Laboratorium COCH

Scania Polska

40TON.netNaprawa foteli TIRSpeedtruck.euFuelSave



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostWysłano: 23 sty 2018, 21:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 cze 2017, 22:18
Posty: 76
Samochód: Man
Witam. Naczepa wilton 2011r. Mam pytanie gdzie znajduję się gniazdo diagnostyczne ?


Na górę
PostWysłano: 23 sty 2018, 21:58 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 05 gru 2010, 17:24
Posty: 4114
Samochód: Volvo FH
To zależy czy modulator Knorr, Wabco, czy Haldex.

Knorr wpinany jest między kabel Ebs a doczep. Wabco okrągłe, niebieskie gniazdo, na ogół ba panelu sterującym.
Haldexa nie miałem.

_________________
Naczelny Prywaciarz WC :).


Na górę
PostWysłano: 23 sty 2018, 22:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 cze 2017, 22:18
Posty: 76
Samochód: Man
Kolego Haldex


Na górę
PostWysłano: 23 sty 2018, 22:08 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 5754
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA
Haldex wpinasz kabel prosto pod sterownik pod naczepą

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Na górę
PostWysłano: 23 sty 2018, 22:11 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 cze 2017, 22:18
Posty: 76
Samochód: Man
Czyli będzie gniazdo w sterowniku? Czy trzeba jakąś kostke wypiąć by wpiąć kabel?


Na górę
PostWysłano: 23 sty 2018, 22:22 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 5754
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA
Jest gniazdo

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Na górę
PostWysłano: 23 sty 2018, 22:37 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 cze 2017, 22:18
Posty: 76
Samochód: Man
Dziękuję


Na górę
PostWysłano: 24 sty 2018, 0:00 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 03 lut 2013, 11:32
Posty: 72
Lokalizacja: Elbląg
Jest tam gniazdo ale pod kabel diagnostyczny do którego wtedy można się podpiąć, a prościej jest się podłączyć między konia a naczepę ale też do tego potrzebna przejściówka


Na górę
PostWysłano: 24 sty 2018, 2:19 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2009, 18:59
Posty: 3358
GG: 1
Samochód: Poobijany
Lokalizacja: Jawor
Gniazdo pod kabel diagnostyczny, do którego to kabla, można sie podpiąć.
I to wszystko w zwykłej naczepie :-)
Sry za spam.

/mobil

_________________
1. forowicz Wagi Ciężkiej

Raben Transport


Na górę
PostWysłano: 24 sty 2018, 11:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 cze 2017, 22:18
Posty: 76
Samochód: Man
Cytuj:
Jest tam gniazdo ale pod kabel diagnostyczny do którego wtedy można się podpiąć, a prościej jest się podłączyć między konia a naczepę ale też do tego potrzebna przejściówka

Kolego mam taką przejściówkę próbowałem się podpiąć ale nie da rady tak jak ty piszesz. Kolega wyżej napisał ,że w Haldexie trzeba sie pod naczepą podpiąć


Na górę
PostWysłano: 24 sty 2018, 20:01 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 03 lut 2013, 11:32
Posty: 72
Lokalizacja: Elbląg
Zależy czym diagnozujesz. Zakładam że masz tam EB+ Haldexa więc orginalnym interfejsem podpinam się między koniem a naczepą natomiast jaltestem już nie za każdym razem to wychodzi i musze podpinać się pod jednostkę i też nie za każdym razem chce się połączyć.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Christ - Myjnie samochodów ciężarowych i autobusów

Forum Samochodowe