Laboratorium COCH

Auto-Mix - lodówki samochodowe, klimatyzatory postojowe, usługi transportowe, transport międzynarodowy.

TruckFocus.pl



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 12648 2649 2650 2651 26522665 Następna
Autor Wiadomość
PostWysłano: 25 sie 2019, 14:47 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 paź 2006, 19:02
Posty: 1227
GG: 1
Cytuj:
7.. Ciągniki siodłowe bez naczep, niezależnie od DMC;
8. Pojazdy przewożące przedmioty, które są ich stałym wyposażeniem. Dotyczy to na przykład pojazdów demonstracyjnych lub filmowych.

Za ciągnik siodłowy bez naczepy można uznać także ciągnik wyposażony we własną przestrzeń ładunkową. Warunkiem jest, by ładowność tej przestrzeni nie przekraczała 40 proc. DMC. Za ciągnik siodłowy bez naczepy nie jest natomiast uznawany pojazd, który przeznaczony jest do innych funkcji, niż tylko ciągnięcie naczep.


https://40ton.net/wakacyjne-zakazy-ruc ... -lipca/


Na górę
PostWysłano: 25 sie 2019, 20:49 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 07 wrz 2014, 15:40
Posty: 45
Panowie, potrzebuję dostać się na Nowowiejską 20 w Nysie, jadąc od strony Opola. Przejdę pod wiaduktem na Nowowiejskiej (DW407) czy lepiej pojechać obwodnicą i atakować z drugiej strony?


Na górę
PostWysłano: 25 sie 2019, 21:30 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sie 2007, 10:29
Posty: 761
GG: 5761457
Samochód: Actros 4141
Lokalizacja: Nysa
Od obwodnicy nie przejdziesz bo jest remont. Wjedz do Nysy, na pierwszym rondzie w lewo na Prudnik. Zaraz za mostem skręcić w lewo w ul. Mazowiecką. Trzymaj się głównej, ona przechodzi w ul. B. Śmiałego, a następnie w Jagiełły. Dojezdzasz do litery T. Na wprost masz pomoc drogową. Kręcisz w lewo, za myjka pierwsza w prawo w Dubois i jesteś na Nowowiejskiej.


Na górę
PostWysłano: 26 sie 2019, 10:33 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 07 wrz 2014, 15:40
Posty: 45
Dziękuję bardzo za pomoc :) Przed Nysa będzie jakiś parking żeby stanąć na noc?


Na górę
PostWysłano: 26 sie 2019, 14:01 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sie 2007, 10:29
Posty: 761
GG: 5761457
Samochód: Actros 4141
Lokalizacja: Nysa
Będzie stacja Pieprzyk na samym wlocie do Nysy.


Na górę
PostWysłano: 26 sie 2019, 14:27 
Online
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 lis 2009, 18:59
Posty: 3597
GG: 1
Samochód: Poobijany
Lokalizacja: Jawor
Nie wiem jak teraz, ale kiedyś był płatny.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka


_________________
1. forowicz Wagi Ciężkiej
Raben Transport
Star Diagnosis C4


Na górę
PostWysłano: 26 sie 2019, 14:29 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 maja 2015, 12:49
Posty: 365
Samochód: M.A.N TGX
Lokalizacja: Prudnik[OPR]
Dobra szama jest na tym pieprzyku, polecam spróbować.

_________________
Z pewnym momentem nawet deska staje się dobrym argumentem. 8)

Przewóz rybek akwariowych Laguną po całym kraju, info pw. :lol:


Na górę
PostWysłano: 26 sie 2019, 19:11 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 14 sie 2008, 12:59
Posty: 543
Samochód: VOLVO FH500 EEV
Szybkie pytanko - jak najlepiej dostać się z Łosic do Siedlec? Przejadę tą DW698 (podobno jakiś wiadukt jest) czy lecieć na Międzyrzecz i potem na Siedlce "dwójką"?


Na górę
PostWysłano: 26 sie 2019, 19:35 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sie 2007, 10:29
Posty: 761
GG: 5761457
Samochód: Actros 4141
Lokalizacja: Nysa
Ja też polecam szame na Mar-Janku. Zawsze świeże i solidne porcje. Ewentualnie możesz stanąć niedaleko McDonalda, ale tam ciemno. Dodatkowo obok jest bocznica kolejowa ;)


Na górę
PostWysłano: 26 sie 2019, 19:42 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 mar 2009, 20:52
Posty: 1065
GG: 1
Samochód: Nowa Kania R 450
Lokalizacja: BIA
Cytuj:
Szybkie pytanko - jak najlepiej dostać się z Łosic do Siedlec? Przejadę tą DW698 (podobno jakiś wiadukt jest) czy lecieć na Międzyrzecz i potem na Siedlce "dwójką"?
Jest 3,5 m w okol. miejscowości Wojnów. Zawsze jeździłem 19 do 2.

_________________
Uśmiech Paryża 420dci, Ferrari AS440S45T/P, Robur MP2 1841, JelczNL 106 460, Kania R 450, Nowa Kania R 450


Na górę
PostWysłano: 26 sie 2019, 19:46 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2008, 20:59
Posty: 946
Samochód: Scania
Lokalizacja: Różan
Tam nawet nie pójdziesz bo z tego co pamiętam to chyba zakaz dla dużych jest bo jadąc od Siemiatycz to na tych światełkach chyba już stoi :roll:

_________________
Kupię pokrywę zaworów Scania w kształcie litery V z silnika 14 litrowego

"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/


Na górę
PostWysłano: 26 sie 2019, 20:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 14 sie 2008, 12:59
Posty: 543
Samochód: VOLVO FH500 EEV
Ok, to już wiem jak jechać. Dzięki serdeczne za pomoc :wink:


Na górę
PostWysłano: 26 sie 2019, 22:17 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 sie 2016, 14:18
Posty: 217
Lokalizacja: PZ
Cytuj:
Ja też polecam szame na Mar-Janku. Zawsze świeże i solidne porcje. Ewentualnie możesz stanąć niedaleko McDonalda, ale tam ciemno. Dodatkowo obok jest bocznica kolejowa ;)
A mi byle kebsa oferowałeś betonie :x


Na górę
PostWysłano: 26 sie 2019, 22:21 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 sie 2007, 10:29
Posty: 761
GG: 5761457
Samochód: Actros 4141
Lokalizacja: Nysa
Przecież mówiłeś, że lepszego nie jadłeś :D


Na górę
PostWysłano: 27 sie 2019, 18:49 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 16 paź 2010, 17:16
Posty: 759
Zdałem dziś egzamin na przyczepy [emoji16][emoji16]

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka



Na górę
PostWysłano: 27 sie 2019, 20:16 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 27 sie 2009, 22:52
Posty: 136
Samochód: VW
Lokalizacja: Polska
To jeszcze tylko założyć fanpage na FB i można podbijać świat :D


Na górę
PostWysłano: 27 sie 2019, 23:58 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 13 mar 2011, 14:19
Posty: 387
GG: 0
pytanie czysto techniczne, ktoś wie jak to się liczy itd?

24palety ustawione, dwie jedynki w poprzek reszta dwójki też w poprzek, całkowita długość około 12,4m do pierwszej konicy 6t przed początkiem drugiej 12t, wszystkie palety równa masa łącznie 24,140kg, ile to może dawać nacisku na ciągnącą :> pytam bo mając około max 400l ropy na zegarze pokazywało mi ok 6,2 przy podniesieniu pierwszej osi w naczepie równe 7 zegar niestaty z dużą skalą bo do 16bar

_________________
:mrgreen:


Na górę
PostWysłano: 28 sie 2019, 0:56 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 12 kwie 2014, 18:32
Posty: 1623
Samochód: XF 106 , Bawarska Fabryka Silników
Lokalizacja: SY
Może się zmieścisz w 11.5 t w takim układzie.

_________________
24.08.2014.
28.10.2018.


Na górę
PostWysłano: 28 sie 2019, 0:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 28 paź 2006, 19:44
Posty: 1199
GG: 0
Lokalizacja: BL DK61
Cytuj:
pytanie czysto techniczne, ktoś wie jak to się liczy itd?

24palety ustawione, dwie jedynki w poprzek reszta dwójki też w poprzek, całkowita długość około 12,4m do pierwszej konicy 6t przed początkiem drugiej 12t, wszystkie palety równa masa łącznie 24,140kg, ile to może dawać nacisku na ciągnącą :> pytam bo mając około max 400l ropy na zegarze pokazywało mi ok 6,2 przy podniesieniu pierwszej osi w naczepie równe 7 zegar niestaty z dużą skalą bo do 16bar
W Volvie na długiej ramie to 1.636 mnóż.


Na górę
PostWysłano: 28 sie 2019, 9:23 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 mar 2017, 14:53
Posty: 73
Muszę się pochwalić, że w poniedziałek zostałem szczęśliwym tatą małej Gabrysi! [emoji7][emoji16] Dzisiaj środa, powoli już dochodzę do siebie po pępkowym a jutro zabieram moje dziewczyny do domu [emoji123][emoji16]

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka



Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53288 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 12648 2649 2650 2651 26522665 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Forum Samochodowe