Laboratorium COCH

Auto-Mix - lodówki samochodowe, klimatyzatory postojowe, usługi transportowe, transport międzynarodowy.

TruckFocus.pl



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
PostWysłano: 30 gru 2016, 12:34 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2008, 20:59
Posty: 947
Samochód: Scania
Lokalizacja: Różan
Pany, mam takie pytanko otóż w 4ce mam ten przełącznik od nocnych lampek w kabinie, takie swiatełko z księżycem, i tu jest pytanie bo nie działa to, zadne swiatła w kabinie nim nie moge zapalić nim, i czy moge sobie dołożyć jakies dwie obrysówki czerwone i dac je do tego klawisza? robił ktoś takie coś?

_________________
Kupię pokrywę zaworów Scania w kształcie litery V z silnika 14 litrowego

"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/


Na górę
PostWysłano: 30 gru 2016, 12:50 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 wrz 2009, 14:36
Posty: 398
GG: 2487564
Lokalizacja: Wilkowice k. Bielska-Białej
Jak masz klawisz na desce to powinno działać oświetlenie, sprawdź żarówki, bezpiecznik bo powinno działać. Tak, możesz sobie dołożyć jakieś oświetlenie pod ten klawisz.


Na górę
PostWysłano: 30 gru 2016, 13:54 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 cze 2009, 12:39
Posty: 408
Samochód: Scania
Lokalizacja: Gdynia
Czasem te światła działają dopiero jak włączysz pozycyjne/mijania ;)


Na górę
PostWysłano: 31 gru 2016, 15:13 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2008, 20:59
Posty: 947
Samochód: Scania
Lokalizacja: Różan
Zarówki sprawdzałem to są dobre, niby kostka tez jest wpięta do przełącznika, ale powiem tak, te lampki w suficie ma takie prostokątne połowa jest lampki a połowa te kółeczko co jest palone jak się tą niby soczewkę przekręci, więc ten klawisz nie mam pojęcia jakie lampki miałby zapalić... Dlatego tak sobie pomyslałem zeby dołożyć jakieś dwie czerwone obrysówki pod ten klawisz. Tylko za bardzo nie wiem skąd wziąć prąd itp itd. Zielony jestem w tym :D

_________________
Kupię pokrywę zaworów Scania w kształcie litery V z silnika 14 litrowego

"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/


Na górę
PostWysłano: 31 gru 2016, 16:16 
Offline
Moderator

Rejestracja: 17 sty 2008, 15:40
Posty: 4271
Nie wiem jak te lampki wyglądają i jak wygląda instalacja, ale najłatwiej z obrysówkami byłoby Ci się wpiąć do istniejących lampek. Albo je "dołożyć", albo zastąpić. No chyba, że chcesz nowe wiązki ciągnąć, ale to roboty tyle, że głowa mała.


Na górę
PostWysłano: 31 gru 2016, 16:43 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2008, 20:59
Posty: 947
Samochód: Scania
Lokalizacja: Różan
Takie mam i tak chciałbym zrobić, pomijając resztę wnętrza ;)


Obrazek

_________________
Kupię pokrywę zaworów Scania w kształcie litery V z silnika 14 litrowego

"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/


Na górę
PostWysłano: 02 sty 2017, 14:40 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 cze 2009, 12:39
Posty: 408
Samochód: Scania
Lokalizacja: Gdynia
A może to klawisz do jakiegoś zewnętrznego oświetlenia?
Jak jeździłem czwórką, to miałem właśnie osobno na klawiszu podświetlanie tej czarnej listwy na globie.


Na górę
PostWysłano: 03 sty 2017, 20:46 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 16 lis 2012, 23:56
Posty: 214
Samochód: Osobowy
Lokalizacja: Śląsk
Cytuj:
A może to klawisz do jakiegoś zewnętrznego oświetlenia?
Jak jeździłem czwórką, to miałem właśnie osobno na klawiszu podświetlanie tej czarnej listwy na globie.
Obrazek
Zdjęcie zapożyczone z serwisu Allegro

Od podświetlanego globu jest ten pierwszy z góry w środkowym rzędzie, burdelówki to drugi w pierwszym rzędzie. Możliwe że masz wymienione lampki wewnątrz i dlatego nic się nie dzieje, odepnij kostkę z lampek w podsufitce i sprawdź próbówką czy jest prąd po wciśnięciu przycisku. Jak się nic nie dzieje to pociągnij kabel z bezpieczników ze stałym prądem, któryś z pierwszych, czterech bezpieczników od prawej w tablicy z bezpiecznikami, w przełącznik wepniesz się bez problemu zwykłymi żeńskimi konektorami, potem kabel ciągniesz do nowych lampek i tyle ;) Co do rozmieszczenia, to jak masz kabinę Toplinie to są dwie opcje, jedni montują do podsufitki, drudzy pod łóżko, ja miałem drugą opcję i było ok :)

Obrazek

_________________
Moja flota


Na górę
PostWysłano: 04 sty 2017, 20:05 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2008, 20:59
Posty: 947
Samochód: Scania
Lokalizacja: Różan
Mam kabine CR19N, a co do przełącznika to własnie mam ten drugi w pierwszym rzędzie.

_________________
Kupię pokrywę zaworów Scania w kształcie litery V z silnika 14 litrowego

"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/


Na górę
PostWysłano: 05 lut 2017, 23:56 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sty 2011, 23:01
Posty: 300
Samochód: Scania 94 260
Lokalizacja: Ostrów Wlkp
U mnie co prawda w dziennej kabinie,po przełączeniu jako oświetlenie nocne robią lampki w boczkach od drzwi oraz pod stopniami,więc co kraj to obyczaj :wink: .

_________________
"And nothing else matters..."


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Forum Samochodowe