TruckFocus.pl



Autor
Wiadomość
Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 01 maja 2017, 22:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 07 sie 2005, 22:54
Posty: 539
GG: 5017136
Samochód: Stralis II 6x2
Lokalizacja: PSE

Człowiek ciągle się uczy, dzięki za info w takim razie. :)

_________________
:twisted: Latam Iveco - i to całkiem daleko...


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 01 maja 2017, 22:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 29 kwie 2017, 23:45
Posty: 191

powodzenia :wink:


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 17 mar 2019, 22:09

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 15 sty 2007, 18:45
Posty: 49
Lokalizacja: Nałęczów

Spotkałem się z informacją, że Igo posiada jakąś tam bazę firm, jeśli tak to jak to się ma w praktyce? Interesuje mnie Polska, a na chwilę obecną tylko Biedronki.


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 18 mar 2019, 3:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 05 paź 2006, 12:38
Posty: 2536
Samochód: Ferrari
Lokalizacja: PKN

To tylko kwestia wgranych odpowiednich punktów POI, właściwie każdy przyzwoity program to obsłuży, mam jakieś tam igo na tablecie i jak wpisałem Biedronkę to znajdowało bez problemu.

_________________
Alkoholikiem nie jestem, gdyż wódki, niestety, codziennie nie piję.


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 18 mar 2019, 10:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Online

Online

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 28 wrz 2010, 11:55
Posty: 2812
Samochód: R 450
Lokalizacja: eu

Cytuj:
Interesuje mnie Polska, a na chwilę obecną tylko Biedronki.
http://www.poipoint.pl/pobierz-poi?poi= ... poi_id=142

_________________
niepraktykujący abstynent
Ubieraj się w "Dalnoboishik"™


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 18 mar 2019, 11:06

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 03 maja 2014, 17:45
Posty: 132
Samochód: Fiat Skoda
Lokalizacja: SRS

Jak zaczynasz pod biedronką to możesz używać ti co ci dies pokazał. A najlepiej przed wyjazdem popytaj kierowców z dc. Bo to ci pokaże nawigacja a nawet google ni jak ma się do rzeczywistości. Bo podjazd pod sklep z dostawą może być całkowicie inny dla klientów. A jeszcze musisz się przebić przez osiedle. Pytaj to nic nie kosztuje a może dużo pomóc.

_________________
Kierowca z Biedronki , inni kierowcy patrzą na mnie z politowaniem :?


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 18 mar 2019, 19:26

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 15 sty 2007, 18:45
Posty: 49
Lokalizacja: Nałęczów

Dziękuję Wam serdecznie. Nawet nic nie wiedziałem o punktach POI, a tak się składa, że mam TomToma 6250 tak że na niego wgram.


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 15 wrz 2019, 14:38

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 15 wrz 2019, 14:29
Posty: 1
Samochód: MAN

Koledzy podepnę się pod temat. W jakich katalogach w IGO Primo powinny być dane z map Tomtom do IGO? Konkretnie chodzi mi o katalog CONTENT. Mógłby ktoś mi to opisać lub podesłać skrina z swojej mapy IGO z Tomtom?


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 18 wrz 2019, 15:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 10 cze 2009, 12:39
Posty: 408
Samochód: Scania
Lokalizacja: Gdynia

Kod:
3DC> 3D Buildings > /Content/Building/
3DL> 3D Landmarks > /Content/Building/
DEM> Map Terrain > /Content/DEM/
FBL> Actual Maps > /Content/MAP/
FDA> Driver Alerts > /Content/MAP/
FJW> Junction view > /Contents/MAP/
FPA> Proximity Alerts > /Content/MAP/
FSP > Speed profiles >/Content/Map/
FTR> Truck Info > /Content/MAP/
HNR> Defined Routes > /Content/Map/
HSP> History Speed > /Content/Histspeed/
KML> Custom Points of Interest > /Content/userdata/poi/
PH> Regional Voice Corrections > /Content/Phoneme/
POI> Points of Interest > /Contents/POI/
SPC> Speedcam > /Content/Speedcam/
TXT> Radar > /Content/speedcam/


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 16 paź 2019, 20:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 16 maja 2009, 21:04
Posty: 194
Samochód: Scania 124L Topline

Panowie potrzebuje pomocy i moze ktos z was jest w stanie pomoc.
Igo primo zle mi pokazuje czas przyjazdu. A dokladniej godzine mam prawidlowa ustawiona np. 19.00. Czas pozostaly drogi pokazuje 4h i pokazuje mi tutaj blednie czas przyjazdu o 1 w nocy. Roznica jest o 2h. Czy ktos wie dlaczego tak jest? Dodam ze przejrzalem ust i nie jestem w stanie wywioskowacz dlaczego blednie pokazuje.
Mam nadzieje ze ktos jest mi w stanie pomoc


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 16 paź 2019, 20:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 05 mar 2015, 14:46
Posty: 928
Samochód: "królowa"
Lokalizacja: PJA

Android czy Win CE? Jakiś czas temu było zerowanie licznika tygodni czy jakoś tak bo na grupie na FB chłopaki o tym trąbili, ponieważ sporo osób miało podobny problem.

_________________
"Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm daje jakość, a jakość to luksus w życiu." ~ Jacek Walkiewicz
"Wyobraźcie sobie jajecznicę na boczku. W przypadku jajecznicy na boczku kura była zaangażowana, a świnia się poświęciła."
~ Jacek Walkiewicz


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 16 paź 2019, 21:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 16 maja 2009, 21:04
Posty: 194
Samochód: Scania 124L Topline

Cytuj:
Android czy Win CE? Jakiś czas temu było zerowanie licznika tygodni czy jakoś tak bo na grupie na FB chłopaki o tym trąbili, ponieważ sporo osób miało podobny problem.
Kolego sprawdzilem i Win. Wiesz moze jak to naprawidz aby prawidlowy czas pokazywalo?


Tytuł: Re: Igo Primo
Post Wysłano: 16 paź 2019, 22:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 05 mar 2015, 14:46
Posty: 928
Samochód: "królowa"
Lokalizacja: PJA

Kod:
W sys.txt dodać
Rozwiązanie # 1:
[time_provider.gps_time_provider]
enable = 0
priority = 0

Rozwiązanie # 2:
[time_provider.local_time_provider]
priority = 200

[regionalne]
timezone_providers = 1
Takie coś trafiłem na grupie. Czy działa nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Ja mam androida i iGO Nextgen więc też Ci nie umiem odpowiedzieć jednoznacznie, ponieważ nie spotkałem się z Twoim problemem.

_________________
"Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm daje jakość, a jakość to luksus w życiu." ~ Jacek Walkiewicz
"Wyobraźcie sobie jajecznicę na boczku. W przypadku jajecznicy na boczku kura była zaangażowana, a świnia się poświęciła."
~ Jacek Walkiewicz


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Forum Samochodowe