Cytuj:
Dzisiaj 1 września czyli obchodzy wybuchu II WŚ a w tv już w dupe polityczna poprawność...Naziści zaatakowali Polskę wraz z sowietami...Publiczna TV a takie bzdury wygadują żę głowa mała.Nie można powiedzieć niemcy czy związek radziecki?Jak tak dalej pójdzie to nakażą pisać w książkach od historii ze to Polacy przyczynili się do holokaustu a niemcy walczyli w partyzantce przeciwko nazistom!
Już mowią o Polskich obozach śmierci w Oświęcimiu

Bądźmy szczerzy dzisiejsze Niemcy odcinają się od poczynań nazistów więc myślę, że nie zostaje tu popełniony błąd. Sprawa druga - nie darzę zbytnią sympatią naszych zachodnich sąsiadów, ale nie oznacza to, że mam ich nienawidzić i im stale źle życzyć.O historii pamiętać trzeba, być patriotą i nie pozwalać żeby interes innego państwa był wyznacznikiem naszego funkcjonowania. Myślę jednak, że warto pewne rozdziały zamknąć i po prostu żyć i budować jutro a nie tylko i wyłącznie konserwować i patrzeć przez pryzmat przeszłości. Może nie ująłem tego do końca jakbym chciał, ale tak z grubsza chodzi mi o to przeszłość ma istotny wpływ na teraźniejszość i przyszłość, ale nie może być jej głównym filarem a raczej jednym z punktów odniesienia ku poprawie i dobrym inwestycjom - nie tylko gospodarczym, ale i naukowym czy życiowym