Cytuj:
......jeśli ktoś przez te 3 lata od zdania C będzie jeździł tylko osobowym, bo sie uczy to trzyma sie to kupy?
.
A czy w Polsce jest coś co trzyma się kupy (oprócz bakterii)
Ja osobiście znam wieeeele osób które zrobiły Prawo Jazdy kat. B i przez laaaaata wogóle nie jeździły
Co do kat. C , to jest ona tylko dla tych którzy zamierzają wcześniej czy później jeździć zawodowo lub z konieczności (np. na wsi).
Także dobrze wiem, że wiele osób po mimo uzyskania kat.C lub D wcale nie będzie tymi pojazdami jeździć , ale są też osoby które uzyskają kat. C w wieku 18-19 lat i później trafia się Im oferta pracy przy wożeniu Materiałów Niebezpiecznych
No i co dalej "Rozbójniku"
Jak ktoś jest "lewus" , to lepiej, aby wogóle do pracy za kółkiem się nie szykował, ALE są też osoby które mają PREDYSPOZYCJE, jednakże z uwagi na ograniczenia Prawne (3 lata), odpadają z "konkurencji".
Wszystko to skojażyło mi się z Moimi znajomymi.....
Cała rodzina "Transportowców" .
Kilku synów rozjechało się po Świecie......
Jeden z nich najzdolniejży (tak myśleli) miał iść na studia itd.
Mając 18 lat zrobił kat.B .
Na kat.C nie chcieli Go zapisać, aby nie chodziła mu po głowie praca jako Kierowca
Po kilku latach sytuacja rodzinna się zmieniła.
Ojciec nie mógł dłużej jeździć..... , a zarabiać jakoś trzeba.
Uruchomili mały Warsztat i obok Stacje LPG...
Okazało się, że mieli wielu chętnych na dostawę Gazu w butlach do domu..... , ale kto to będzie woził
Niby mają własny samochód ciężarowy(synek zrobił kat.C), ale tenże Syn nie może zrobić ADR, ponieważ posiada Prawko zbyt krótko
Teraz narzekają , że dlaczego nie pomyśleli o tym wcześniej...... i muszą zatrudniać Kierowcę z "zewnątrz".
Niby to jest przypadek indywidualny, ALE ---> Wszystko się Może Zdażyć
Równie dobrze możnaby zapytać po co taki ktoś jak Ja uzyskał wszystkie kategorie Prawa Jazdy
Przecież wszystkim nie będę jeździł
Mój zawód "wyuczony", to Mechanik Lotniczy.
Okazuje się, że teraz mogę więcej zarobić i jak będę chciał, to mogę iść do pracy gdziekolwiek chcę..... (jeżeli jest potrzeba posiadania danych uprawnień...).
Reasumując -
Myśląc Przyszłościowo, to lepiej uzyskać kat.C jaknajszybciej .
A jak ktoś się lubi wahać, to Zapraszamy na huśtawkę