Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 13 lut 2020, 19:32

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 lis 2011, 17:15
Posty: 80
GG: 0
Samochód: man

Witam.Może ktoś z forumowiczów posiada wiedzę czy w Manie Tgs 2008r sprowadzonym ze Szwecji da się,bez ingerencji komputera wyłączyć światła mijania po rozruchu silnika?A dodatkowo czy jeśli nie mam w menu auta ustawiania świateł do jazdy dziennej to oznacza że lampy mają taką opcję a wersja tzw.Szwedzka to blokuje?Z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi i pozdrawiam.


Post Wysłano: 13 lut 2020, 20:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 6521
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA

Jeśli po włączeniu silnika automatyczne włączają się światła mijania to światła do jazdy dziennej w menu nie działają.
Druga kwestia czy to na pewno są światła mijania?
Bo w wersji skandynawskiej palą się wszystkie światła przy włączonych światłach do jazdy dziennej.
Tylko z przodu żarówki wtedy słabiej świecą.
Wesje skandynawskaą można wyłączyć jednie poprzez przeprogramowanie sterownika ZBR

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Post Wysłano: 13 lut 2020, 20:33

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 lis 2011, 17:15
Posty: 80
GG: 0
Samochód: man

Dziękuję za zainteresowanie tematem.Po uruchomieniu silnika załącza się całe oświetlenie pojazdu przód,tył,obrysówki boczne.Co prawda do lamp przednich nie zaglądałem od środka ale patrząc od zewnątrz to obok kierunków są światła do jazdy dziennej i tam są żarówki.Wygląd żarówki duża bańka jak 21Watt.Bez kompa nie dam rady tego zgasić?


Post Wysłano: 13 lut 2020, 20:34

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 lis 2011, 17:15
Posty: 80
GG: 0
Samochód: man

Na bank z przodu świecą światła mijania.


Post Wysłano: 13 lut 2020, 20:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 05 mar 2015, 14:46
Posty: 994
Samochód: "królowa"
Lokalizacja: PJA

Jeździłem scanią z Danii to zapalała wszystko i świeciły się światła mijania. Długie działy tylko jako mrugnięcie chyba, że włączyło się na pokrętle na mijania :wink:

_________________
"Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm daje jakość, a jakość to luksus w życiu." ~ Jacek Walkiewicz
"Wyobraźcie sobie jajecznicę na boczku. W przypadku jajecznicy na boczku kura była zaangażowana, a świnia się poświęciła."
~ Jacek Walkiewicz


Post Wysłano: 13 lut 2020, 21:01

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 lis 2011, 17:15
Posty: 80
GG: 0
Samochód: man

Dokładnie tak.Długimi można tylko mignąć(lub ewentualnie trzymać manetkę i wtedy świecą) a jak się chce żeby świeciły na stałe to trzeba włączyć pokrętłem światła mijania potem wyłączyć,włączyć i działa jak bez trybu Skandynawskiego.Pokrętne.


Post Wysłano: 14 lut 2020, 0:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 6521
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA

Mam wersję skandynawską z ksenonami i światła do jazdy dziennej u mnie palą się w tych halogenach w zderzaku.
Które lampy się palą z przodu to kwestia tego jak ktoś zaprogramował sterownik ZBR

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Post Wysłano: 14 lut 2020, 15:37

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 lis 2011, 17:15
Posty: 80
GG: 0
Samochód: man

Czyli trzeba jechać do komputerowca żeby ogarnął temat. Dziękuję za informację i pozdrawiam.


Post Wysłano: 05 maja 2020, 19:43

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 lis 2011, 17:15
Posty: 80
GG: 0
Samochód: man

Witam.Jednak poszedłem na skróty.Do kogo nie dzwoniłem doradzał serwis.Zakupiłem moduł świateł dziennych,odciąłem lampy świateł dziennych od fabrycznej instalacji i podłączyłem pod instalację.Efekt jest taki że światła mijania jak się załączały po uruchomieniu,tak się załączają ale po przekręceniu włącznika i powrót na 0,mijania gasną i świecą światła do jazdy w dzień a dodatkowo podłączyłem że dezaktywują się po włączeniu świateł mijania.W sumie idealnie nie jest ale koszt 40zł i 2 godzinki.Pozdrawiam.


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do: