Strona 509 z 3556 [ Posty: 71113 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1507 508 509 510 5113556 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 22 sie 2015, 11:53

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
Jakieś wady/ zalety takiej zmiany?
Na pewno niższa opona będzie twardsza od tej wyższej...
Zimówki z oryginalnego rozmiaru 175/70 R14 zamieniłem na letnie Dunlopy SP Sport 185/65 R14 i już więcej nie chce żadnych opon, które mają 'sport' w nazwie - czułem każdą najmniejszą nawet nierówność...
Cytuj:
Na takich oponach auto powinno lepiej trzymać się drogi i zakrętów ;)
Wydaje mi się, że raczej tego nie odczujesz...
Cytuj:
Jak sprawdzić czy felunek jest prosty i nie miał żadnych przygód?
Najlepiej kupić nowe...:)

EDIT:
Gdzie kupię porządne kapsle na nakrętki do kół? potrzebuję szare na przód i czarne na ciągnącą...Suder, Opoltrans ?

EDIT 2:
Jako, że felgi tylne są w kiepskim stanie, to wymyśliłem sobie że przy np. przekładaniu kół mógłbym je wyczyścić i pomalować. Wiem, że najlepiej byłoby je wypiaskować i pomalować, ale nie chcę w to wkładać jakiejś nie wiadomo jakiej kasy bo to nie mój sprzęt, a widzę że szefowi nie zależy za bardzo na wyglądzie...I tu pytanie - jaki lakier kupić i czy musiałbym jakiś podkład zastosować pod ten lakier? Felgi pomalowałbym najchętniej na szary (nie srebrny jak kaloryfer), ewentualnie na czarno. Doradźcie mi coś...

Post Wysłano: 22 sie 2015, 13:09

Użytkownik

Użytkownik

Jak założysz obniżające to jeszcze twardszy od seryjnego będzie raczej.
Sergiej,na Google poszukaj producenta tych kapsli,ktoś z forum zamówił sobie pod kolor auta ale kto to nie wiem,u sudra raczej też dostaniesz.

Post Wysłano: 22 sie 2015, 13:38

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: TGA

Pany, orientuje się ktoś gdzie można dostać naklejkę na przód do Renaty, dokładnie taką jak ta:
Obrazek

Samo Magnum lub z dopiskiem Integral

Po internetach znalazłem tylko "Magnum" z nowszych modeli.

Pomocy :)

Post Wysłano: 22 sie 2015, 14:30

Użytkownik

Użytkownik

Sergiej, pomaluj hammerite i bedzie dobrze. Mysmy tak pistoletem felgi malowali i wyszlo bardzo dobrze.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 22 sie 2015, 15:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Obrazek

Nadchodzą zmiany ;)

Post Wysłano: 22 sie 2015, 16:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

http://www.sklep.szer-trans.pl/polska-k ... -3585.html Da rade takie coś w bieli dostać? Czy będę się musiał bawić w "lakerjika" ? :D

Post Wysłano: 22 sie 2015, 17:06

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Nadchodzą zmiany ;)
Jak te głupkowate spinki się zdejmuje? Dociska się grill, tak, żeby one się zluzowały i wtedy śrubokrętem?
Mnie to samo czeka, tylko w macie, ale dzisiaj już nie zdążyłem tego ogarnąć :)

Post Wysłano: 22 sie 2015, 17:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

Cytuj:
Pany, orientuje się ktoś gdzie można dostać naklejkę na przód do Renaty, dokładnie taką jak ta:
Obrazek

Samo Magnum lub z dopiskiem Integral

Po internetach znalazłem tylko "Magnum" z nowszych modeli.

Pomocy :)
Zapytaj jakiejś drukarni. Kilka ładnych lat do tyłu chłopaki z drukarni dorabiali takie naklejki na auta tam gdzie ojciec pracował i miał niemal identyczną ;)

Post Wysłano: 22 sie 2015, 19:02

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF CF

Sukces jestem w kraju, porażka szybki skrócony weekend w kabinie

http://tnijurl.com/dc93d995a045/

Post Wysłano: 22 sie 2015, 20:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Nadchodzą zmiany ;)
Jak te głupkowate spinki się zdejmuje? Dociska się grill, tak, żeby one się zluzowały i wtedy śrubokrętem?
Mnie to samo czeka, tylko w macie, ale dzisiaj już nie zdążyłem tego ogarnąć :)
Najlepszy jest nóż. Wkładasz od tej strony gdzie jest ta blaszka tak bardziej wygieta odchylasz i naciskasz żeby poszło na dół ;)

Post Wysłano: 22 sie 2015, 22:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Jelcz

Chyba porażka, jutro lub w poniedziałek po dwóch i pól miesiąca urlopu startuje do pracy. Na pewno porażka :D

Poepen in de broek?

Post Wysłano: 22 sie 2015, 22:38

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

Cytuj:
Obrazek

Nadchodzą zmiany ;)
Po poprzednich zmianach elewacja jeszcze nie poprawiona :D

Post Wysłano: 22 sie 2015, 23:18

Użytkownik

Użytkownik

Ale już postęp jest, bo maluje na ławce, jeszcze tylko ten "gun" z kompletu za 50...

Post Wysłano: 22 sie 2015, 23:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ale już postęp jest, bo maluje na ławce, jeszcze tylko ten "gun" z kompletu za 50...
Po pierwsze to poprzednie malowania też były na ławce. Po drugie nie ważne czym ważny efekt końcowy. Jak na razie nie widziałem żebyś się tu udzielał z jakimiś modami czy nawet własnym autem a ja nie wstydzę się tego, że mój brat maluje mi to pistoletem który być może nie pochodzi z najwyższej półki. Jak będę chciał mieć profesjonalny warsztat pomyślę o sprzęcie.
BTW to podręczniki i długopis kupiony bo za dwa tygodnie szkoła?

Post Wysłano: 22 sie 2015, 23:56
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Cytuj:
Chyba porażka, jutro lub w poniedziałek po dwóch i pól miesiąca urlopu startuje do pracy. Na pewno porażka :D
To jest mega porazka :D

Post Wysłano: 23 sie 2015, 0:13

Użytkownik

Użytkownik

GG: 112
Samochód: Duzy?

Cytuj:
Nie liczy się sprzęt a umiejętności...Znam gościa który zresztą malował moje prywatne auto w warunkach typu szopa plus kompresor od janusza ale posiada umiejętności i auto po malowaniu nie wymagało nawet polerki.A znowu ojciec nie mając czasu na malowanie kilku elementów dał samochód do typowego lakiernika który posiadał sprzęt i warunki ale bez zacieków i polerki się nie obeszło.Więc suma sumarum wolę tą ławke i pistolet za "pięć dyszek" niż Twój komentarz :wink:

Post Wysłano: 23 sie 2015, 0:19

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Po pierwsze to poprzednie malowania też były na ławce. Po drugie nie ważne czym ważny efekt końcowy. Jak na razie nie widziałem żebyś się tu udzielał z jakimiś modami czy nawet własnym autem a ja nie wstydzę się tego, że mój brat maluje mi to pistoletem który być może nie pochodzi z najwyższej półki. Jak będę chciał mieć profesjonalny warsztat pomyślę o sprzęcie.
BTW to podręczniki i długopis kupiony bo za dwa tygodnie szkoła?

Jabson
nie wściekaj się temat off-topowy to czasami pożartować trzeba :D Wyprawka do szkoły jeszcze nie w całości, ale coś tam już jest ( dla syna, do pierwszej klasy idzie). A jeżdże tylko tym:http://images70.fotosik.pl/1124/a812679c5a540880med.jpg
A z pistoletu się śmieje bo walcze teraz ( w wolnym czasie) z Ibizą 1.4 '98 kupioną za 950, na dojazdy do pracy z trzy pistolety, kolejno po 50, 100 i 350 i efekt na każdym podobny...

Post Wysłano: 23 sie 2015, 0:23

Użytkownik

Użytkownik

Coś mi tam nie poszło w linku w tamtym poście
Obrazek
Zdjęcie moje, z trasy z Luksemburga pod Monachium.

Post Wysłano: 23 sie 2015, 2:03

Użytkownik

Użytkownik

Nie zrozumieliście mojego żartu. Wrzucam więc zdjęcie, żeby nie było, że jestem tylko trolem. Spawane najtanszym migiem i malowane pistoletem za pięć dyszek sprężarką od Stara z butlą od przyczepy Autosan. Przeze mnie, żeby nie było. W dodatku widać na ścianie odbicie malowaniej furtki, prawie jak u Jabsona atrapa od Premiumki... :wink:
Obrazek

A że liczą się tylko umiejętności a nie sprzęt to może nie do końca się zgodzę. Bo z lakierowaniem podobnie jak i u nas w zawodzie, bo ani blondynka w nowym MP4, ani doświadczony kierowca Jelczem z przyczepą na resorach, gdzie po przejechaniu hitlerbundy z Wrocławia do Olszyny musiał uzupelnić wiadro nitów w burtach ( to akurat z historii Cyryla) to ani jedno ani drugie nie jest profi.

Post Wysłano: 23 sie 2015, 8:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGS 35.440

Nie było roboty przez cały tydzień na betoniarkę, to szef mnie docenił i posadził na patelnię :mrgreen: Chyba już nie chcę betoniarki :lol:

Strona 509 z 3556 [ Posty: 71113 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1507 508 509 510 5113556 Następna