Strona 465 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1463 464 465 466 4673555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 02 lip 2015, 18:23

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Coś tam zawsze jest

Cytuj:
...Sukces zeszłego tygodnia, byłem zagranicą, betoniarką :lol:
Dobre,trochę uśmiałem się :lol: :lol: :lol:

Post Wysłano: 02 lip 2015, 18:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Zachodnie Niemcy, dziś...
Jak tak dalej pójdzie trzeba będzie na noc załączać "dewasto"
Obrazek

Post Wysłano: 02 lip 2015, 23:31

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Dibasto.
Macie jakąś stałą robotę w trójkącie A2-A7-A39? Bo coś często tam Władków widuję. Podaj jakieś swoje znaki szczególne, to krzyknę, jak spotkam. :P

Post Wysłano: 03 lip 2015, 7:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Dibasto...
proszę o poprawną pisownię:
jest Angel Di Maria i jest Di Basto.

zakaz jazdy obejmuje pojazdy ciężarowe powyżej 7,5t DMC w Niemczech i 12t DMC w Polsce. z ciągnikami jest taka sprawa, że nie posiadają DMC, która to jest sumą masy własnej i dopuszczalnej ładowności - jakiej nie posiadają. więc w dowodach rejestracyjnych takich pojazdów jest wpisana DMC zespołu pojazdów jakie mogą tworzyć z naczepą.
również znak drogowy B-5 zakazuje poruszać się pojazdom ciężarowym powyżej 3,5t DMC, ciągnikom samochodowym (siodłowym i balastowym) wszystkim, właśnie z braku DMC. dotyczy to normalnych dużych ciągników, jak i takich zbudowanych na bazie np. Mercedesa Sprintera.

kiedyś na takim sympozjum w Międzynarodowej Szkole Logistyki i Transportu we Wrocławiu o transporcie rozmawiałem na temat jazdy samym ciągnikiem podczas zakazów z szefem brandenburskiego BAG i powiedział: jeżeli ciągnik ma rzeczywistą masę mniejszą niż 7,5 tony (czyli masa własna musiałby być około 7,2-7,3t), to jazda jest dozwolona.
natomiast ówczesny szef dolnośląskiej ITD powiedział: moim zdaniem mogą jeździć, ale nie wiem jak to będę interpretować moi inspektorzy.

Post Wysłano: 03 lip 2015, 9:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W zakazach letnich ciagniki sa wyraznie wylaczone :P nic zeby nie kombinowac rusze w poniedzialek nad ranem i po sprawie. Macie upatrzony jakis parking z dobrym zapleczem gdzie bede mogl zrobic 24h w okolicach Brunszwik? Wybieram sie z moja dziewczyna w trase i po krzokach stac nie moge :)

Post Wysłano: 03 lip 2015, 9:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
Macie upatrzony jakis parking z dobrym zapleczem gdzie bede mogl zrobic 24h w okolicach Brunszwik? Wybieram sie z moja dziewczyna w trase i po krzokach stac nie moge :)
Jedno z najgłupszych pytań w historii. Jeszcze taki traker je zadał, no, no. Ale fakt tego, że masz dziewczynę pewnie utkwi w głowach użytkowników i z listy obelg wykreślą przy Tobie słowo "pedał" :-)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 03 lip 2015, 10:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Bajzel.... Hahaha :D

Ja sobie przyjechałem do Błonia na eurocasha, a tu młyn aż miło. Ochroniarz na bramie pyta rozładunek czy załadunek, ja mu że rozładunek, a on mi na to z uśmiechem na twarzy, że jutro... Dodam, że mam do zrzutki tylko 200szt serka. :(
Nie będziesz głodny przynajmniej :P
Bajzel Twój tekst pobudził moją przeponę że aż schudłem pół kilo

Post Wysłano: 03 lip 2015, 17:11

Użytkownik

Użytkownik

Wyjechałem w poniedzialek z Polski. Dziś dopiero przeplywam na wyspy z Calais. Balagan taki, że głowa boli.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 03 lip 2015, 17:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Dibasto.
Macie jakąś stałą robotę w trójkącie A2-A7-A39? Bo coś często tam Władków widuję. Podaj jakieś swoje znaki szczególne, to krzyknę, jak spotkam. :P
Albo Salzgitter (Drut z CZ, lub wywóz z huty w SZ, lub VW w Wolfsburgu).
Ja mam tabliczkę "Karol" i dwie usańskie za szybą. DAF na medze z Wieltonką...

Post Wysłano: 03 lip 2015, 21:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Jelcz 105 ;P

Cytuj:
Wyjechałem w poniedzialek z Polski. Dziś dopiero przeplywam na wyspy z Calais. Balagan taki, że głowa boli.
Kiepsko.. kumpel jeszcze wczoraj w południe miał prawie 400 km do portu a dziś pod Londynem się zrzucił i dał rade na kontynent zjechać. Tyle ze on pociągiem...

Dlaczego dopiero tydzień wakacji a człowieka już krew zalewa na temat jazdy, choć ostatnio preferuję boczkiem boczkiem ??

Za Roburem wszyscy sznurem...

Post Wysłano: 04 lip 2015, 8:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8833137
Samochód: eRka

Cytuj:
Albo Salzgitter (Drut z CZ, lub wywóz z huty w SZ, lub VW w Wolfsburgu).
Ja mam tabliczkę "Karol" i dwie usańskie za szybą. DAF na medze z Wieltonką...
To chyba widziałem Cię we wtorek w godzinach popołudniowych na A13 albo to już A15, w każdym razie od Olszyny, mignęła mi właśnie ta tabliczka i nie mogłem skojarzyć kto to leciał. Ze 20 minut za Tobą leciał następny "Władek".

Post Wysłano: 04 lip 2015, 10:43
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Orientuje się może ktoś z Was czy w Jastrzębiu Zdroju na DW937 w stronę Cieszyna pod tym 3,8 się przechodzi ?
Mam tam w poniedziałek rozładunek a innego dojazdu za bardzo nie ma

Post Wysłano: 04 lip 2015, 12:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Macie upatrzony jakis parking z dobrym zapleczem gdzie bede mogl zrobic 24h w okolicach Brunszwik? Wybieram sie z moja dziewczyna w trase i po krzokach stac nie moge :)
Jedno z najgłupszych pytań w historii. Jeszcze taki traker je zadał, no, no. Ale fakt tego, że masz dziewczynę pewnie utkwi w głowach użytkowników i z listy obelg wykreślą przy Tobie słowo "pedał" :-)
Ty masz ewidentnie problemy egzystencjonalne czlowieku. Penis nie dziala to trzeba komus [wycenzurowano] co by swoja impotencje odbic w ten czy inny sposob. Nie jechalem nigdy w zyciu ta droga a tym b.... no coz nie bede sie debilowi tlumaczyc. Gdyby ktos z was normalnych kolegow byl w stanie pomoc bede wdzieczny i w Szwecji sluze rada, parkingi obcykane mam :)

Post Wysłano: 04 lip 2015, 12:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Siemanko w ten jakże piękny sobotni poranek. 8)
Jak to w transporcie i u mnie, same pasma porażek.
Ale jest i sukces, jeżdżę u tego dziada jeszcze tydzień i się czule żegnamy, bo jak się okazało z moich dotychczasowych 4 miesięcy, które u niego przepracowałem w ZUSie widnieje jako pracownik od 12 czerwca. Dziękuję, pozamiatane. :lol: :lol:
Także śmiało można przyznać, że jestem kierowcą kwartalnym. :lol:

Post Wysłano: 04 lip 2015, 13:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

Cytuj:
Orientuje się może ktoś z Was czy w Jastrzębiu Zdroju na DW937 w stronę Cieszyna pod tym 3,8 się przechodzi ?
jeśli chodzi o ten wiadukt za rondem przy którym jest BP to śmiało można jechać i nie zwalniać, a wręcz deptać gaz, bo za nim jest niezłe wzniesienie. przechodziłem chłodniami i firaną.

Post Wysłano: 04 lip 2015, 14:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGX 18.440

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ty masz ewidentnie problemy egzystencjonalne czlowieku. Penis nie dziala to trzeba komus [wycenzurowano] co by swoja impotencje odbic w ten czy inny sposob. Nie jechalem nigdy w zyciu ta droga a tym b.... no coz nie bede sie debilowi tlumaczyc. Gdyby ktos z was normalnych kolegow byl w stanie pomoc bede wdzieczny i w Szwecji sluze rada, parkingi obcykane mam :)
Chłopie, takie pytania...
KAŻDY parking ze stacją benzynową przy A2 ma zaplecze typu kibel, prysznic. Chyba, że poskąpisz swojej wybrance 70 centów na kibel...
Autohof Peine, 52 zjazd z A2. Spory parking, w okolicy sklepy (jest nawet Burger King, jakbyś chciał dziewczynę zabrać na romantyczną kolację). Z tym że płatny 10€/doba.

Post Wysłano: 04 lip 2015, 14:42

Użytkownik

Użytkownik

Większość parkingów bez stacji ma przecież toalety...

Post Wysłano: 04 lip 2015, 14:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGX 18.440

Cytuj:
Większość parkingów bez stacji ma przecież toalety...
Ale na takich nie staje się raczej na weekend. I prysznica tam nie ma.

Post Wysłano: 04 lip 2015, 14:53

Użytkownik

Użytkownik

GG: 112
Samochód: Duzy?

Toalety owszem ale bez prysznica no chyba,że w kiblu sobie nogi pomoczysz :)

kwiatula ja miałem mieć robotę u znajomego a okazało się,że pała wzięła sobie szwagra do roboty więc jak widać obydwoje mamy pecha albo jesteśmy zbyt wybredni :P

Post Wysłano: 04 lip 2015, 15:36
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
jeśli chodzi o ten wiadukt za rondem przy którym jest BP to śmiało można jechać i nie zwalniać, a wręcz deptać gaz, bo za nim jest niezłe wzniesienie. przechodziłem chłodniami i firaną.
Dokładnie Krzychu o tego chodzi,dzięki Ty to jesteś porządna firma 8)

Strona 465 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1463 464 465 466 4673555 Następna