Strona 480 z 3555 [ Posty: 71097 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1478 479 480 481 4823555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 lip 2015, 20:56

Użytkownik

Użytkownik

Zastanawiam się, czy nie spakować gratów do samochodu i nie jechać nad morze. Ktoś wie czy łatwo dostać przyzwoity nocleg "z dnia na dzień" w tym okresie?
Niestety, sparzyłem się w zeszłym roku i nie bardzo mam ochotę przelewać zaliczkę w wysokości ~50% i płacić od razu z góry za pobyt, tak naprawdę kupując kocura w worku.

Post Wysłano: 20 lip 2015, 20:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

z moich obserwacji wynika, że największy problem z dokładkami przednich zderzaków w seryjnych autach mają właściciele vectry c :)

jest sukces, zbieram Zagubionych, już pierwszy sezon skolekcjonowany, dobrze że ten serial ma tylko 121 odcinków :mrgreen:

Post Wysłano: 20 lip 2015, 21:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
gospodarz myślał, że przyjechałem prosto ze zlotu :P
Wyglądałeś jakbyś 3 dni pił :?: :lol:
Grillowal hahaha

Post Wysłano: 20 lip 2015, 21:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

Cytuj:
Zastanawiam się, czy nie spakować gratów do samochodu i nie jechać nad morze. Ktoś wie czy łatwo dostać przyzwoity nocleg "z dnia na dzień" w tym okresie?
Niestety, sparzyłem się w zeszłym roku i nie bardzo mam ochotę przelewać zaliczkę w wysokości ~50% i płacić od razu z góry za pobyt, tak naprawdę kupując kocura w worku.
Znajoma na stacji paliw w nadmorskiej miejscowości mówiła że kupa osób jedzie i jest zawiedziona bo wszystko ale to wszystko jest pełne i nie mogą znaleźć nic wolnego, bynajmniej w okolicy Mielna :roll: Tunezja i inne Egipty powoli odpadają to coraz więcej osób do nas goni

Post Wysłano: 20 lip 2015, 21:34

Użytkownik

Użytkownik

Zawsze jak jade to bez rezerwacji. Nacialem sie juz pare razy wplacajac zaliczke wczesniej-nie ma sensu. Byc moze w Mielnie pare metrow od morza moze byc ciezko cos znalezc o tyle w mniej znanych/obleganych miejscowosciach znajdziesz cos bez problemu. Warto wczesniej przed wyjazdem poszukac w necie rozne osrodki i obdzwonic co i jak, majac jakas tam alternatywe.

Post Wysłano: 20 lip 2015, 22:01
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Cytuj:
Znajomi tak zrobili w tamtym roku i stwierdzili, że w tym roku też tak zrobią - rano byli na miejscu i w ciągu 2 godzin znaleźli pobyt dla siebie i mówili, że jeszcze taniej ich wyszło niż wcześniej dzwonili.

Post Wysłano: 20 lip 2015, 22:28

Użytkownik

Użytkownik

Jak ktoś ma wolny pokój to pewnie zejdzie z ceny, żeby go mimo wszystko wynająć. W zeszłym roku zarezerwowałem na parę dni przed przyjazdem(we wrześniu), normalna cena, normalne zdjęcia, normalny opis, przyzwoita lokalizacja. Weszliśmy do pokoju, a tam jeszcze łóżko nieposprzątane po poprzednich lokatorach, nie mówiąc o ogólnym syfie i nieco odmiennym stanie faktycznym pokoju od tego co było widać na zdjęciach. Wyprowadziłem się tego samego dnia, ale 100 zł przepadło. Niby niewiele, ale boli mnie, że ktoś je zarobił grając w chuja.

Post Wysłano: 20 lip 2015, 22:39
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Cytuj:
Jak ktoś ma wolny pokój to pewnie zejdzie z ceny, żeby go mimo wszystko wynająć. W zeszłym roku zarezerwowałem na parę dni przed przyjazdem(we wrześniu), normalna cena, normalne zdjęcia, normalny opis, przyzwoita lokalizacja. Weszliśmy do pokoju, a tam jeszcze łóżko nieposprzątane po poprzednich lokatorach, nie mówiąc o ogólnym syfie i nieco odmiennym stanie faktycznym pokoju od tego co było widać na zdjęciach. Wyprowadziłem się tego samego dnia, ale 100 zł przepadło. Niby niewiele, ale boli mnie, że ktoś je zarobił grając w ch**.
Przerabiam w tym roku to samo, niby wszystko pięknie na zdjęciach, na internecie piszę, że na wyposażeniu balkon, po rozmowach dwóch telefonicznych zapewniano mnie, że jest balkon, a parę dni temu się dowiedziałem, że to zwykły żygownik. Baba kasy nie chcę oddać, mimo że w miesiąc czasu by znalazła nie jedną osobę na moje miejsce.

Post Wysłano: 21 lip 2015, 10:59

Użytkownik

Użytkownik

Byłem 15 min na kwaterze, chciałem zapłacić za całą dobę tyle ile się umawialiśmy(w zasadzie i to uważam, że nie musiałem, ale chciałem być w porządku), na co Pani stwierdziła, że w takim razie cena noclegu idzie w górę - do wysokości zaliczki. W ogóle trochę mnie dziwi ten nadmorski zwyczaj brania opłaty z góry.

Post Wysłano: 21 lip 2015, 12:38

Użytkownik

Użytkownik

Jak tam po Masterze? Wytrzezwieli? Ogólnie impreza bardzo fajna. Bylem pierwszy raz i bardzo mi się podobało. Piwo bardzo drogie jak to na masowych imprezach, ale znaleźliśmy bony (co zreszta nas zgubilo) wiec dużo nie wydaliśmy. 800 km w obie strony, ale oplacalo sie.

Post Wysłano: 21 lip 2015, 12:55

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Myślę, że to zalezy czego oczekujesz.
Dwa razy tak spędzałam wakacje, że pakowałam moto i jechałam przed siebie. Nic nie planowałam, oprócz ogólnego zarysu trasy, w związku z czym noclegów szukałam tam, gdzie mnie akurat zastała godzina 17-18 ;-)
Zawsze cos znajdowałam. Nawet na 1 osobę, na 1 noc nie było problemu. I wcale nie było drożej, niz jakbym zostawała dłużej.

ALE - nie szukałam miejsc w oblężonych miejscowościach. I tak nie lubię tłumów :-) Dla mnie te 4-6km od morza nie stanowi problemu - wsiadam na moto i jadę :-)

Natomiast moi rodzice rok temu w sierpniu chcieli znaleźć do 200m od morza, obdzwonili całe wybrzeże i nie znaleźli ;-)

Post Wysłano: 21 lip 2015, 15:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Jeśli ASO potwierdzi mi historię auta, to prawdopodobnie zostanę "Skodziarzem" :lol:

Post Wysłano: 21 lip 2015, 15:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: jakiś tam Tyr...

Michu, szkodniki nie są takie złe jak opinie osób które nie mieli z nimi nic do czynienia ;)

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 21 lip 2015, 16:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

standardowy spacer z psem i znalazłem pisiont złotych :)

Post Wysłano: 21 lip 2015, 16:44

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Myślę, że to zalezy czego oczekujesz.
Dwa razy tak spędzałam wakacje, że pakowałam moto i jechałam przed siebie. Nic nie planowałam, oprócz ogólnego zarysu trasy, w związku z czym noclegów szukałam tam, gdzie mnie akurat zastała godzina 17-18 ;-)
Zawsze cos znajdowałam. Nawet na 1 osobę, na 1 noc nie było problemu. I wcale nie było drożej, niz jakbym zostawała dłużej.

ALE - nie szukałam miejsc w oblężonych miejscowościach. I tak nie lubię tłumów :-) Dla mnie te 4-6km od morza nie stanowi problemu - wsiadam na moto i jadę :-)

Natomiast moi rodzice rok temu w sierpniu chcieli znaleźć do 200m od morza, obdzwonili całe wybrzeże i nie znaleźli ;-)
Dokładnie.

Za domek niecałe 3km od plaży (ale już nie w wiosce typowo nadmorskiej) płaciłem 70pln za dwie osoby, za cztery była setka - standard mieszkaniowy dobry. Jedyny problem jest taki, że wprowadzili parkomaty wzdłuż głównych alej i trzeba bulić za parking, chyba, że ktoś ma domek faktycznie 200m od morza i nie potrzebuje samochodu na miejscu. Zależy co kto oczekuje, czy leżenia przez cały dzień na plaży czy też ktoś chce bardziej aktywnie spędzić czas. Nigdy nie miałem problemu z noclegiem bez wcześniejszych uzgodnień. Ceny normalne i tak jak pisze kolega Paskuda, bez problemu na 1 noc. Warto czasem iść do miejscowych żulków pod sklepem, powiedzą co o i jak, u kogo szukać miejsc niekoniecznie znanych w sieci, za parę groszy :wink:

BTW za c

Post Wysłano: 21 lip 2015, 16:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Cytuj:
standardowy spacer z psem i znalazłem pisiont złotych :)
Bogatemu to i byk się ocieli :wink:
Cytuj:
Michu, szkodniki nie są takie złe jak opinie osób które nie mieli z nimi nic do czynienia
No mam taką nadzieję, bo auto głównie będzie uzytkowala moja Marta z dzieciakami :wink:

Post Wysłano: 21 lip 2015, 17:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105

Załadunek w Korczynie kontenera 40 niecałe dwie godziny. Sukces
Oczekiwanie na papierologie 2, 5 godz- przenieść gościa na zaladunki żeby sie nauczył szybciej działać ;)
Odprawa w Krośnie, stoję juz prawie 5 godzin. A do domu daleko i czasu coraz mniej

Post Wysłano: 21 lip 2015, 17:16

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4408153
Samochód: Robur/Chrysler T&C

Jest i sukces na całe życie waży 3800g. i mierzy 59cm☺☺

Post Wysłano: 21 lip 2015, 17:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8833137
Samochód: eRka

4h w porcie w Rodby i nie zanosi się na szybki wjazd :| a prom odpływa co 45 minut...

Post Wysłano: 21 lip 2015, 17:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105

Cytuj:
Jest i sukces na całe życie waży 3800g. i mierzy 59cm[WHITE SMILING FACE][WHITE SMILING FACE]
Gratulacje, takich sukcesów jak najwięcej

Strona 480 z 3555 [ Posty: 71097 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1478 479 480 481 4823555 Następna