Autor
Wiadomość
Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 27 paź 2015, 12:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 14 lip 2015, 11:57
Posty: 40
Samochód: Kia Ceed II

Cytuj:
Trzeba wgrać jakiś dodatkowy plik, cokolwiek? Jak to zrobić?
Tak, na karcie pamięci masz następującą ścieżkę w głównym katalogu programu:

content/speedcam właśnie w folderze speedcam powinny znajdować się pliki tekstowe .txt, każdy plik odpowiada za osobne fotoradary w danym państwie, jeżeli ich nie masz to program nie będzie widział fotoradarów.
Cytuj:
Poza tym, jakoś się to aktualizuje, czy aktualizacja = wrzucenie programu na kartę od nowa?
Pobierasz nowe mapki, kasujesz stare mapy z karty pamięci a w ich miejsce stawiasz nowe. W programie nic nie zmieniasz, nie tracisz ustawień itp... Sprawa bajecznie prosta a Staszek w budzie za darmo pieniądze ciągnie wgrywając mapki

Jak coś napisz PW to pomogę.

_________________
B: 17.10.2006
C: 20.05.2015
C/E: 07.07.2015
KW: 29.06.2015


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 31 paź 2015, 7:24

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 07 wrz 2015, 12:58
Posty: 2
Samochód: FH 500

Cytuj:
Zobacz czy w ustawieniach masz zaznaczone "punkty alarmowe" (czy jakoś tak), jeżeli nie to zaznacz. Jeżeli nic to nie da to na google znajdziesz plik (fotoradary) i dowiesz się do którego folderu wkleić
Igo Primo jako mapa+,do prowadzenia tylko TOM TOM Truck


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 31 paź 2015, 9:53

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 30 kwie 2014, 20:51
Posty: 1884

Tom tom po UK prowadzi pod niskie wiadukty i czasem w takie uliczki, że osobówką jest ciężko.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 01 lis 2015, 8:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 31 lip 2011, 11:01
Posty: 325
Samochód: Strzęp
Lokalizacja: LLB

conrad36 właśnie testowałem ostatnio TOM TOM Truck w Nowej Soli, jak to pięknie pchało na rondach pod 8ton :lol:

_________________
Daf & Vovo
viewtopic.php?f=44&t=31972
Magnum
viewtopic.php?f=44&t=40157
http://g2.gangsters.pl/?ref=317


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 09 lis 2015, 0:24

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 19 kwie 2014, 22:41
Posty: 2

Bo nie umiesz ustawić? Garmin po za tym lepiej prowadzi od TomTom'a w Polsce. Dezl 770LMT-D jest bardzo dobrym wyborem.


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 09 lis 2015, 19:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 28 wrz 2010, 11:55
Posty: 3089
Samochód: R 450
Lokalizacja: eu

Cytuj:
Garmin po za tym lepiej prowadzi od TomTom'a w Polsce
Potrafisz to jakoś uzasadnić, czy tak tylko usłyszałeś od Taty lub na Garbsenie podczas weekendu?

Co do TomToma, to sprawa jest bardziej złożona. Starsze modele (np legendarne wypusty GO 7xx, 8xx, 9xx) były świetne jako bazy pod mapy europe_truck.
Ostatnio nabyłem za naprawdę ciężkie pieniądze nowe Trucker6000 i jest porażka w stosunku do starszych modeli. Dla mnie TomTom cofnął się w rozwoju trybu ciężarówki o epoki.
W swoim starym GO730 wbijałem adres i jechałem w ciemno. Teraz mimo że technologia "kosmiczna", muszę weryfikować to co mi proponuje.
Co do Garmina... Oni zawsze robili lepsze mapy turystyczne niż dla kierowców (nawet dla tych z osobówek, bo dla ciężarówek to ogólnie słabo).

Od wielu lat testuje różne mapy (tylko w opcji truck) i mogę napisać subiektywnie, że tylko TomTom w opcji Truck oraz IGO w tejże opcji dają radę w jakikolwiek sposób. Reszta to strata czasu.

_________________
niepraktykujący abstynent
Ubieraj się w "Dalnoboishik"™


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 09 lis 2015, 20:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 05 paź 2006, 12:38
Posty: 2796
Samochód: Ferrari
Lokalizacja: PKN

Karol a testowałeś Becker'a. Kamil chyba na tym ujeżdża. Ja mam Tomka 730 już ponad 4 lata i posiłkując się Here Maps na Lumii to mnie wystarcza, tylko strona z Hannoverem w atlasie podarta. #pdk

_________________
Czy jadę bezpiecznie? - Zadzwoń gdzie chcesz.


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 09 lis 2015, 20:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 28 wrz 2010, 11:55
Posty: 3089
Samochód: R 450
Lokalizacja: eu

Cytuj:
Karol a testowałeś Becker'a. Kamil chyba na tym ujeżdża. Ja mam Tomka 730 już ponad 4 lata i posiłkując się Here Maps na Lumii to mnie wystarcza, tylko strona z Hannoverem w atlasie podarta. #pdk
Pytaj więc Kamila. Ja na tym jechałem kiedyś raz... parę lat temu. Wtedy to był bajer, że nawigacja recytuje numery dróg którymi jedziesz. Tylko tyle zapamiętałem z pozytywów :)
Ogólnie dla mnie to system nawigowania nijaki (subiektywnie).
Coś jak Automapa na Polskę.
Odkąd jeżdżę zawsze starałem się używać Tomtoma (nawet w wersji dla osobówek kumaty kierowca TIRa ogarnie drogę), a niedawno IGO (znajomi latający na wschód stawiali to ponad TT).
Przewaga IGO jest taka, że odpalisz to na "byle czym" działającym pod kontrolą WinCE. Starsze TomTomy używały własnej dystrybucji linuksa. Ergo - na WinCE wrzucisz cokolwiek (automapa, IGO, etc), na tomtoma tylko system i mapy tomtoma. Kiedyś była co prawda przeportowana wersja TT pod WinCE,ale już dawno sczezła. Obecnie TT oferuje tylko kompleksowy system z mapami pod własne urządzenia (Linuks), Android i iPhone.
Najnowsze wersje TT pod własne urządzenia komunikują się z systemem (komputerem) za pomocą sieci, a nie opcji dysku wymiennego - więc już odpada łatwa opcja grzebania w systemie.

Tak więc - jak ktoś chce mieć solidną nawigację na Europę to mogę jedynie polecić starsze wersje TT, gdzie można sporo ingerować w ustawienia i działanie. Co do IGO - jakikolwiek sprzęt pod kontrolą WinCe 6.0.

Trochę to może nie na temat, więc z góry przepraszam.

_________________
niepraktykujący abstynent
Ubieraj się w "Dalnoboishik"™


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 11 lis 2015, 10:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 31 lip 2011, 11:01
Posty: 325
Samochód: Strzęp
Lokalizacja: LLB

Cytuj:
Bo nie umiesz ustawić? Garmin po za tym lepiej prowadzi od TomTom'a w Polsce. Dezl 770LMT-D jest bardzo dobrym wyborem.
Pewnie nie umiem i dobrze mi z tym :U
Zapytaj się taty i się określ dokładniej co lepiej prowadzi, bo wpierw piszesz "do prowadzenia tylko TOM TOM Truck" a teraz "Garmin po za tym lepiej prowadzi od TomTom'a w Polsce"

_________________
Daf & Vovo
viewtopic.php?f=44&t=31972
Magnum
viewtopic.php?f=44&t=40157
http://g2.gangsters.pl/?ref=317


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 11 lis 2015, 11:55

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 19 kwie 2014, 22:41
Posty: 2

Cytuj:
Cytuj:
Bo nie umiesz ustawić? Garmin po za tym lepiej prowadzi od TomTom'a w Polsce. Dezl 770LMT-D jest bardzo dobrym wyborem.
Pewnie nie umiem i dobrze mi z tym :U
Zapytaj się taty i się określ dokładniej co lepiej prowadzi, bo wpierw piszesz "do prowadzenia tylko TOM TOM Truck" a teraz "Garmin po za tym lepiej prowadzi od TomTom'a w Polsce"

Słuchajcie, Wielce czcigodni Doktorzy Habilitowani elektroniki.

Moje uzasadnienie: Garmin swego czasu, gdy zainteresował się Europą - kupował w miarę leciwe dane map dla Polski. Sytuacja z czasem się zmieniła, gdyż Polska jest atrakcyjna i jest ona też ważnym targetem dla Garmina. Czasy się zmieniają, co raz to nowsze technologie zaskakują, a i mapy są bardzo dokładne.

Wszystko zależy od samego algorytmu obliczania trasy, ilości (bogatej bazie) restrykcji - dzięki czemu nawigacja nam pomoże, a nie utrudni.

Także troszkę nie na miejscu jest pisanie dennych tekstów, pokroju "niech Tata Ci powie". Wy na serio jesteście tacy głupi czy ktoś Wam za to płaci?


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 06 lut 2016, 23:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 26 lis 2006, 13:56
Posty: 1244
GG: 1
Samochód: TGX 440
Lokalizacja: TSK

Ktoś się orientuje kiedy wyszła najświeższa aktualizacja IGO.

_________________
Jak trza, to cofnę do przodu.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 07 lut 2016, 13:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 29 lut 2012, 17:34
Posty: 1525
Samochód: w ETS'ie
Lokalizacja: Sthlm

13.12.2015

_________________
Jeździłem na swoim zanim to było modne
Żyj tak żeby na starość powiedzieć: kuurła kiedyś to było


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 08 lut 2016, 15:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 26 lis 2006, 13:56
Posty: 1244
GG: 1
Samochód: TGX 440
Lokalizacja: TSK

O dzięki, właśnie czekałem z aktualizacją żeby był stan na koniec roku.

_________________
Jak trza, to cofnę do przodu.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 10 lut 2016, 22:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 08 gru 2007, 16:53
Posty: 348
GG: 10729981
Samochód: Bmw
Lokalizacja: Orzesze

A na samą Polsce AutoMapa dobra jest, czy lepsze IGO?


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 12 lut 2016, 13:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 10 cze 2009, 12:39
Posty: 409
Samochód: Volvo FH
Lokalizacja: Wejherowo

Sprawdź to i to, i jeździj na tej, która lepiej Ci pasuje.

Ja generalnie jeździłem zawsze na Automapie - Polska, Ukraina, Czechy, Słowacja. I było bardzo dobrze.
Z rok temu przesiadłem się na IGO i według mojej oceny jest lepsza.
Mniej nawrzucane na ekranie i można fajnie wybierać trasy alternatywne.

Każda ma swoje plusy i minusy ;)


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 20 lut 2016, 15:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 18 lip 2011, 14:31
Posty: 98
GG: 0

Witam!
Nie chcę zakładać kolejnego tematu a mam problem z nawigacją iGo. Nie umiem w niej znaleźć opcji gdzie mogę wpisać "swoich gabarytów" czyli wysokości, szerokości oraz wagi. Jedynie co mogę to wybrać w zakładce "ustawienia trasy" to wybrać pojazd z kilku dostępnych czyli: samochód, Taxi, autobus, poj. uprz., pieszy, rower. Szukałem we wszystkich dostępnych opcjach i nigdzie tego nie ma... Czy ktoś wie gdzie mogę wpisać te swoje parametry? Jeśli nie mogę ich wpisać to jeździć na trybie pojazdu autobus?
Program to:
Nav N Go iGo 8
8.3.4.117940
Nov 3 2009

Z góry dziękuję za pomoc

_________________
...Chroń mnie Boże przed diabłami w mundurach o zielonym kolorze...


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 20 lut 2016, 15:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 28 wrz 2010, 11:55
Posty: 3089
Samochód: R 450
Lokalizacja: eu

Cytuj:
Witam!
Nie chcę zakładać kolejnego tematu a mam problem z nawigacją iGo. Nie umiem w niej znaleźć opcji gdzie mogę wpisać "swoich gabarytów" czyli wysokości, szerokości oraz wagi. Jedynie co mogę to wybrać w zakładce "ustawienia trasy" to wybrać pojazd z kilku dostępnych czyli: samochód, Taxi, autobus, poj. uprz., pieszy, rower.
Nie masz plików mapy odpowiedzialnych za pojazdy ciężarowe.
Tam są zapisane ograniczenia i tym podobne. Nie wiem jak w nowszych, ale w starszych wtedy pojawi się opcja "półciężarówka" (SIC!).
Musisz mieć mapy z ftr oraz opcjonalnie z poi_trucks
Tu masz przykład zapisu opisu takowe jmapy:
Cytuj:
Mapy iGO HERE 2015.Q3 [EUROPA]
(3dc, 3dl, fbl, fda, fjv, fjw, fpa, fsp, ftr, phoneme, poi, poi_truck, speedcam)

_________________
niepraktykujący abstynent
Ubieraj się w "Dalnoboishik"™


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 20 lut 2016, 16:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 18 lip 2011, 14:31
Posty: 98
GG: 0

Cytuj:
Cytuj:
Witam!
Nie chcę zakładać kolejnego tematu a mam problem z nawigacją iGo. Nie umiem w niej znaleźć opcji gdzie mogę wpisać "swoich gabarytów" czyli wysokości, szerokości oraz wagi. Jedynie co mogę to wybrać w zakładce "ustawienia trasy" to wybrać pojazd z kilku dostępnych czyli: samochód, Taxi, autobus, poj. uprz., pieszy, rower.
Nie masz plików mapy odpowiedzialnych za pojazdy ciężarowe.
Tam są zapisane ograniczenia i tym podobne. Nie wiem jak w nowszych, ale w starszych wtedy pojawi się opcja "półciężarówka" (SIC!).
Musisz mieć mapy z ftr oraz opcjonalnie z poi_trucks
Tu masz przykład zapisu opisu takowe jmapy:
Cytuj:
Mapy iGO HERE 2015.Q3 [EUROPA]
(3dc, 3dl, fbl, fda, fjv, fjw, fpa, fsp, ftr, phoneme, poi, poi_truck, speedcam)
Dziękuję za odpowiedź :)
Czyli zostaje mi opcja jeździć jeździć na autobusie

_________________
...Chroń mnie Boże przed diabłami w mundurach o zielonym kolorze...


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 20 lut 2016, 16:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 28 wrz 2010, 11:55
Posty: 3089
Samochód: R 450
Lokalizacja: eu

Cytuj:
Czyli zostaje mi opcja jeździć jeździć na autobusie
Albo nabyć (zdobyć) mapy dla ciężarówek (musi być FTR)

_________________
niepraktykujący abstynent
Ubieraj się w "Dalnoboishik"™


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 20 lut 2016, 22:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 26 lis 2006, 13:56
Posty: 1244
GG: 1
Samochód: TGX 440
Lokalizacja: TSK

Na parkingach gdzie są budy SERWIS CB, GPS, dostaniesz aktualna mapę ciężarową na Europę za ok. 60 zł.

_________________
Jak trza, to cofnę do przodu.
22.08.2016r. [*] Tomcio - przyjacielu, pamiętam.


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do: