Strona 491 z 3556 [ Posty: 71103 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1489 490 491 492 4933556 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 04 sie 2015, 16:19

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: stary

Cytuj:
Pany, pilne pytanie - jaką lodówkę założyć do Volvo FH13, pod łóżko, czy do prawego schowka? Proszę o szybkie porady...
Jeśli jeździsz sam, rozważ wożenie na fotelu pasażera, ja tak mam, nie narzekam. Lodówka ma ok 35 litrów pojemności.
R

Post Wysłano: 04 sie 2015, 16:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Jeśli obie oryginalne to ja bym Ci radził pod łóżko. Jest dość pojemna i łatwy dostęp. Ta w schowek jednak zajmie miejsce i jeden zachowek masz w plecy a i w zimę wychodzić po jedzenie na zewnątrz to trochę lipa.
Jest jeszcze opcja, żeby włożyć do górnego środkowego schowka...Gość mówi, że jak się założy lodówkę pod łóżko to już na nic miejsca nie ma...nie wiem, które wyjście będzie najlepsze. Raczej będę obstawiał, żeby była w środku i chyba ten górny schowek będzie najlepszym wyjściem...
Tata mial ta lodowke nad lozkiem zamontowana, dokladnie nad kierowca - lodowka sie sprawdzala, ale byla dosyc mala. Na tygodniowe trasy spokojnie wystarczala. Jednak tam to byla koniecznosc, bo na dole byla salonka.

Post Wysłano: 04 sie 2015, 19:03

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Żeby nie wyjść z wprawy trenowałem dzisiaj ekodrajwing "Mieczysławem":
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=564E770D

Później wskoczyłem na wysokie obroty kilkoma dresami użyczonymi przez Inchcape Wrocław

R1200R

R1200GS

i całkowita nowość

S1000XR

zostało mi jeszcze kilka sztuk do objechania :mrgreen:

Korni, mógłbyś opisać wrażenia po przejażdżce nowym GS? Na jakich warunkach można skorzystać z jazd testowych? Głównie chodzi mi o cenę.

Post Wysłano: 04 sie 2015, 19:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5839699
Samochód: od wroga

Obrazek
Urwałem.

Post Wysłano: 04 sie 2015, 21:02

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Dzisiaj poczułem się jak kierowca Biedronki,całe 18km na 3h pracy :mrgreen: Załadunek godzina 15:30 a o 18:15 zameldowałem się juz na magazynie w celu odstawienia żelastwa w rajce.Taka robota pod nosem a ja użerałem się u dziada z dziadów.

Post Wysłano: 05 sie 2015, 0:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Cytuj:
Korni, mógłbyś opisać wrażenia po przejażdżce nowym GS? Na jakich warunkach można skorzystać z jazd testowych? Głównie chodzi mi o cenę.
rewelacja. Jakby mnie było stać to bym sobie kupił :D
Zastrzeżenia miałbym tylko do przedniej szyby, ale jest gro akcesoryjnych.

Na jazdę najlepiej się umówić w serwisie, wtedy wiadomo że motocykl będzie o tej godzinie o której chcesz(można też wpaść z ulicy, bo dają motki bez problemu).
Podpisuje się umowę użyczenia na ok 1h(czasem więcej). Motocykl ma AC oraz NNW na kierowce i pasażera. Koszt jaki się ponosi to paliwo, które wyjeździsz.
Dostajesz z pełnym bakiem oddajesz z pełnym. Nic tylko jeździć :mrgreen:

Post Wysłano: 05 sie 2015, 11:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jest sukces.
Po 4 dniach przerwy znów mam ubezpieczenie społeczne.
Zostałem bezrobotnym :mrgreen:

Post Wysłano: 05 sie 2015, 11:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

No i popsujesz Kopacz statystyki :D a ja wlasnie HiWayem przekręciłem 100 000 km 8) a niby Iveco nie jedzie daleko :D

Post Wysłano: 05 sie 2015, 13:09

Użytkownik

Użytkownik

Wczoraj sukces. Wieczór nad morzem przy DCT w Gdańsku zaliczam do udanych :D dzis porażki dluuuugi rozladunek w DCT i teraz dluuugi załadunek w Pruszczu Gdańskim. Gorąco!

Post Wysłano: 05 sie 2015, 17:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

udało mi się nagrać załadunek i transport ponadnormatywny, nawet myślałem czy to nie iwonka, ale to jednak facet był :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=qpEv71u0O9g

Post Wysłano: 06 sie 2015, 20:07

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Wczoraj wieczorem gadałem z wujkiem na ogródku, patrzę a tu zapieprza jasny obiekt z zachodu na wschód. Oczywiście od razu się kapnąłem, że to jest ISS (Międzynarodowa Stacja Kosmiczna), po czym zawołałem żonę kuzyna żeby se zobaczyła...ale wyszedł i kuzyn i stwierdził, że "na zachodzie też widzi że coś leci i miga...to chyba jakaś satelita leci..." :mrgreen: . Normalnie majtki opadajo...:)
A jakby se ktoś chciał zobaczyć gdzie jest ISS, to zapraszam na stronę: http://iss.astroviewer.net/observation.php. U mnie będzie widoczna za jakieś 40 min...

Post Wysłano: 06 sie 2015, 21:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pany pomoże ktoś gdzieś we Wrocławiu znajdę jakiś parking strzeżony zeby na weekend klamota zakotwiczyć? I zeby jakos sie na dworzec dostać :D ewe. podpowie ktoś czy w Legnicy na tym parkingu na zjeździe sa w piątki wolne miejsca zeby stanąć?

Post Wysłano: 06 sie 2015, 21:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Mam za sobą najbardziej frustrujący stau w karierze...
Może odstane prawie dwa dni na francuskiej autobanie były dłuższe, ale to co się działo w środę na A2 pod Braunschweigiem to można zaliczyć do katorgi.
1) Moja wina, że nie jeżdżę z włączonym CB, no ale...
2) TMC w TomTomie nic nie pokazało, żeby się coś niedobrego działo...

Wpieprzyłem się w korek w okolicy 170km A2. Potem na CB przez parę godzin kierowcy zastanawiali się jakiej marki był ciągnik który zaparkował w poprzedzającym go zestawie...Z kabiny została tylko tylna ściana i deska rozdzielcza na poboczu...
Wypadek podobno zdarzył się nad ranem, ja tam dojechałem około 7. Zanim doczłapałem się do zjazdu - policja zablokowała go dla ciężarówek, bo cały Braunschweig stanął przez objazd na głowie.
Po paru godzinach parę kilometrów za mną kolejny wypadek - chyba solówka zaparkowała w klamocie.
Potem dalej jeszcze osobówka w cysternie...
Gdy posprzątali wypadek - NIE, NIE PUŚCILI OD RAZU...
Najpierw musieli wziąć się za naprawę asfaltu... Korek ruszył około 16-tej, a i tak miałem szczęście że stałem przed jednym wypadkiem, a nie jak Ci z tyłu przed dwoma lub trzema.

Na A2 wystarczy małe pierdnięcie, aby wszystko stanęło na głowie...

PS: Czasem jak widzę kierowców z nogami na desce albo oglądających laptopa podczas jazdy - zastanawiam się dlaczego i tak jest mało wypadków...

Rekord świata (widziane w korku). MAZ na blaszkach BY z około 30 letnią naczepą na resorach. W środku dalnobojszczik z noga na podszybiu (biała skarpeta rulz) i z laptopem... Kombo niebywałe...

Post Wysłano: 06 sie 2015, 21:46

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Pany pomoże ktoś gdzieś we Wrocławiu znajdę jakiś parking strzeżony zeby na weekend klamota zakotwiczyć? I zeby jakos sie na dworzec dostać :D ewe. podpowie ktoś czy w Legnicy na tym parkingu na zjeździe sa w piątki wolne miejsca zeby stanąć?
Jeśli chodzi o Wrocław, to ja kiedyś zostawiłem na Transbudzie przy Armii Krajowej: https://goo.gl/maps/0aQxQ
Ceny nie pamiętam, ale jak zadzwonisz to podadzą...

Post Wysłano: 06 sie 2015, 21:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Wczoraj wieczorem gadałem z wujkiem na ogródku, patrzę a tu zapieprza jasny obiekt z zachodu na wschód. Oczywiście od razu się kapnąłem, że to jest ISS (Międzynarodowa Stacja Kosmiczna), po czym zawołałem żonę kuzyna żeby se zobaczyła...ale wyszedł i kuzyn i stwierdził, że "na zachodzie też widzi że coś leci i miga...to chyba jakaś satelita leci..." :mrgreen: . Normalnie majtki opadajo...:)
A jakby se ktoś chciał zobaczyć gdzie jest ISS, to zapraszam na stronę: http://iss.astroviewer.net/observation.php. U mnie będzie widoczna za jakieś 40 min...
Zobaczyć stację to raczej żadna sztuka.
Tym bardziej, że "ślą ramki" w APRSie.
Dzieci w szkołach robią łączności z ISS w ramach programu ARISS.

Post Wysłano: 06 sie 2015, 22:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Na A2 wystarczy małe pierdnięcie, aby wszystko stanęło na głowie...
Jakieś 2 tygodnie temu na Lehrte w stronę kraju zestaw poszedł w las, przy okazji kasując chyba 2 osobówki. Dodatkowo wiózł ADRy, to też niemiaszki rozbiły na autostradzie pole namiotowe i zamknęli przejazd od świtu do chyba 20 wieczorem. Wszystko szło na bodajże 48 zjazd, był taki młyn że i go zamknęli. Co tam się działo to masakra, z 15 straży, policji to chyba wszystkie komendy Hannoveru się zjechały :x

Post Wysłano: 06 sie 2015, 22:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

Jakieś 2 tygodnie temu na Lehrte w stronę kraju zestaw poszedł w las, przy okazji kasując chyba 2 osobówki. Dodatkowo wiózł ADRy, to też niemiaszki rozbiły na autostradzie pole namiotowe i zamknęli przejazd od świtu do chyba 20 wieczorem. Wszystko szło na bodajże 48 zjazd, był taki młyn że i go zamknęli. Co tam się działo to masakra, z 15 straży, policji to chyba wszystkie komendy Hannoveru się zjechały :x
Tak, słyszałem o tym na CB, mnie to na szczęście ominęło...
Jak pomyślę, że jutro będę przebijał się przez nasze polskie A4 to dostaje drgawek... Wakacje a autobana rozkopana... Ostatnio ze Zgorzelca na Gr Św Anny 7h jechałem...

Post Wysłano: 06 sie 2015, 22:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Jeśli chodzi o Wrocław, to ja kiedyś zostawiłem na Transbudzie przy Armii Krajowej: https://goo.gl/maps/0aQxQ
Ceny nie pamiętam, ale jak zadzwonisz to podadzą...
Dzięki wielkie ;) ten teren objęty jest jakimś zakazem ruchu we Wrocławiu czy cos? Zawsze tylko A4 i AOW to nie wiem z czym tam to sie je...

Edit: dies siedzimy w tym samym gownie :D jutro o 8 ruszam z Dresden Tora i jak nie Wrocław to aż do Kedzierzyna gonie wiec bedzie co sie nerwowac!

Ostatnio zmieniony 06 sie 2015, 22:27 przez Żwirek, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 06 sie 2015, 22:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tak odnośnie tematu to po Woodstocku
machnąłem fotkę, ukazującą jak niemcy podchodzą do porządku gdy nie są u siebie:

Obrazek

Post Wysłano: 06 sie 2015, 22:54

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
[ ten teren objęty jest jakimś zakazem ruchu we Wrocławiu czy cos?
Tak.
Od 1 stycznia 2012 roku, obowiązują nowe przedziały czasowe zezwalające na wjazd samochodów ciężarowych powyżej 18 ton DMC (4:00-6:00; 9:00-11:00; 20:00-22:00).
Ja wjechałem od Bielan poza tymi godzinami i nikt mnie nie zatrzymał...

A sukces zeszłego tygodnia to taki, że miałem kontrolę ITD przed Goleniowem (leciałem na S). Groziło 400 zyla mandatu za brak urlopówki, ewentualnie wpisu manualnego (bo też nie zrobiłem...). Skończyło się na 50-ciu złotych za brak dokumentów (PJ, DO itd), bo se zapomniałem

Strona 491 z 3556 [ Posty: 71103 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1489 490 491 492 4933556 Następna