Strona 473 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1471 472 473 474 4753555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 12 lip 2015, 10:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Można narobić trochę szumu w necie, choć to już rozwiązanie dosyć agresywne, bo ciężko stwierdzić jak się to rozwinie.

Post Wysłano: 12 lip 2015, 10:21
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 1

Ładuje czasem w firmie koło ich bazy i dwa tygodnie temu był tam tez niezły dym z kiero,nie
chcieli go wpuścić po swoje graty do auta jak wyjezdzałem stała juz policja,ale tez było grubo.

Post Wysłano: 12 lip 2015, 10:26
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Można tylko pozazdrościć opanowania, zazdroszczę nerwów na wodzy, u mnie reakcja byłaby jednoznaczna...

Tak jak piszą chłopaki, nie odpuszczać gościowi i tyle, nie rozpisywać po netach, robić jakiegoś gnoju, masz haki na człowieka, wykorzystaj je od strony prawa, które jest po Twojej stronie :wink:

Post Wysłano: 12 lip 2015, 12:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: actros mp3

No co za dziad, trafi kiedyś na jakiegoś nerwusa-kierowce to mu tego brzydkiego gnoja pod nosem zgoli zółtym polsilverem bez pianki :mrgreen: póki co się słyszało że takie dziad-transy słabo, albo w ogóle nie płacą. Teraz już się za lanie kierowców biorą, brak słów i ręce opadają albo zaczynają świerzbieć :evil:

Post Wysłano: 12 lip 2015, 13:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

U mnie w okolicy był taki dziad trans. Zatrudniał Białorusinów, na początku roku wszystko zlicytował komornik. Dziad wylądował w szpitalu.
Szkoda że nie masz nic na gościa co by się nadawało do urzędu kontroli skarbowej, oni by gościa prawdopodobnie wykończyli na amen.

Post Wysłano: 12 lip 2015, 14:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W całej tej sytuacji przykre jest to, że "sefostwo" dopuszcza się takich rzeczy. Jak dla mnie jest to wyrazem frustracji. Uszkodzenie którego dopuścił się yarzyna nie jest niczym miłym i ufam, że chłopak się przejął i z tego co widzę zachował się normalnie. Sam miałem okazję w maju znaleźć się w podobnej sytuacji. Miałem małe problemy i poszedłem na skoczka do jednej firmy. Auto na medze no i przywadzilem obejmą o krawężnik. Zbiornik cały tyle że wgnieciony przesunięta łapą. Takich słów od osoby która uważałem za kulturalną i obytą nigdy bym się nie spodziewał. Kurv i chvjów nie było końca. Koszula krawat i Porsche nie zawsze idą w parze z kulturą słowa i zachowania. Sefy uważają kierowcę za niewolnika i jak widać dopuszczają się czynów niezgodnych biznesmena. Dziad i jeszcze raz dziad. Mam prośbę załatw sprawę z klasą i z przytupem tak żeby wiedział, że boli, ale bez przemocy fizycznej bo tak zachowują się bydlęta a nie ludzie biznesu.

Post Wysłano: 12 lip 2015, 15:58

Użytkownik

Użytkownik

Te "dziady" to najczęściej firmy/osoby, którym w życiu łatwo pieniądze przyszły. Mam na myśli to, że ktoś się wywodził z bogatej rodziny, dostał spadek po dziadku, milion na start od tatusia itp. Często gęsto widać młodych bossów po 23-25 lat w nowych beemkach, mądrzejszych od wszystkich ludzi razem wziętych. Łatwo przyszło, łatwo poszło, nigdy nie trzeba było szanować ludzi, bo kasa była, ale te czasy powoli się kończą :wink:

Nie, nie zazdroszczę łepkom beemki heh.

Post Wysłano: 12 lip 2015, 15:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

jego zdjęcie na stronie jest dobre, dziad z wyzyskiem w oczach :lol:

Post Wysłano: 12 lip 2015, 16:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Yarzyna podziwiam opanowanie, szacunek. Niestety [wycenzurowano] takim debilom najbardziej pomaga.

Post Wysłano: 12 lip 2015, 16:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Dajcie te nazwe firmy i kręcimy afere :D

Post Wysłano: 12 lip 2015, 16:56
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Niko Transport :D

Post Wysłano: 12 lip 2015, 16:56

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: brak

Po przeczytaniu postu Kolegi Yarzyna jestem w głębokim szoku :shock: do czego potrafi się dopuścić szef tej firmy. Odnośnie zachowana Twojego Kolego tylko opanowaniem można załatwiać te sprawy co Ci się udało. Popełniłeś jeden błąd trzeba było się szybko ewakuować po rozmowie w biurze i opuścić ten teren. Wtedy by nie doszło do szarpaniny i zniszczenia Twojego mienia (samochodu). Mam nadzieję że już zgłosiłeś sprawę na Policję i zrobiłeś obdukcję na SOR (uszczerbek na zdrowiu).
Cytuj:
Dajcie te nazwe firmy i kręcimy afere :D
Znalezienie nazwy tej firmy zajęło mi około minuty (nie jestem z Woj. Śląskiego), więc nie przesadzaj :wink: . Znając życie to ta sprawa swój finał będzie miała w sądzie, więc doradzam Ci Kolego poszukać dobrego prawnika. Po drugie jeśli by szef do Ciebie zadzwoni o spotkanie to nie gódź się na nie, a jeśli się na nie zgodzisz idź z kimś obcym (kolegą, koleżanką itp.) że by mieć świadka i spotykaj się poza bazą firmy. Napisz jak się ta sprawa rozwinęła później.

Post Wysłano: 12 lip 2015, 17:09

Użytkownik

Użytkownik

Jakby nie było to chłop z wąsem ma darmową reklamę firmy, którą teraz trzeba unikać jak ognia.
Yarzynka życzę Ci powodzenia w rozwiązaniu tej sprawy.

Post Wysłano: 12 lip 2015, 17:33

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
(...) zrobiłeś obdukcję na SOR (uszczerbek na zdrowiu).
Jaki uszczerbek na zdrowiu? Raptem będzie miał jakieś zadrapanie...jeśli w ogóle coś będzie miał...
Cytuj:
Znając życie to ta sprawa swój finał będzie miała w sądzie, więc doradzam Ci Kolego poszukać dobrego prawnika.
Wg mnie nie będzie miała finału w sądzie...po 1. było ich dwóch, a po 2. kolega yarzyna za mały jest...chyba, że ma w rodzinie jakichś prawników którzy to pociągną...

Post Wysłano: 12 lip 2015, 17:44

Użytkownik

Użytkownik

Dokładnie jak mówi kolega powyżej, w sądzie raczej nic nie ugrasz, może zaległą wypłatę, a znając polskie sądy to MOŻE. Szykuj się na min. rok batalii. Jak masz całą miesięczną kasę do odzyskania to warto powalczyć, jak tylko część za kilka dni to lepiej było mu dobrze wpier... bez świadków i zapomnieć o nim.

Post Wysłano: 12 lip 2015, 18:25

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Te "dziady" to najczęściej firmy/osoby, którym w życiu łatwo pieniądze przyszły. Mam na myśli to, że ktoś się wywodził z bogatej rodziny, dostał spadek po dziadku, milion na start od tatusia itp. Często gęsto widać młodych bossów po 23-25 lat w nowych beemkach, mądrzejszych od wszystkich ludzi razem wziętych. Łatwo przyszło, łatwo poszło, nigdy nie trzeba było szanować ludzi, bo kasa była, ale te czasy powoli się kończą :wink:

Nie, nie zazdroszczę łepkom beemki heh.
Złe podejście do wychowania. Gdyby ojciec przeczołgał syna parę turnusów po 3-4 tygodnie w kabinie, to by inaczej patrzyli na świat i na współpracowników. I nie mówię o konieczności, a "kaprysie" ojca. A tak to dzieci granatem oderwane od rzeczywistości.

Post Wysłano: 12 lip 2015, 19:05
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Kupywał ktoś z Was ledy do jazdy dziennej i mógłby któreś polecić ? Jest tego multum i nie wiadomo, które wybrać.
Opłaca sie brać te po 50 zł czy lepiej dopłacić ?

Post Wysłano: 12 lip 2015, 19:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

W ciężarówkach mamy zamontowane zamiast halogenów dalekosiężnych LEDy z Magneti Marelli, w jednym Stralisie siedzą już ponad trzy lata, do niektórych osobówek te okrągłe pasują w miejsce przeciwmgielnych za oryginalnym szkłem, ale to już kwestia co i do czego komu pasuje, ale MM kwadratowe też robi. Podsumowójąc mogę polecić MM, bo w gąszczu chińskich jednorazówek to jest przskok w jakości, a cena jednak niższa jak za np Philipsa.

Post Wysłano: 12 lip 2015, 19:41
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Zapomniałem dodać, że chodzi mi o osobówkę.

Prostokątne montowane w kratce zderzaka.

Post Wysłano: 12 lip 2015, 19:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

a eto wsio rawno
12/24v one so

Strona 473 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1471 472 473 474 4753555 Następna