Strona 510 z 3556 [ Posty: 71113 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1508 509 510 511 5123556 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 23 sie 2015, 9:22
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Dolar

Szanuj Panie patelkową robote :wink: złoty temat :mrgreen:

Co do malowania, ja maluje starym polskim pistoletem, który prawdopodobnie będzie starszy ode mnie...
W malowaniu liczą się umiejętności, położenie i zamknięcie lakieru, a nie napsikanie i gotowe :lol:

Jutro mnie czeka piękny poranek, rozładunek ma budowie, 3.5T i wąskie uliczki między domkami.... jak ja kocham takie tematy, oczywiście telefonu na budowę nie mam.... :mrgreen:

Post Wysłano: 23 sie 2015, 9:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5494410
Samochód: Renault Magnum

Cytuj:
Jutro mnie czeka piękny poranek, rozładunek ma budowie, 3.5T i wąskie uliczki między domkami.... jak ja kocham takie tematy, oczywiście telefonu na budowę nie mam....
Norma takie budowy :mrgreen: Ja wożę na 4 budowy w Białymstoku, każda 8T, na jednej mojej ulubionej nie obeszło się bez policji która kazała wyjąć przęsło płotu bo nie mogli mnie wyprowadzić na ulicę 8)

Hit tamtego tygodnia to nawozy na wioskę, zadzwoniłem do gospodarza (nie rolnika) i mówi jak dojechać i nagle, że dojazd żwirówką... Pytam czy dużym przejadę? Panie... 2 traktory się mieszczą :mrgreen:

Post Wysłano: 23 sie 2015, 9:45
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Ja tam lubię wozić nawozy, 2 razy mi się tylko jakieś snobistyczne chłopki trafiły, tak to zawsze spoko, czasami udało się podjechać do nich, to i kolacja, flaszka, idzie pożyć....

Budowy nie nawidze, a trafiało się gdzie 3 razy w tygodniu trenowałem budowe....
Podejście ludzi poziom dno, jakoś na wywrotce tego nie odczuwałem, wpadłem, wysypałem zyebałem kogo trzeba, trzasłem klapą i pojechałem w pi#du...

Tu się postawisz i zapomnij o zrzutce.... :mrgreen: rekord to pauza 11-stka trzaśnięta pod żurawiem :twisted:
Nie nawidze być zależnym od innych ludzi :twisted:

Post Wysłano: 23 sie 2015, 10:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

A ja uwielbiam budowlanke :D szósty rok ćwicze na betonach

Post Wysłano: 23 sie 2015, 10:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGS 35.440

Cytuj:
Ja generalnie też, cały sierpień na wynajmie i wozimy beton na budowę obwodnicy Nysy :) W zeszłym tygodniu dwa dni spokoju to dla odmiany patelnia. Miła zmiana :)

Post Wysłano: 23 sie 2015, 11:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo

Cytuj:
Budowy nie nawidze, a trafiało się gdzie 3 razy w tygodniu trenowałem budowe....
Podejście ludzi poziom dno, jakoś na wywrotce tego nie odczuwałem, wpadłem, wysypałem zyebałem kogo trzeba, trzasłem klapą i pojechałem w pi#du...

Tu się postawisz i zapomnij o zrzutce.... :mrgreen: rekord to pauza 11-stka trzaśnięta pod żurawiem :twisted:
Nie nawidze być zależnym od innych ludzi :twisted:
Też nie lubię jeździć na budowy, u mnie wystarczyło się odezwać nie tak jak trzeba do spedytora i wycieczka na budowę zagwarantowana :mrgreen: , ostatni raz byłem na budowie s5 Gniezno-Żnin, 3 miejsca zrzutki i 3 razy się zakopałem :? (miałem low decka)

Post Wysłano: 23 sie 2015, 13:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Cytuj:
Cytuj:
Nie no Panowie, wiadomo że zawsze mogłoby być lepiej, ale nie jest źle jak jest, o Polsce jeździ się coraz lepiej.

U mnie porażka kolejna, dopiero mnie pod rampę podstawili, także jest misja 1400 km na dwie szychty dojść do Warszawy z przejściem granicy. :wink:
Ambitne cele trzeba sobie stawiać. :lol:
Na pająki na RUS uważaj :). Biorąc pod uwagę, że ok 1100 będzie po drogach RUS i BY, a 300 landem po kraju to jest co robić... Bez magnitu może być ciężko :twisted:
Panie wczoraj na 10 godzin 808 km + 80 km... :wink: :oops:
I dzisiaj lajtowo doleciałem do domu, jeszcze 1,5h zostało na 9 godzin jazdy.
To teraz czas na 45h relaksacji... 8)

Post Wysłano: 23 sie 2015, 15:23

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Najlepszy jest nóż. Wkładasz od tej strony gdzie jest ta blaszka tak bardziej wygieta odchylasz i naciskasz żeby poszło na dół ;)
Nóż to narzędzie stworzone do ściągania tych spinek ;) Dzięki.

Post Wysłano: 23 sie 2015, 20:27

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: brak

Cytuj:
Po drugie nie ważne czym ważny efekt końcowy.
W 100% się z tym zgadzam że by dobrze polakierować (nie malować, bo malować można ściany w domu lub obrazy tak mnie poprawiał zawsze Kolega lakiernik :lol: ), element trzeba mieć fach w ręku. Wielu o tym zapomina że trzeba malować całym ramieniem, a nie nadgarstkiem :wink:. Co do fasady domu i docinek następnym razem Kolega jabson będzie lakierował na żółto to i polakieruje na nowo ścianę. A tak na poważnie element do Reni świetnie polakierowany.
Cytuj:

Bo jeżdżąc po budowach to trzeba wejść w układ myślowy pracowników tam zatrudnionych, a nie udowadniać im że się mylą :wink: . Za to stawiać sprawę prosto jak się nie da wjechać to nie kombinować. Klimat na budowie jest nie zmienny od lat, jak sucho to kurz, jak mokro to błoto, a jak roztopy to się nie pchaj bez napędów bo i tak nie wyjedziesz.

Post Wysłano: 23 sie 2015, 21:05

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VOLVO FH500 EEV

I ten słynny tekst z budowy: "Chłopiee (albo Paaniee, w zależności od wieku "majstra") nie takie tutaj wjeżdżają i dają radę, no to Ty nie dasz?" :mrgreen:

Post Wysłano: 23 sie 2015, 21:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

to ja widocznie zbyt mało rozładunków na budowach miałem, bo każdy dobrze wspominam i nikt nie miał do mnie pretensji, z nikim nie musiałem się kłócić, a raz to mi nawet platformę oczyścili miotłą, choć sam chciałem to zrobić :) mnie to wszędzie lubią :mrgreen:

Post Wysłano: 23 sie 2015, 21:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

A ja właśnie jutro startuję na budowę, tylko że do Niemiec. A tam może być tylko albo prze****ne.
Ostatnim razem sąsiedzi mieli pretensje że im LKW stoi na przeciw posesji, musiałem czekać aż dźwig będzie wolny. Dojazd do wioski przez pole kukurydzy też był ciekawy. 5 km na małej skrzyni.
Przed ostatnim razem, nie dość że trzeba było chodzić do starych szwabów z prośbą żeby łaskawie pozabierali swoje złomy ze stajni VW to wyjazd lewymi kołami ciągnika po polu. A jak kiedyś dla starej Niemki przejechałem się dosłownie 5 cm po trawniku to myślałem że mnie żywcem do obozu koncentracyjnego wyśle :lol:

Post Wysłano: 23 sie 2015, 22:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9805936
Samochód: Renault Premium

Sukcesy? Własne auto kupione, 4 tysie już w nie włożone, jutro w trasę do Austrii... Trochę się cykam. :lol:

Porażki - zabrakło mi kasy na blacharkę :evil:

Zrzutka gdzieś na budowie w Austrii, nawigacja w ogóle adresu nie znajduje - będzie ciekawie.

17.06.2015 - B

Post Wysłano: 23 sie 2015, 22:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: wrotki

Cytuj:
A ja ostatnio mam dość. 47t i jazda po polach kukurydzy, pszenicy, łąkach, bagnach, ciąganie linami grubości ręki i ciągłe zmartwienie czy aby beton w rurach nie zamarźnie :(

Post Wysłano: 24 sie 2015, 10:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Sukcesy? Własne auto kupione, 4 tysie już w nie włożone, jutro w trasę do Austrii... Trochę się cykam. :lol:

Porażki - zabrakło mi kasy na blacharkę :evil:

Zrzutka gdzieś na budowie w Austrii, nawigacja w ogóle adresu nie znajduje - będzie ciekawie.
Co kupiłeś?

"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/

Post Wysłano: 24 sie 2015, 19:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Porażka to rozwalone wisko. Sukces to taki, że stało się to na wlocie do Kutna 100 metrów od stacji Adamowice tam dzieje stoi ten MiG a obok jest Suder. Jutro na 7 będzie nowe wisko. Korzystając z czasu wymieniłem rolkę od paska i sam pasek z którego zostały trytytki po zatarciu się łożyska.

Post Wysłano: 24 sie 2015, 20:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

jabson ty to chyba masz zawszę pod górkę :) .

Post Wysłano: 24 sie 2015, 20:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
jabson ty to chyba masz zawszę pod górkę :) .
Może nie zawsze, ale jak już jest za długo dobrze to potem musi przyjść wyrównanie ;)

Post Wysłano: 24 sie 2015, 20:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

No cóż, sukces chyba- zapowiada się, że wrzesień będzie bardzo ciekawy i przyniesie sporo nowości :wink:

Post Wysłano: 24 sie 2015, 21:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

koledzy, szybkie lamerskie pytanie.

czy ma znaczenie (w osobówce) znaczenie z której strony jest plus a z której minus w akumulatorze? poza tym czy przewody z klemami sięgną?

Strona 510 z 3556 [ Posty: 71113 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1508 509 510 511 5123556 Następna