TruckFocus.pl



Strona 2669 z 2687 [ Posty: 53725 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12667 2668 2669 2670 26712687 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 wrz 2019, 13:25

Moderator

Offline

Offline

Moderator


Rejestracja: 17 sty 2008, 15:40
Posty: 4291

Jak cena u arabów rośnie, to u nas na następny dzień cena idzie do góry. Jak cena u arabów maleje, to u nas spada po 3 miesiącach, bo jeszcze mają zapasy tej droższej ropy. Tak jest zawsze, przed wyborami anomalia, bo jest sztucznie utrzymywana cena ropy na niższym poziomie. To kto rządzi, nie ma żadnego znaczenia, bo w spółkach skarbu państwa zawsze zasiadają pachołki partii rządzącej.


Post Wysłano: 20 wrz 2019, 15:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 25 paź 2006, 19:02
Posty: 1251
GG: 1

Pomijając sytuacje w Arabii to wzrost cen paliw jest spowodowany wzrostem sprzedaży przez uszczelnienie systemu poprzez SENT. Teraz nikt nie kupi nic taniej niz to co oferują koncerny także mogą sobie ceny narzucić jakie chcą.


Post Wysłano: 20 wrz 2019, 16:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 10 sie 2007, 23:29
Posty: 1059
GG: 0
Lokalizacja: wielkopolska

Cytuj:
może mi ktoś wytłumaczyć fenomen cen paliwa ON w hurcie i w detalu.
czy naprawdę kacyki z pisu tak chcą przekonać elektorat do siebie że sztucznie utrzymują niską cenę detaliczną ON jednocześnie podnosząc cena hurtową.
nie wiem jak w innych rejonach ale w mazowieckim jest na słupku orlenu 4,99 a cena hurtowa na dziś wynosi mniej więcej 5,14.
U nas to samo - nie biorę hurtu tylko normalnie na orlenie z tą ich tam stałą zniżką 10gr i wychodzi dużo lepiej :roll:

_________________
---------------------------------------
4xMAN 2xIVECO 1xDAF
---------------------------------------


Post Wysłano: 20 wrz 2019, 22:32

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 13 mar 2011, 14:19
Posty: 407
GG: 0

Panowie pytanie na szybko może ktoś przerabiał temat, świeci mi coraz częściej na biało, nieraz mruga, (pod zegarami ciśnienia powietrza, zegar w pozycji do pionu czyli ok) info 2 układu, i tak czy jest to info że np jest za duże lub za małe ciśnienie w tym że układzie czy co? bo jeśli tak by było to podejrzewam zawór reg ciśnienia przy zbiorniku, ewentualnie drugi układ we volvie za co odpowiada? zawieszenie? bo jeśli tak to może czujnik ciśnienia poduszek jest powiązany z tym? czujniki z przodu z lewej strony oki bo zamieniałem sprawdzałem :>

_________________
:mrgreen:


Post Wysłano: 20 wrz 2019, 22:47

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 gru 2010, 23:04
Posty: 3883
Samochód: orange i grafitowy

to może jak oni sobie narzucają "ile chcą" to niech transport pokaże że przy tak wysokich cenach " sie nie jedzie".
nich cysternami ( nawet tymi wyborczymi) TP. dowiezie zaopatrzenie dla suwerena - tak wiem marzenie jeszcze w piątek wieczorem nic nie kosztują. :D

_________________
transport w stagnacji ......nie do końca
nie cytuję postów innych użytkowników :idea:


Post Wysłano: 21 wrz 2019, 0:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 25 paź 2006, 19:02
Posty: 1251
GG: 1

A co, to już ten długo wyczekiwany moment, że transport wkoncu się nie opłaca? Spełniło się :lol: :?:
Było juz po 6 zl kiedyś, będzie i po 7 a tirów będzie co raz więcej. Magia :mrgreen:


Post Wysłano: 21 wrz 2019, 9:40

Moderator

Offline

Offline

Moderator


Rejestracja: 17 sty 2008, 15:40
Posty: 4291

Wydzieliłem politykę tutaj.
viewtopic.php?f=16&t=48956


Post Wysłano: 21 wrz 2019, 11:01

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 03 wrz 2019, 15:16
Posty: 14

Panowie miał ktoś problem z zdaniem starego urządzenia Obu belgijskiego? Z tego co mi wiadomo zmienił się operator i trzeba ponownie się zarejestrować i pobrać nowe urządzenie, tak też zrobiłem. Mam problem ze zdaniem starego pisze że PIN nie poprawny mimo że jest poprawny.


Post Wysłano: 21 wrz 2019, 13:13

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 28 paź 2006, 19:44
Posty: 1204
GG: 0
Lokalizacja: BL DK61

Cytuj:
Panowie miał ktoś problem z zdaniem starego urządzenia Obu belgijskiego? Z tego co mi wiadomo zmienił się operator i trzeba ponownie się zarejestrować i pobrać nowe urządzenie, tak też zrobiłem. Mam problem ze zdaniem starego pisze że PIN nie poprawny mimo że jest poprawny.
Tylko i wyłącznie na infolinii to załatwisz.


Post Wysłano: 21 wrz 2019, 13:57

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 29 sty 2007, 14:14
Posty: 2441
GG: 1

Cytuj:
Panowie miał ktoś problem z zdaniem starego urządzenia Obu belgijskiego? Z tego co mi wiadomo zmienił się operator i trzeba ponownie się zarejestrować i pobrać nowe urządzenie, tak też zrobiłem. Mam problem ze zdaniem starego pisze że PIN nie poprawny mimo że jest poprawny.
Ja zawsze przez stronę załatwiałem i nigdy nie było problemów. Drukuje się naklejka do wysyłki i po wysłaniu kasa przychodzi na konto. Z resztą jesteś pewien z tym operatorem? Nic nie zmieniałem i wszystko gra.

_________________
Naczelna k**** WC :).


Post Wysłano: 21 wrz 2019, 14:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 25 lut 2005, 18:59
Posty: 781
GG: 1

Zwróć uwagę na to, jak był wpisany numer rejestracyjny auta. Ojciec teraz oddawał, przy pobieraniu było wpisane PO XXXXX, on wpisywał POXXXXX, czyli bez przerwy za PO i też wyrzucało że zły kod pin.


Post Wysłano: 21 wrz 2019, 17:40

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 03 wrz 2019, 15:16
Posty: 14

Po kilku podejsciach się zarejestrowałem oddałem urządzenie i na pulpicie pojawił się błąd i nie wydrukowano pokwitowania. Ciekawe czy kasę zwrócą :D


Post Wysłano: 21 wrz 2019, 20:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 22 lut 2009, 18:30
Posty: 1444
GG: 1
Lokalizacja: Częstochowa SC

https://www.youtube.com/watch?v=YWZqjnEcOao

:lol: Odważny nie ma co
Widać zasada,że nie ważne jak ale byle do przodu


Post Wysłano: 21 wrz 2019, 20:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Online

Online

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 28 wrz 2010, 11:55
Posty: 2786
Samochód: b5
Lokalizacja: eu

We Wrocławiu wzywają obsługę ruchu żeby wycofać....
:)
https://www.youtube.com/watch?v=9lrrY0a7tBw

_________________
niepraktykujący abstynent
Ubieraj się w "Dalnoboishik"™


Post Wysłano: 21 wrz 2019, 22:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 12 mar 2009, 20:52
Posty: 1076
GG: 1
Samochód: Nowa Kania R 450
Lokalizacja: BIA

Cytuj:
Po kilku podejsciach się zarejestrowałem oddałem urządzenie i na pulpicie pojawił się błąd i nie wydrukowano pokwitowania. Ciekawe czy kasę zwrócą :D
Oddawałem urządzenie, ze starego auta we środę na Meer, bez żadnych problemów. Pokwitowanie dostałem. Jedynie aby wziąć nowe trzeba było założyć konto.

_________________
Uśmiech Paryża 420dci, Ferrari AS440S45T/P, Robur MP2 1841, JelczNL 106 460, Kania R 450, Nowa Kania R 450


Post Wysłano: 21 wrz 2019, 22:27

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 29 sty 2007, 14:14
Posty: 2441
GG: 1

Tylko po co takie kombinacje zdać, wziąć nowe. Można zmienić przypisanie auta do urządzenia, trwa to dwie minuty.

_________________
Naczelna k**** WC :).


Post Wysłano: 22 wrz 2019, 21:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 12 mar 2009, 20:52
Posty: 1076
GG: 1
Samochód: Nowa Kania R 450
Lokalizacja: BIA

Cytuj:
Tylko po co takie kombinacje zdać, wziąć nowe. Można zmienić przypisanie auta do urządzenia, trwa to dwie minuty.
Mógłbyś napisać jak? Używając opcji "decouple obu" na portalu?

_________________
Uśmiech Paryża 420dci, Ferrari AS440S45T/P, Robur MP2 1841, JelczNL 106 460, Kania R 450, Nowa Kania R 450


Post Wysłano: 22 wrz 2019, 23:33

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 29 sty 2007, 14:14
Posty: 2441
GG: 1

Dokładnie, dodajesz nowe auto w panelu (w dokumentach załączasz dowód rejestracyjny+zielona kartka z ekologią).

W panelu odpinasz boxa prze "decouple obu" a potem dajesz "couple obu" i wybierasz nowego klamota.

No i tyle, urządzenie chwile pomieli i pojawią się nowe numery rejestracyjne.

_________________
Naczelna k**** WC :).


Post Wysłano: 23 wrz 2019, 10:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 03 lis 2009, 18:59
Posty: 3611
GG: 1
Samochód: Poobijany
Lokalizacja: Jawor

Łysy rozpoczął karierę w mediach:
https://fleetguru.eu/pl/w-drodze/23-09- ... ie-narzeka

_________________
1. forowicz Wagi Ciężkiej
Raben Transport
Nie bądź dziki!


Post Wysłano: 23 wrz 2019, 11:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 25 paź 2006, 19:02
Posty: 1251
GG: 1

Porzygac się idzie od tych driverow celebrytow. TV włączę to 10 kanałów, ciezarowka po tym, ciężarówka po tamtym, truckersi, trukerki, gabaryty tu, gabaryty tam, mega, k*rwa giga transporty ch*j wie co jeszcze. Kogo to interesuje, dramat...


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Strona 2669 z 2687 [ Posty: 53725 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12667 2668 2669 2670 26712687 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron

Forum Samochodowe