Laboratorium COCH

Auto-Mix - lodówki samochodowe, klimatyzatory postojowe, usługi transportowe, transport międzynarodowy.

40TON.net



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostWysłano: 06 sty 2018, 8:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 gru 2010, 23:04
Posty: 3823
Samochód: orange i grafitowy
poszukuję lokalizatora do ciężarówek - ma wskazywać wyłącznie położenie pojazdu (dokładność może być do 2 metrów :) ), żadne monitorowanie poziomu paliwa , stylu jazdy itd.... mnie nie interesuje - kto może coś mądrego polecić?

_________________
transport w stagnacji ......nie do końca
nie cytuję postów innych użytkowników :idea:


Na górę
PostWysłano: 06 sty 2018, 10:59 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2009, 18:59
Posty: 3557
GG: 1
Samochód: Poobijany
Lokalizacja: Jawor
W spółce używa się Transics'a, który jest rozbudowany i dość drogi.
Jeden z przewoźników dał nam dostęp do swojego systemu i jest to CMA MONITORING. Sporo uboższy, nie jest wpinany w tachograf, ale jest podpięty pod komputer pojazdu, więc widać takie dane jak prędkość, prędkość obrotowa, poziom paliwa itp. Ceny nie znam, nie pytałem.
Drugi wcześniej montował GBOX firmy INELO. Działający na podobnej zasadzie jak powyższy. Interfejsu nie widziałem. Opcja na Europę 69pln netto.

_________________
1. forowicz Wagi Ciężkiej
Raben Transport
Star Diagnosis C4


Na górę
PostWysłano: 06 sty 2018, 11:24 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 wrz 2010, 11:55
Posty: 2709
Samochód: b5
Lokalizacja: eu
Cytuj:
poszukuję lokalizatora do ciężarówek - ma wskazywać wyłącznie położenie pojazdu (dokładność może być do 2 metrów :) ), żadne monitorowanie poziomu paliwa , stylu jazdy itd.... mnie nie interesuje - kto może coś mądrego polecić?
https://www.traccar.org/

(tu masz demo https://www.traccar.org/demo-server/)

+ darmowy
+ działa na komórce kierowcy (nie trzeba nic instalować w aucie)
Cytuj:
(dokładność może być do 2 metrów :) )
Musiałbyś zagadać z Armią Stanów Zjednoczonych, aby udostępnili ci odbiornik GPS, co odbiera dane NMEA bez zakłóceń (jak to się odbywa w cywilnych). W cywilnym użytkowaniu standard (bardzo dobry sygnał) to -/+ 5m

_________________
niepraktykujący abstynent
Ubieraj się w "Dalnoboishik"™


Na górę
PostWysłano: 06 sty 2018, 11:38 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 gru 2010, 23:04
Posty: 3823
Samochód: orange i grafitowy
Cytuj:
Musiałbyś zagadać z Armią Stanów Zjednoczonych, aby udostępnili ci odbiornik GPS, co odbiera dane NMEA bez zakłóceń (jak to się odbywa w cywilnych). W cywilnym użytkowaniu standard (bardzo dobry sygnał) to -/+ 5m
antek leci podobno do białego domu do łoszingtonu - może grzecznie poproszę to mi przywiezie - tylko jak to zrobić?

a teraz na poważnie dokładność ...... jak to dokładność wiadomo jak działa gps.
co do strony ładna tylko język trochę nie dla mnie..... :?

_________________
transport w stagnacji ......nie do końca
nie cytuję postów innych użytkowników :idea:


Na górę
PostWysłano: 06 sty 2018, 11:55 
Online
Użytkownik

Rejestracja: 07 sie 2011, 22:06
Posty: 1554
Samochód: XF 105.460
Lokalizacja: STA
W Walterze podobno mają lokalizator za 150 Eur/ 2 lata. Ale nie wiem czy "obcemu" też udostępniają.


Na górę
PostWysłano: 06 sty 2018, 13:09 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 lip 2005, 20:55
Posty: 2554
GG: 1
Samochód: Volvo FH 12
Lokalizacja: Gdynia
Obcym nie udostępniają. Oprócz kart paliwowych to jedyny „ekstras” jaki Walter zapewnia gdzie wymagana jest stała współpraca z nimi.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
PostWysłano: 06 sty 2018, 13:28 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lut 2005, 18:59
Posty: 776
GG: 1
Od siebie mogę polecić GBOX firmy Inelo, o którym wspomniał Korni. 69 netto/msc, bez wpinania się w CAN itp. Mamy w 2 autach, mała puszeczka jak sterownik centralnego zamka, 2 ukryte anteny, bodajże 2 przewody zasilające i masy. Pokazuje tylko położenie pojazdu, prędkość z jaką jedzie, i można podejrzeć przebytą drogę - tylko nie pamiętam do ilu dni wstecz, ale chyba 31.

Odświeżanie położenia, jeśli mnie pamięć nie myli, to w kraju co minutę, a za miedzą co 3. Albo kraj 3, miedza 5. Musiałbyś dopytać, my to zakładaliśmy ok. 3 lata temu, więc takie szczegóły wypadły mi z głowy.

Jak dokopie się na mailu do oferty, to edytuję posta i dopiszę szczegóły.

Wysłane z mojego F5121 przy użyciu Tapatalka


Na górę
PostWysłano: 06 sty 2018, 13:55 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 16 sty 2013, 20:49
Posty: 67
U nas jest z tej firmy: http://www.autogps.com.pl cena 30netto. Zadowolony jestem z tego lokalizatora, historię można sprawdzić pare miesięcy. Jest apka na tel pokazuje prędkość itd. Mały lokalizator pod szybą trzeba się wpiąć w instalację.


Na górę
PostWysłano: 19 cze 2019, 14:58 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 mar 2011, 14:19
Posty: 373
GG: 0
@ZZX trochę odkop, ale cóż wybrałęś udało Ci sie ustalić etc? :)

_________________
:mrgreen:


Na górę
PostWysłano: 19 cze 2019, 21:58 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 gru 2010, 23:04
Posty: 3823
Samochód: orange i grafitowy
w końcu nie kupiłem ale w czołówce było urządzenie ORLLO CAR-TRACK-PRO Lokalizator GPS Alarm samochodowy /GSM ze strony https://orllo.pl/lokalizatory-gps.html.
najbardziej mi pasowało tak ogólnie.

_________________
transport w stagnacji ......nie do końca
nie cytuję postów innych użytkowników :idea:


Na górę
PostWysłano: 20 cze 2019, 11:44 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 lut 2007, 1:12
Posty: 182
Samochód: cx9
Lokalizacja: Kowale
Ja używam holte , abonament 200zł rok a urządzenie 100zł . Generalnie jest ok . Jak na razie mam tylko problem na Słowacji z zasięgiem ale mam nadzieję że kiedyś ogarną sprawę.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron

Forum Samochodowe