gov.pl/?p=2562
Bo te 43 km/h to on mial tyle w momencie uderzenia
Z 100 zdążył wyhamować do 43 przed dzwonem

Filmy z tras

Post Wysłano: 09 sie 2016, 21:19

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

MAN ale Ty nietryb jestes. Z wykresu wynika jak by w momencie uderzenia predkosc przestala spadac, a to raczej nie mozliwe.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 09 sie 2016, 21:21

No i pięknie - większość piętnuje Rosję za doping a tu okazuje się, że jeden z naszych orłów (Tomasz Zieliński) został usunięty z kadry za doping. Co za czasy. Co za ludzie. Zero ambicji, honoru. I jeszcze okazuje się że Szymon Kołecki (prezes związku) miał dobre przeczucia co do tego człowieka wyrzucając go z kadry. A musiał go przywrócić z uwagi na naciski ze strony zarządu. SUPER.

Post Wysłano: 09 sie 2016, 21:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Cytuj:
MAN ale Ty nietryb jestes. Z wykresu wynika jak by w momencie uderzenia predkosc przestala spadac, a to raczej nie mozliwe.
Ja trybie, to zapytaj tacho czemu tą kreskę tak namalowało, że w momencie uderzenia prędkość jest stała a nie spadkowa
Widoczne w czasie uderzenia taka siła działała na rysik że stanął w miejscu

Filmy z tras

Post Wysłano: 09 sie 2016, 21:34

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Jesli byla by to bezwładność rysika, to trwala by tyle co uderzenie. Nie wiem ule, ale sadze, ze calosc zamknęła by sie ok sekundy, i równie dobrze rysik mógł skoczyć na 200kmh co i na zero. Tu poprostu zatrzymał sie w miejscu.
I tu rozchodzi sie o dużo więcej ni sekunda.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 09 sie 2016, 21:53

Użytkownik

Użytkownik

Aż tak głupi nie jestem, żeby się nie domyślić, że autobus hamował ze 100 km/h i uderzył przy 43 km/h. :D
Ciekawy jest natomiast sam kształt wykresu, mówiąc wprost - pozioma kreska, która oznacza przesunięcie w czasie (również do tyłu). No i po prostu jestem zaintrygowany skąd impuls do wygenerowania takiego przebiegu wykresu - czy to bezwładność rysika, czy "informacja" pochodząca od kół przez skrzynię biegów, czy jeszcze coś innego.

Zaintrygowało mnie to dlatego, że miałem troszkę podobny temat przy pisaniu magisterki, którą już zdążyłem się pochwalić jakiś czas temu. Miałem tam taki wykres.
http://imgur.com/a/UgjH8
Obrazuje to z grubsza rozpędzanie auta i i hamowanie do oporu. No i oczywiście przebieg działającego w tym czasie opóźnienia/przyspieszenia na samochód.
1 - spadek przyspieszenia i stabilizacja prędkości wywołane zmianą biegów,
2 - przebieg opóźnienia i spadek prędkości podczas hamowania
3 - najciekawsza sprawa, "anomalia" - "odbicie" samochodu na zawieszeniu - przyspieszenie samochodu porównywalne z opóźnieniem uzyskanym podczas hamowania do oporu. Widać też, że na drugim wykresie została zanotowana w tym samym momencie ujemna prędkość, mimo, że koła były nieruchome.

Post Wysłano: 10 sie 2016, 1:21

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
No i pięknie - większość piętnuje Rosję za doping a tu okazuje się, że jeden z naszych orłów (Tomasz Zieliński) został usunięty z kadry za doping. Co za czasy. Co za ludzie. Zero ambicji, honoru. I jeszcze okazuje się że Szymon Kołecki (prezes związku) miał dobre przeczucia co do tego człowieka wyrzucając go z kadry. A musiał go przywrócić z uwagi na naciski ze strony zarządu. SUPER.
Nie byłbym tak do końca przekonany. Tomasz Zieliński najpierw był badany w Polsce trzy razy tydzień po tygodniu i wszystko było ok, a po 1h w wiosce olimpijskiej skierowano go na badaniach i wyszło, że jest na dopingu. Kolejna sprawa to owy środek, który znaleziono w jego krwi zaczyna działać po 6 tyg, a w jest wykrywalny przez 1,5 roku po zażyciu czyli musiałby przyjąć zastrzyk po badaniach w pl, a i tak środek nie zdążył by aktywować się w czasie igrzysk :lol: Próbkę B zawodnik miał otrzymać już o 4 rano wczoraj co przyciągnęło się o ponad 24h. Nie mówię, że jest czysty bo nie wiem, ale cała sprawa mocno śmierdzi. Z drugiej strony nie oszukujmy się, na tym poziomie pewnie wszyscy jadą na bombie, tylko nie każdy daje sie złapać, a machlojki są wszędzie, szczególnie tam gdzie kasa i medale, dlatego ostrożnie z takim ocenianiem.

Post Wysłano: 10 sie 2016, 3:15

Tak w ogóle to jak jest możliwe żeby w nowej setrze był tachograf na tarczki?

Post Wysłano: 10 sie 2016, 5:00

Cytuj:
Jak to powiedział pewien Rosjanin po tej aferze :w sporcie zawodowym koksują wszyscy. , ale tylko niektórych udaje się na tym złapać. Sprawiedliwiej by było gdyby koksowanie było legalne :lol:

Post Wysłano: 10 sie 2016, 7:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8460279
Samochód: 1848

Cytuj:
Tak w ogóle to jak jest możliwe żeby w nowej setrze był tachograf na tarczki?
Setra tylko tak młodo wygląda, a w rzeczywistości jest poniżej 2005 roku.

Post Wysłano: 10 sie 2016, 9:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Sukces czy porażka?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016081 ... 73d7a7.jpg

/mobil

Ostatnio zmieniony 10 sie 2016, 9:25 przez Anonymous, łącznie zmieniany 2 razy.
Po raz ostatni proszę o zamieszczanie miniatur. Kolejne posty będą usuwane bez informaci.

Post Wysłano: 10 sie 2016, 9:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Serio?

Post Wysłano: 10 sie 2016, 9:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Serio, serio.
Nie mi ale auto z firmy :-)

/mobil

Post Wysłano: 10 sie 2016, 9:33

Użytkownik

Użytkownik

GG: 15936791
Samochód: Peugot 806,Audi A3

Ja bym zaliczył to do sukcesów,ale majstra wyważającego.Być może pobił rekord Guinessa w ilości ciężarków na kole. :lol:

Strona 1118 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11116 1117 1118 1119 11203605 Następna