Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 cze 2007, 18:25

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 21 cze 2007, 12:59
Posty: 47
GG: 8302856
Lokalizacja: zadzim

Witam interesuje mnie car audio tuning oczywiście ciężarówek,czekam na posty a jeszcze milej na fotki,ja niestety nic nie znalazłem.pzdr :mrgreen:


Tytuł:
Post Wysłano: 27 cze 2007, 18:37

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 23 paź 2005, 19:00
Posty: 25
Lokalizacja: Zabrze

Druzgała:
Obrazek
Więcej grzechów nie pamiętam ;D


Tytuł:
Post Wysłano: 27 cze 2007, 19:26

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 11 lis 2006, 11:57
Posty: 67
GG: 8119073
Samochód: Scania

A moze ktos wie jakiej srednicy sa glosniki w scanii 4 ?? Chodzi o te co sa w gornej połce??

_________________
Scania Królowa Szos !!
Scania = Szacunek


Tytuł:
Post Wysłano: 30 cze 2007, 15:12

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 18 lut 2007, 21:09
Posty: 45
GG: 8917751
Lokalizacja: Łódź

"Wielki" Ristimaa http://eurotruck.za.pl/ristimaa_zorro23.jpg

_________________
Zawsze i wszędzie guma palona będzie!!!


Tytuł:
Post Wysłano: 30 cze 2007, 16:38

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 13 lip 2006, 10:41
Posty: 17
Lokalizacja: Konin

No powiem wam kiepskie zestawy nagłaśniające w tych wozikach, a tak szczerze to oni na max nie słuchają tej muzyki więc wiecie, po co tyle kasy wydawać na takie nagłośnienie, ja osobiście bym wolał obić auto skórą czy coś takiego, ale jak bym miał kupę kasy to czemu nie ładować w to pieniędzy.
(Jak znajdę jakieś fotki to zrobię edit)

Pozdrawiam. :D:D

_________________
GG - 10542821
E-mail-wrobel-993@o2.pl


Tytuł:
Post Wysłano: 30 cze 2007, 16:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Online

Online

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 22 lis 2006, 18:57
Posty: 1569
Samochód: Renault Laguna Grandtour III 2.0 dC
Lokalizacja: Spręcowo, ok. Olsztyna

Cytuj:
a tak szczerze to oni na max nie słuchają tej muzyki więc wiecie, po co tyle kasy wydawać na takie nagłośnienie
Oni zakładają taki sprzęt audio dla lepszej prezencji pojazdu i większych szans na wygraną w konkursie. A skórą i tak obijają wnętrza.

_________________
Naczelny sztywny pal Azji WC.

Solaris Urbino 18 '13


Tytuł:
Post Wysłano: 30 lip 2007, 10:02

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 28 lip 2007, 16:52
Posty: 14
Lokalizacja: Krynica Zdroj

Byłem wczoraj pod Media markt i była prezentacja car audio byli:
JBL i jego mini one; xployda kia; blaupunkt i jego najnowszy civic takie auta służą wyłącznie do prezentacji... nikt chyba nie wyłoży ponad 20 tys. na taki sprzęt... :lol:

_________________
Lech Craxa Arka miłość wiara walka


Tytuł:
Post Wysłano: 16 sie 2007, 9:28

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 19 kwie 2007, 18:22
Posty: 46
Lokalizacja: Gorzow Wlkp

Jezeli ktos jest koneserem dobrego dzwieku i stac go na taki wydatek, to myslisz, ze nie wlozy ??

Inna sprawa, ze nie kazdy laduje w CAR AUDIO dla Wattow. Tacy ludzie oczekuja, czystego, wyraznego i przestrzennego dzwieku w swoich autach.


Tytuł:
Post Wysłano: 20 sie 2007, 21:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 19 sie 2007, 18:01
Posty: 14
Lokalizacja: Lublin

Cytuj:
No powiem wam kiepskie zestawy nagłaśniające w tych wozikach
ja bylem na audio car w lublinie osobówek i były tam tesz dwa trucki jeden z Brevitera i lionu . Wydaje mi sie ze tylko pare osobówek miało lepsze nagłosnienie nisz daf z Brevitera. pozdro dla kierowców z BREVITERA :lol: :>


Tytuł:
Post Wysłano: 20 sie 2007, 22:07

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 30 maja 2007, 18:25
Posty: 350
GG: 4604681
Lokalizacja: 50° 42’ 24,3” N 22° 24’ 38,8” E

Ja jakbym miał kupę kasy to pierwsze co bym odwiedził to Klinika Dźwięku w Warszawie i zostawił tam jakieś 50 tysięcy... I nie montował bym czegoś jak w DemoCarach tylko dyskretnie, ale pełna paleta dźwięków... Niestety nigdy nie miałem okazji posłuchać profesjonalnie zrobionego zestawu w aucie, ale to jedno z moich nie ralnych marzeń... Mieć extra system w swoim aucie... I teraz większości osób które wydają kasę na taki zestaw, nie pchają się żeby było 5 Subwooferów i miało 5kW w samochodzie, tylko żeby dźwięk był czysty i klarowny, miły dla ucha a nie sam bass

_________________
Każda maszyna jest warta tyle ile wart jest człowiek który ją obsługuje!!!

So Others May Live


Tytuł:
Post Wysłano: 02 lis 2007, 17:50

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 06 sie 2007, 20:06
Posty: 10
Lokalizacja: łomianki

za wiele to nie powiedzieliście w temacie!

mnie interesuja konkrety (a nie co bym zrobił gdybym miał 50koła do wydania na muzykę), a więc:
-do wmacniacza 5-cio kanałowego 4x50W + 1x150W jakiej przetwornicy musze użyć? (ilu watowej).
a pytam bo po sprzedazy osobówki zalega mi dobry sprzęt i tak sobie myślę żeby go upchać do swojego TGA (tgłał)...


Tytuł:
Post Wysłano: 04 lis 2007, 21:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 29 lip 2006, 12:17
Posty: 128
GG: 0

Post Wysłano: 13 kwie 2011, 19:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 07 lut 2010, 17:00
Posty: 369
GG: 5566870
Samochód: scania
Lokalizacja: Jędrzejów

Chciałbym sobie rozbudować system audio w swojej scani o jakiś wzmacniacz i dodatkowe głosniki.
macie moze jakieś fotki gdzie są montowane głosniki w scani topline, gdzie najlepiej je zamontować myśle sobie zamontować zestaw odseparowany 16cm
http://allegro.pl/helix-esprit-e-62c-wy ... 32926.html coś takiego.
a druga wersja jest znacznie tańsza
http://allegro.pl/jbl-gto-838-od-dealer ... 16074.html

no i taki wzmacniacz bo bez wzmacniacza to raczej będzie lipa
http://allegro.pl/wzmacniacz-24v-do-cie ... 31314.html

jeśli macie jakieś informacje na temat to piszcie:)

_________________
http://campaign.scania.com/v8/
http://www.youtube.com/watch?v=lC9t524ddW0
http://www.youtube.com/watch?v=jjAPIDTO6RA
skup-rewal.pl


Post Wysłano: 13 kwie 2011, 21:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 26 gru 2009, 13:15
Posty: 277
GG: 9969996
Lokalizacja: Dankowice, Bielsko-Biała,Edinburgh

Tak myślicie o wzmacniaczach itd a zobaczcie czy macie wyjście cinch z radia bo jak podłączyć wzmacniacz? :P ja tam się w sumie nie wypowiadam na ten temat bo nie wiem jak ze wzmacniaczem jest na 24V na 12 to wiadomo do akumulatora jeden kabel drugi gdzieś w karoserie jakiś głośnik basowy, tak myślimy żeby do Masterka nie dać głośnika basowego żeby dołożyć trochę basu i może po tweeterze, ale nie wiem czy właśnie to wyjście jest w org radiu :/

_________________
''Musisz sobie zadać jedno zaje*iście ważne pytanie. Co lubię w życiu robić? A potem zacznij to robić.''


B,C,KW,ADR, wózki widłowe, E w trakcie|| Niestety przecieranie szlaków zachodniej europy za sterami mastera :(


Post Wysłano: 16 kwie 2011, 17:38

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 16 kwie 2011, 17:28
Posty: 52
GG: 0
Samochód: Daf 105 XF 510 COWBOY'S DREAMS

Ja mialem w swojej osobowce bardzo fajny sprzecik i bardzo go polecam dzwiek bardzo czysty i jak trzeba bylo to potrafil pokazac pazurki:
jednostka pioneer dex-p99r
glosniki dego sp650
wzmacniacz u-dimension rm-v21
sub re audio(ale zapomnialem dokladnie jaki)
i wzmacniacz do niego JL audio 500/1


Tytuł: Re:
Post Wysłano: 16 kwie 2011, 20:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 17 wrz 2008, 21:48
Posty: 539

Cytuj:
tylko żeby dźwięk był czysty i klarowny, miły dla ucha a nie sam bass
tak jak dobrze kolega zaznaczył....i o to właśnie chodzi, nie wiem dlaczego niektórzy w car audio widzą tylko perspektywę umcyk umcyk na fula.
a dobrze zrobione car audio to poezja dla ucha i piosenki które znamy poznajemy na nowo;)


Post Wysłano: 16 kwie 2011, 23:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 07 lut 2010, 17:00
Posty: 369
GG: 5566870
Samochód: scania
Lokalizacja: Jędrzejów

mnie tez o to chodzi. w ciężarowce to trochę trudniejsze ze wzgledu na brak fabrycznych miejsc na głośniki a jeśli są to w plastiku który do niczego sie nie nadaje, poza tym jeszcze 24v przez co rosną koszty. jak będe miał czas po świętach i auto bedzie stało parę dni to zacznę coś myśleć i kompletować jakiś sprzęt.

P.S niestety musi się obejść bez sub'a więc musze szukać głośników z miare fajnym zjeściem.

_________________
http://campaign.scania.com/v8/
http://www.youtube.com/watch?v=lC9t524ddW0
http://www.youtube.com/watch?v=jjAPIDTO6RA
skup-rewal.pl


Post Wysłano: 17 kwie 2011, 19:11

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 16 kwie 2011, 17:28
Posty: 52
GG: 0
Samochód: Daf 105 XF 510 COWBOY'S DREAMS

jesli chodzi ci o 24v to polecam ci wzmak signata na 24v(dokladnie modelu nie znam ale u siebie w volvie taki mam) i gra to naprawde fajnie ja mam to podlaczone dwa kanaly na glosniki na tylna sciane i dwa zmostkowane na subwoofer i wystarcza do fajnej muzyki i przod w polke oryginalny tweeter +glosnik 10 i w drzwiach glosniki mtx. polecam taki zestaw jest u mnie i gra swietnie.


Post Wysłano: 17 kwie 2011, 19:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 06 maja 2007, 17:40
Posty: 2025
GG: 1
Samochód: Volvo takie, że a FE....
Lokalizacja: DK94

Cytuj:
mnie tez o to chodzi. w ciężarowce to trochę trudniejsze ze wzgledu na brak fabrycznych miejsc na głośniki a jeśli są to w plastiku który do niczego sie nie nadaje, poza tym jeszcze 24v przez co rosną koszty. jak będe miał czas po świętach i auto bedzie stało parę dni to zacznę coś myśleć i kompletować jakiś sprzęt.

P.S niestety musi się obejść bez sub'a więc musze szukać głośników z miare fajnym zjeściem.
W scaniach masz audio na 12V i to fabrycznie :wink: Kwestia tylko zmiany przetwornicy bo oryginalnie jest 16A.

_________________
Wysłano z budki telefonicznej...

Za Roburem wszyscy sznurem...


Post Wysłano: 17 kwie 2011, 20:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 07 lut 2010, 17:00
Posty: 369
GG: 5566870
Samochód: scania
Lokalizacja: Jędrzejów

a no własnie kolego Tylko jaką przetwornice dać żeby pociągnęła radio i dość spory piec. jest na allegro jeden wzmacniacz oryginalnie 24v "carpower" i kosztuje koło 600zł. przetwornica musiała by mieć pewnie z 50A zeby to zasiliła.

_________________
http://campaign.scania.com/v8/
http://www.youtube.com/watch?v=lC9t524ddW0
http://www.youtube.com/watch?v=jjAPIDTO6RA
skup-rewal.pl


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Forum Samochodowe