Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 07 cze 2011, 8:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 07 lut 2010, 17:00
Posty: 369
GG: 5566870
Samochód: scania
Lokalizacja: Jędrzejów

jaka średnica głosnika tam jest? pewnie max 13cm do tego w otoczeniu skrzypiącego plastiku.

_________________
http://campaign.scania.com/v8/
http://www.youtube.com/watch?v=lC9t524ddW0
http://www.youtube.com/watch?v=jjAPIDTO6RA
skup-rewal.pl


Post Wysłano: 26 cze 2011, 23:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 26 lis 2008, 22:56
Posty: 860
GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R

Cytuj:
jaka średnica głosnika tam jest? pewnie max 13cm do tego w otoczeniu skrzypiącego plastiku.
chyba 10cm...


Post Wysłano: 27 cze 2011, 2:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 14 sie 2008, 23:32
Posty: 363
Samochód: zielony TGA
Lokalizacja: mazowsze

Otwory 10 cm, radio i głośniki kupione czekają na zamontowanie.


Post Wysłano: 21 sie 2011, 12:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 26 lis 2008, 22:56
Posty: 860
GG: 35025070
Samochód: S-U-P-E-R

Cytuj:

tak kolego. w drzwi dorobię panele potem pójdzie tam zestaw 16cm z średniej pólki- Hertz hsk, możne morel tempo 6 a moze jeszcze coś innego... sub w późniejszym czasie bo nie chcę się bawić w buszmeny a w miarę dobry sprzęt do tanich nie należy. jak się zabiorę za to, zrobię fotorelacje:)
Robił ktoś te głosniki w drzwi? W Scanii4?


Post Wysłano: 04 lis 2017, 22:24

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 03 lut 2015, 23:43
Posty: 5
Samochód: Scania 4

Siemanko! Panowie chciałbym dopytać jak poprowadzić kabel zasilający od akumulatorów do wzmacniacza w scanii. Którędy go poprowadzić? Akumulatory są standardowo po lewej stronie za nadkolem. Niech się wypowie najlepiej ktoś kto to robił kiedyś. Auto to R'ka 500 z 2007r. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.


Post Wysłano: 04 lis 2017, 22:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 10 cze 2009, 12:39
Posty: 408
Samochód: Scania
Lokalizacja: Gdynia

Grube przewody idą do skrzynki bezpieczników. Pod czerwone możesz się wpiąć (dodając bezpiecznik) i powinno być ok.


Post Wysłano: 04 lis 2017, 23:18

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 03 lut 2015, 23:43
Posty: 5
Samochód: Scania 4

Nie potrzeba rozkładać oddzielnego kabla? Nie chciałbym po prostu nic uszkodzić obciążając dodatkowo ten przewód wzmacniaczem.


Post Wysłano: 07 lis 2017, 14:59

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 16 paź 2010, 17:16
Posty: 760

Tylko pod 24v nie podłącz[emoji854]

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka


Post Wysłano: 07 lis 2017, 21:33

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 05 gru 2010, 17:24
Posty: 4645
Samochód: Volvo FH

I daj przetwornicę z mocą żeby uciągnęła ten amfiteatr.

_________________
Naczelny Prywaciarz WC :).


Post Wysłano: 07 lis 2017, 22:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 28 sty 2012, 16:41
Posty: 848
Lokalizacja: POS

A ile mocy Będzie potrzebował ten sprzęt ? .

Bo jakiś czas temu zakładałem w jelczu 2 głośniki pod łóżkiem , a nie było oryginalnej instalacji to podłączyłem to pod wzmacniacz 2x50 watt bo taki akurat leżał w garażu i nie dawałem grubych kabli jak od siły bo to nie miało sensu. Kable się nie grzeją nic się nie pali . A gra według mnie przyzwoicie .

Wiem ze to taka moc ze aż żadna . Ale można by się zdziwić. Wiec jak nie zakładasz kosmicznej tuby , i wielkiego wzmacniacza to nie ma co szaleć.

_________________
DAF 95XF 430


Post Wysłano: 08 lis 2017, 12:22

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 03 lut 2015, 23:43
Posty: 5
Samochód: Scania 4

Panowie mam wzmacniacz na 24v i dwa glośniki 6x9 175watt RMS. Ten wzmacniacz jest czterokanałowy, ale ma możliwość zmostkowania i radzi sobie z tym sprzętem - sprawdzone. Chciałbym jednak rozprowadzić dodatkowy kabel tylko zastanawiam sie którędy to puścić. Główny przewód zasilajacy jest od strony kierowcy wzdłuż silnika i biegnie nad wiskoza po czym wchodzi do rynienki i do skrzynki bezpiecznikow. Iść tym tropem i zrobić tak samo? Włożyć go w peszel i przymocować na opaski? Czy bedzie to dobre rozwiązanie? A może oryginalny kabel jest w stanie spokojnie sobie z takimi dodatkami poradzić i nic sie nie uszkodzi?


Post Wysłano: 27 kwie 2018, 17:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 15 gru 2007, 15:19
Posty: 650
Samochód: MP 3
Lokalizacja: Opole

Witojcie. Jako , że z elektryki jestem zielony to pytanie głupie mam. Gdzie dostanę głośniki pod 24v do drzwi ?? chyba że można włożyć zwykłe z osobówek i nic się nie będzie działo. Actros Mp3

_________________
Wszytsko za drugim razem przypadek??
B , C , C+E


Post Wysłano: 27 kwie 2018, 18:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 28 sty 2012, 16:41
Posty: 848
Lokalizacja: POS

Głośnik zasilany jest przez radio , i tam nir ma wysokich napięć [emoji16]. Spokojnie możesz kupować czy zakładać jak już jakieś masz .

_________________
DAF 95XF 430


Post Wysłano: 27 kwie 2018, 19:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 15 gru 2007, 15:19
Posty: 650
Samochód: MP 3
Lokalizacja: Opole

No to super. Bałem się właśnie żeby ich nie pojaralo:)

_________________
Wszytsko za drugim razem przypadek??
B , C , C+E


Post Wysłano: 30 kwie 2018, 18:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 15 gru 2007, 15:19
Posty: 650
Samochód: MP 3
Lokalizacja: Opole

Ktoś poleci jakieś głośniki 120mm?? Byłem dzisiaj u faceta powiedział , że trzeba by było troszkę przerobić otwory w drzwiach na głośniki 130mm i krzyczy za to 160 zł :D wiec chyba sam sobie to ogarnę jak nie znajdę porządnych 120,mm:)

_________________
Wszytsko za drugim razem przypadek??
B , C , C+E


Post Wysłano: 30 kwie 2018, 19:01

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 05 gru 2010, 17:24
Posty: 4645
Samochód: Volvo FH

Jeśli nie jesteś melomanem, to odpuść przeróbki.
Kup 120mm, z dużym ciężkim magnesem, najlepiej jakieś markowe, i będzie grać jako tako.

Jeśli chcesz coś lepiej, to radio np Pionner z możliwością wysterowania tylnych kanałów jako sub, z odcięciem wysokich tonów, średniej półki mały zgrabny, tani pasywny subik, i będzie przyzwoicie bez zewnętrznego wzmaka, lub aktywnego suba.

_________________
Naczelny Prywaciarz WC :).


Post Wysłano: 30 kwie 2018, 20:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 15 gru 2007, 15:19
Posty: 650
Samochód: MP 3
Lokalizacja: Opole

Tak chyba zrobię dzięki :)

_________________
Wszytsko za drugim razem przypadek??
B , C , C+E


Post Wysłano: 12 maja 2018, 21:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 15 gru 2007, 15:19
Posty: 650
Samochód: MP 3
Lokalizacja: Opole

Actros MP3 wymiana glosników zakończona. Różnica jest kolosalna a nie szły głośniki z najwyższej półki wsadzone są 13 z otworem montażowym 116 i głębokością montażowa 56mm +-. Firma jaka została wsadzona to hertz tak więc mogę polecić. Otwory nawiercalem nowe gdy pod oryginał nie podchodzilo.

_________________
Wszytsko za drugim razem przypadek??
B , C , C+E


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Forum Samochodowe