Cytuj:
Wszystko pięknie fajnie ladnie a ja suszaem juz od kilku kierowców ze te skrzynie strasznie sie "boją" śliskiej nawierzchni... Moze ktoś sie ustosunkować do tego??
Nie to że sie boją czy inaczej zachowuja na sliskiej, po prostu trudniej jest "rozbujac" automat gdy nie mozesz ruszyc na sliskim lub miekkim terenie, manualem ruszysz do tylu szybko przerzucic na 3-4 bieg do przodu i pojdziesz a automatem w trybie sekwencyjnym (ręcznie przezucajac) zanim pomysli zanim ci przelaczysz to auto zdazy ci sie cofnać i wracasz do punktu wyjscia, moze nie we wszystkich bo w eurotronicu udawalo mi sie w zimie lekko go bujnac i wyjechac,ale duzo gorzej niz w manualnej.
A poza tym automat to wieksza ilosc elektroniki wiec wieksze prawdopodobiesntwo ze cos sie moze zepsuc, nawet w nowym aucie czego przyklad odczulem na wlasnej skorze, mimo to jestem zwolennikiem automatów, nie mysli sie o wajchowaniu, teoretycznie jak twierdza sprzedawcy sa to skrzynie nie do zepsucia bo automat sam dobiera bieg a poza tym odpoczywa lewa noga i prawa reka
SPRZEDAŻ SAMOCHODÓW, NACZEP : http://www.nego.otomoto.pl