Laboratorium COCH

Katalizatory SCR - Sklep Kaliński

40TON.netNaprawa foteli TIRFuelSaveRozliczanie kierowców



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 163 64 65 66 67 Następna
Autor Wiadomość
PostWysłano: 04 wrz 2018, 21:05 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 kwie 2010, 21:04
Posty: 137
Samochód: Corsa D
Lokalizacja: Mikołów
Prawie 300tys i pierwszy problem :? Zobaczymy co Powiedza u Dzidy
<a href="https://www.fotosik.pl/zdjecie/ff652d3798993256"

_________________
MAN TGA 18.410


Na górę
PostWysłano: 04 wrz 2018, 21:07 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 kwie 2017, 23:45
Posty: 185
Wtryskiwacz albo pompa adblue
Standard

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka



Na górę
PostWysłano: 11 wrz 2018, 22:24 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 kwie 2010, 21:04
Posty: 137
Samochód: Corsa D
Lokalizacja: Mikołów
Wymienione jedno i drugie.

_________________
MAN TGA 18.410


Na górę
PostWysłano: 13 wrz 2018, 11:43 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 31 paź 2017, 8:52
Posty: 31
GG: 1908754
Samochód: Actros
//uploads.tapatalk-cdn.com/201809 ... 904c4b.jpg

1 spalanie z 3000 tys km po 18t , a 2/gie z całego miesiąca tonaze od 18-24
Auto odbierane miesiąc temu solary na dachu akumulatory żelowe, na klimie postojowej 3h i krzyczy uruchom silnik . Wiec czy ja wiem czy to jakis rarytas Obrazek adblue braknie na trasę 3000km :/


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Ostatnio zmieniony 13 wrz 2018, 13:16 przez Martinez, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę zapoznać się z zasadami publikacji zdjęć na Forum. Kplejne zdjęcia w dużym rozmiarze będą skutkować usunięciem posta.


Na górę
PostWysłano: 13 wrz 2018, 13:12 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 kwie 2017, 23:45
Posty: 185
Jak tak krzyczy zrób reset akumulatora
Pisze wyżej jak
U mnie cały dzień chodzi klima i jest ok
Aku też mam żelowe




Wozilem cały czas 25,5t i po Niemczech góry itp nigdy adblue się nie skończyło wcześniej niż paliwo.
A szły równo na wskaźniku
Teraz mam dużo lżej i adblue dużo zostaje
Baki 1300 L i 100 L adblue


Na górę
PostWysłano: 13 wrz 2018, 15:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 31 paź 2017, 8:52
Posty: 31
GG: 1908754
Samochód: Actros
Ja mam baki 1470 a adblue chyba 80 . Nawet jeśli na wskaźniku pokazuje ze są naładowane ? Czy hasło do resetu jest wszędzie takie samo tzn 5678? Spróbuje tego bo obawiam się zimy . Mimo ze na solarach ciagle pokazuje 26V to tak jak mówię baterie padały po 3h


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
PostWysłano: 13 wrz 2018, 16:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 29 sty 2007, 14:14
Posty: 2062
GG: 1
Masz fabryczna klimę czy zewnętrzna ?
U nas jest oddzielna i po całej pauzie na włączonej klimie normalnie czajnikiem elektrycznym wodę gotowałem i auto nic nie wołało, odpalał od strzała. Aku żelowe.

Adblue fakt, katastrofa my mamy 65l, nie starcza na całe paliwo (1050l).

_________________
Naczelna k**** WC :).


Na górę
PostWysłano: 13 wrz 2018, 18:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 31 paź 2017, 8:52
Posty: 31
GG: 1908754
Samochód: Actros
Fabryczna klimatyzacja i oprócz niej i lodówki nic innego nie załączane i mówię 3h i krzyczy uruchom silnik :(


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
PostWysłano: 13 wrz 2018, 18:51 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 kwie 2017, 23:45
Posty: 185
Reset

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka



Na górę
PostWysłano: 08 paź 2018, 17:39 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 paź 2006, 21:10
Posty: 146
GG: 8460279
Samochód: FH 500
Lokalizacja: Kątownia obok narzędziowni
Z ostatnich tygodni. 112 tyś przejechane, rano w drugim obwodzie brak powietrza. Przewód łączący zbiornik z instalacją skapitulował (ten oznaczony czerwonym kółkiem). Ledwo ledwo cały czas na wysokich obrotach doczołgałem się do serwisu. Dwie godziny i wracamy do gry (ile kosztowało to nie wiem, Babilon funduje).
Obrazek


Na górę
PostWysłano: 27 paź 2018, 18:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 lut 2016, 22:03
Posty: 15
Mam pytanie który most z wymienionych będzie najbardziej optymalny 2.47:1, 2.64:1, 2.85:1 opony 315/70, tonaż od 15-24t, spalanie w tym wypadku nie jest priorytetem. W salonie doradzają 2:47, ale z tego co słyszałem jest strasznie zamulony.


Na górę
PostWysłano: 27 paź 2018, 19:44 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2009, 18:59
Posty: 3369
GG: 1
Samochód: Poobijany
Lokalizacja: Jawor
Czym objawia się "zamulony most"?

_________________
1. forowicz Wagi Ciężkiej

Raben Transport


Na górę
PostWysłano: 27 paź 2018, 19:51 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 lut 2016, 22:03
Posty: 15
Chodzi o to że z tonażem pod górke słabo ciągnie. Tak słyszałem nie mówie że to jest prawda, dlatego tu pytam.


Na górę
PostWysłano: 27 paź 2018, 20:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 05 gru 2010, 17:24
Posty: 4163
Samochód: Volvo FH
Pociągnie tak samo pod górę, tylko na biegu niżej.
Za to po płaskim zaoszczędzi trochę juchy.

Pewnie mijam się z parkingowymi, ale tak już jest. Fizyka i matematyka też się mija.

_________________
Naczelny Prywaciarz WC :).


Na górę
PostWysłano: 27 paź 2018, 20:34 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 5809
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA
Też się zastanawiam nad zmianą główki mostu.
Teraz mam przełożenie 3,083 i się zastanawiam który most będzie bardziej optymalny zużycie paliwa /moc czy most 2,846 czy 2,714
Dodam że ten sam silnik występował z tymi trzema powyższymi mostami i miał obroty takie przy 90km/h
1500
1390
1320

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Na górę
PostWysłano: 27 paź 2018, 20:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 05 gru 2010, 17:24
Posty: 4163
Samochód: Volvo FH
Włóż ten "najszybszy". Na najwyższym biegu będzie wyraźnie "słabszy", moc ta sama, tylko przełożenie "dłuższe". Pod spore górki kiedy zdejmie bieg nie odczujesz różnicy. A po płaskim kiedy będzie cykał, zostawi paliwa.

Jeśli masz 70tki, zjeżdzij i załóż 80tki, jesli oczywiście nie będzie problemu z wysokością. Efekt ten sam.

_________________
Naczelny Prywaciarz WC :).


Na górę
PostWysłano: 27 paź 2018, 20:53 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 paź 2006, 12:38
Posty: 2363
Samochód: Ferrari
Lokalizacja: PKN
Przy 12biegowym automacie jak się jeździ po landówkach w Niemczech też nie ma co za mocno schodzić z obrotami, bo ciężko jest wtedy utrzymać na ostatnim biegu jadąc za przepisowym Niemcem ~65km/h.

_________________
3+9=11


Na górę
PostWysłano: 27 paź 2018, 20:56 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 5809
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA
Przy moście 2,714 będzie te 200 obrotów mniej, czy w ogólnym rozrachunku jazda po płaskim i górkach nie wyjdzie gorzej spalanie niż przy przełożeniu 2,846 gdyż będzie trzeba częściej zmieniać biegi przy moście 2,714

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Na górę
PostWysłano: 28 paź 2018, 7:26 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 05 gru 2010, 17:24
Posty: 4163
Samochód: Volvo FH
Ja teraz jeżdżę takim volvem 460 z 1270obr/90km/h.
Jeśli zaladowany to na maxa, i trochę po górkach.
Owszem często nie jedziesz na ostatnim biegu, owszem na ostatnim jest ciupinkę słaby, ale za to w paliwie jest super.

Najlpiej zostawia, kiedy przy 82km/h jest 1100obr.

_________________
Naczelny Prywaciarz WC :).


Na górę
PostWysłano: 28 paź 2018, 10:36 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 paź 2005, 23:08
Posty: 628
Samochód: Duży FIAT
Lokalizacja: Chełmek
Ja mam w Stralisie 2,85 i na autostrady się to kompletnie nie nadaje jeśli chcemy jeździć szybciej niż 80.
Na odcięciu jest 1380 obrotów i nie jest to zbyt ekonomiczne, chyba że wozimy cały czas full po górkach wtedy fajnie atakuje na ostatnim biegu...
Ja jeżdżę głównie landówkami i przy tej robocie jest ok, schodzimy do 60km/h i bez redukcji wracamy do prędkości przelotowej...
Jeśli miałbym automat to tymbardziej wolałbym co najmniej 2,64....


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 163 64 65 66 67 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron

Forum Samochodowe