Laboratorium COCH

Auto-Mix - lodówki samochodowe, klimatyzatory postojowe, usługi transportowe, transport międzynarodowy.

40TON.netNaprawa foteli TIR



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
PostWysłano: 27 cze 2007, 18:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 cze 2007, 12:59
Posty: 47
GG: 8302856
Lokalizacja: zadzim
Witam interesuje mnie car audio tuning oczywiście ciężarówek,czekam na posty a jeszcze milej na fotki,ja niestety nic nie znalazłem.pzdr :mrgreen:


Na górę
 Tytuł:
PostWysłano: 27 cze 2007, 18:37 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 23 paź 2005, 19:00
Posty: 25
Lokalizacja: Zabrze
Druzgała:
Obrazek
Więcej grzechów nie pamiętam ;D


Na górę
 Tytuł:
PostWysłano: 27 cze 2007, 19:26 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 11 lis 2006, 11:57
Posty: 67
GG: 8119073
Samochód: Scania
A moze ktos wie jakiej srednicy sa glosniki w scanii 4 ?? Chodzi o te co sa w gornej połce??

_________________
Scania Królowa Szos !!
Scania = Szacunek


Na górę
 Tytuł:
PostWysłano: 30 cze 2007, 15:12 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 18 lut 2007, 21:09
Posty: 45
GG: 8917751
Lokalizacja: Łódź
"Wielki" Ristimaa http://eurotruck.za.pl/ristimaa_zorro23.jpg

_________________
Zawsze i wszędzie guma palona będzie!!!


Na górę
 Tytuł:
PostWysłano: 30 cze 2007, 16:38 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 lip 2006, 10:41
Posty: 17
Lokalizacja: Konin
No powiem wam kiepskie zestawy nagłaśniające w tych wozikach, a tak szczerze to oni na max nie słuchają tej muzyki więc wiecie, po co tyle kasy wydawać na takie nagłośnienie, ja osobiście bym wolał obić auto skórą czy coś takiego, ale jak bym miał kupę kasy to czemu nie ładować w to pieniędzy.
(Jak znajdę jakieś fotki to zrobię edit)

Pozdrawiam. :D:D

_________________
GG - 10542821
E-mail-wrobel-993@o2.pl


Na górę
 Tytuł:
PostWysłano: 30 cze 2007, 16:43 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lis 2006, 18:57
Posty: 1531
Samochód: Renault Laguna Grandtour III 2.0 dC
Lokalizacja: Spręcowo, ok. Olsztyna
Cytuj:
a tak szczerze to oni na max nie słuchają tej muzyki więc wiecie, po co tyle kasy wydawać na takie nagłośnienie
Oni zakładają taki sprzęt audio dla lepszej prezencji pojazdu i większych szans na wygraną w konkursie. A skórą i tak obijają wnętrza.

_________________
Naczelny sztywny pal Azji WC.

Solaris Urbino 18 '13


Na górę
 Tytuł:
PostWysłano: 30 lip 2007, 10:02 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 28 lip 2007, 16:52
Posty: 14
Lokalizacja: Krynica Zdroj
Byłem wczoraj pod Media markt i była prezentacja car audio byli:
JBL i jego mini one; xployda kia; blaupunkt i jego najnowszy civic takie auta służą wyłącznie do prezentacji... nikt chyba nie wyłoży ponad 20 tys. na taki sprzęt... :lol:

_________________
Lech Craxa Arka miłość wiara walka


Na górę
 Tytuł:
PostWysłano: 16 sie 2007, 9:28 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 19 kwie 2007, 18:22
Posty: 46
Lokalizacja: Gorzow Wlkp
Jezeli ktos jest koneserem dobrego dzwieku i stac go na taki wydatek, to myslisz, ze nie wlozy ??

Inna sprawa, ze nie kazdy laduje w CAR AUDIO dla Wattow. Tacy ludzie oczekuja, czystego, wyraznego i przestrzennego dzwieku w swoich autach.


Na górę
 Tytuł:
PostWysłano: 20 sie 2007, 21:51 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 sie 2007, 18:01
Posty: 14
Lokalizacja: Lublin
Cytuj:
No powiem wam kiepskie zestawy nagłaśniające w tych wozikach
ja bylem na audio car w lublinie osobówek i były tam tesz dwa trucki jeden z Brevitera i lionu . Wydaje mi sie ze tylko pare osobówek miało lepsze nagłosnienie nisz daf z Brevitera. pozdro dla kierowców z BREVITERA :lol: :>


Na górę
 Tytuł:
PostWysłano: 20 sie 2007, 22:07 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 30 maja 2007, 18:25
Posty: 350
GG: 4604681
Lokalizacja: 50° 42’ 24,3” N 22° 24’ 38,8” E
Ja jakbym miał kupę kasy to pierwsze co bym odwiedził to Klinika Dźwięku w Warszawie i zostawił tam jakieś 50 tysięcy... I nie montował bym czegoś jak w DemoCarach tylko dyskretnie, ale pełna paleta dźwięków... Niestety nigdy nie miałem okazji posłuchać profesjonalnie zrobionego zestawu w aucie, ale to jedno z moich nie ralnych marzeń... Mieć extra system w swoim aucie... I teraz większości osób które wydają kasę na taki zestaw, nie pchają się żeby było 5 Subwooferów i miało 5kW w samochodzie, tylko żeby dźwięk był czysty i klarowny, miły dla ucha a nie sam bass

_________________
Każda maszyna jest warta tyle ile wart jest człowiek który ją obsługuje!!!

So Others May Live


Na górę
 Tytuł:
PostWysłano: 02 lis 2007, 17:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 06 sie 2007, 20:06
Posty: 10
Lokalizacja: łomianki
za wiele to nie powiedzieliście w temacie!

mnie interesuja konkrety (a nie co bym zrobił gdybym miał 50koła do wydania na muzykę), a więc:
-do wmacniacza 5-cio kanałowego 4x50W + 1x150W jakiej przetwornicy musze użyć? (ilu watowej).
a pytam bo po sprzedazy osobówki zalega mi dobry sprzęt i tak sobie myślę żeby go upchać do swojego TGA (tgłał)...


Na górę
 Tytuł:
PostWysłano: 04 lis 2007, 21:01 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 lip 2006, 12:17
Posty: 128
GG: 0
http://www.youtube.com/watch?v=I4b1TEHVjxk
uuuuuhhhhh


Na górę
PostWysłano: 13 kwie 2011, 19:50 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2010, 17:00
Posty: 369
GG: 5566870
Samochód: scania
Lokalizacja: Jędrzejów
Chciałbym sobie rozbudować system audio w swojej scani o jakiś wzmacniacz i dodatkowe głosniki.
macie moze jakieś fotki gdzie są montowane głosniki w scani topline, gdzie najlepiej je zamontować myśle sobie zamontować zestaw odseparowany 16cm
http://allegro.pl/helix-esprit-e-62c-wy ... 32926.html coś takiego.
a druga wersja jest znacznie tańsza
http://allegro.pl/jbl-gto-838-od-dealer ... 16074.html

no i taki wzmacniacz bo bez wzmacniacza to raczej będzie lipa
http://allegro.pl/wzmacniacz-24v-do-cie ... 31314.html

jeśli macie jakieś informacje na temat to piszcie:)

_________________
http://campaign.scania.com/v8/
http://www.youtube.com/watch?v=lC9t524ddW0
http://www.youtube.com/watch?v=jjAPIDTO6RA
skup-rewal.pl


Na górę
PostWysłano: 13 kwie 2011, 21:20 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 gru 2009, 13:15
Posty: 277
GG: 9969996
Lokalizacja: Dankowice, Bielsko-Biała,Edinburgh
Tak myślicie o wzmacniaczach itd a zobaczcie czy macie wyjście cinch z radia bo jak podłączyć wzmacniacz? :P ja tam się w sumie nie wypowiadam na ten temat bo nie wiem jak ze wzmacniaczem jest na 24V na 12 to wiadomo do akumulatora jeden kabel drugi gdzieś w karoserie jakiś głośnik basowy, tak myślimy żeby do Masterka nie dać głośnika basowego żeby dołożyć trochę basu i może po tweeterze, ale nie wiem czy właśnie to wyjście jest w org radiu :/

_________________
''Musisz sobie zadać jedno zaje*iście ważne pytanie. Co lubię w życiu robić? A potem zacznij to robić.''


B,C,KW,ADR, wózki widłowe, E w trakcie|| Niestety przecieranie szlaków zachodniej europy za sterami mastera :(


Na górę
PostWysłano: 16 kwie 2011, 17:38 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 16 kwie 2011, 17:28
Posty: 52
GG: 0
Samochód: Daf 105 XF 510 COWBOY'S DREAMS
Ja mialem w swojej osobowce bardzo fajny sprzecik i bardzo go polecam dzwiek bardzo czysty i jak trzeba bylo to potrafil pokazac pazurki:
jednostka pioneer dex-p99r
glosniki dego sp650
wzmacniacz u-dimension rm-v21
sub re audio(ale zapomnialem dokladnie jaki)
i wzmacniacz do niego JL audio 500/1


Na górę
 Tytuł: Re:
PostWysłano: 16 kwie 2011, 20:44 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 wrz 2008, 21:48
Posty: 548
Cytuj:
tylko żeby dźwięk był czysty i klarowny, miły dla ucha a nie sam bass
tak jak dobrze kolega zaznaczył....i o to właśnie chodzi, nie wiem dlaczego niektórzy w car audio widzą tylko perspektywę umcyk umcyk na fula.
a dobrze zrobione car audio to poezja dla ucha i piosenki które znamy poznajemy na nowo;)


Na górę
PostWysłano: 16 kwie 2011, 23:53 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2010, 17:00
Posty: 369
GG: 5566870
Samochód: scania
Lokalizacja: Jędrzejów
mnie tez o to chodzi. w ciężarowce to trochę trudniejsze ze wzgledu na brak fabrycznych miejsc na głośniki a jeśli są to w plastiku który do niczego sie nie nadaje, poza tym jeszcze 24v przez co rosną koszty. jak będe miał czas po świętach i auto bedzie stało parę dni to zacznę coś myśleć i kompletować jakiś sprzęt.

P.S niestety musi się obejść bez sub'a więc musze szukać głośników z miare fajnym zjeściem.

_________________
http://campaign.scania.com/v8/
http://www.youtube.com/watch?v=lC9t524ddW0
http://www.youtube.com/watch?v=jjAPIDTO6RA
skup-rewal.pl


Na górę
PostWysłano: 17 kwie 2011, 19:11 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 16 kwie 2011, 17:28
Posty: 52
GG: 0
Samochód: Daf 105 XF 510 COWBOY'S DREAMS
jesli chodzi ci o 24v to polecam ci wzmak signata na 24v(dokladnie modelu nie znam ale u siebie w volvie taki mam) i gra to naprawde fajnie ja mam to podlaczone dwa kanaly na glosniki na tylna sciane i dwa zmostkowane na subwoofer i wystarcza do fajnej muzyki i przod w polke oryginalny tweeter +glosnik 10 i w drzwiach glosniki mtx. polecam taki zestaw jest u mnie i gra swietnie.


Na górę
PostWysłano: 17 kwie 2011, 19:28 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 maja 2007, 17:40
Posty: 2028
GG: 1
Samochód: Volvo takie, że a FE....
Lokalizacja: DK94
Cytuj:
mnie tez o to chodzi. w ciężarowce to trochę trudniejsze ze wzgledu na brak fabrycznych miejsc na głośniki a jeśli są to w plastiku który do niczego sie nie nadaje, poza tym jeszcze 24v przez co rosną koszty. jak będe miał czas po świętach i auto bedzie stało parę dni to zacznę coś myśleć i kompletować jakiś sprzęt.

P.S niestety musi się obejść bez sub'a więc musze szukać głośników z miare fajnym zjeściem.
W scaniach masz audio na 12V i to fabrycznie :wink: Kwestia tylko zmiany przetwornicy bo oryginalnie jest 16A.

_________________
Wysłano z budki telefonicznej...

Za Roburem wszyscy sznurem...


Na górę
PostWysłano: 17 kwie 2011, 20:41 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2010, 17:00
Posty: 369
GG: 5566870
Samochód: scania
Lokalizacja: Jędrzejów
a no własnie kolego Tylko jaką przetwornice dać żeby pociągnęła radio i dość spory piec. jest na allegro jeden wzmacniacz oryginalnie 24v "carpower" i kosztuje koło 600zł. przetwornica musiała by mieć pewnie z 50A zeby to zasiliła.

_________________
http://campaign.scania.com/v8/
http://www.youtube.com/watch?v=lC9t524ddW0
http://www.youtube.com/watch?v=jjAPIDTO6RA
skup-rewal.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Forum Samochodowe