Laboratorium COCH

Auto-Mix - lodówki samochodowe, klimatyzatory postojowe, usługi transportowe, transport międzynarodowy.

TruckFocus.pl



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 339 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 113 14 15 16 17 Następna
Autor Wiadomość
PostWysłano: 12 lut 2011, 19:48 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2006, 11:34
Posty: 4940
Samochód: Civic 1.5iLS VTEC
Lokalizacja: 50.00N 20.91E; KO00LA
A dzięki, sprawa się wyjaśniła. Dzwoniłem na serwis wcześniej i mi potwierdzili to, co Ty napisałeś. A co się tyczy obserwacji zużycia klocków w komputerze to w menu Diagnostyka->BS->Wartości pomiarowe->MW 31; MW 32 (oś przednia, odpowiednio strona lewa, prawa) podają wartości zużycia klocków. I tak zaobserwowałem, że dla nowych klocków wartości są możliwie bliskie zeru, natomiast klocki "kończące karierę" wartości w granicach 220, 230. Wartości pomiarowe MW 33, MW 34 dotyczą osi napędowej, i powiem szczerze, mając wartości rzędu 140 - 150 prognozowana wymiana klocków na tyle wypada za ok 33000 km.

_________________
Naczelny Milicjant Forum wagaciezka.com

Odcięcie? Jakie k***a odcięcie!? MAX 8-3


Na górę
PostWysłano: 30 kwie 2011, 19:29 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 26 sie 2006, 9:55
Posty: 402
GG: 12223752
Lokalizacja: Suwałki (DK8)
Panowie, co to za cudo ?
Obrazek

_________________
http://www.flickr.com/photos/dk8/


Na górę
PostWysłano: 30 kwie 2011, 20:55 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 29 sty 2007, 14:14
Posty: 2400
GG: 1
Kiedyś na lkw-infos było zdjęcie actrosa z taką budą. Wtedy to był turkusowy tadnem, też na niemieckich blachach. Stawiam na robotę jakiejś firmy zajmującej sie takimi przeróbkami jak np. holenderski Esteppe. Dziwi mnie jedynie taka przeróbka przy stosunkowo słabym silniku. Spodziewałbym się raczej czegoś takiego w jakimś V8 a nie podstawowej wersji :>

_________________
Naczelna k**** WC :).


Na górę
PostWysłano: 30 kwie 2011, 21:22 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lip 2008, 9:52
Posty: 1400
GG: 1
Samochód: osobowy
Cytuj:
Kiedyś na lkw-infos było zdjęcie actrosa z taką budą. Wtedy to był turkusowy tadnem, też na niemieckich blachach. Stawiam na robotę jakiejś firmy zajmującej sie takimi przeróbkami jak np. holenderski Esteppe. Dziwi mnie jedynie taka przeróbka przy stosunkowo słabym silniku. Spodziewałbym się raczej czegoś takiego w jakimś V8 a nie podstawowej wersji :>
http://www.lkw-infos.eu/speditionen/ima ... bo)[1].jpg :)
Ten glob w actrosie od dreier'a wygląda identycznie jak ten, co dał W123..

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=hpiIWMWWVco


Ostatnio zmieniony 01 maja 2011, 19:39 przez Lukassz, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
PostWysłano: 01 maja 2011, 19:25 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lut 2005, 18:59
Posty: 779
GG: 1
Cytuj:
Kiedyś na lkw-infos było zdjęcie actrosa z taką budą. Wtedy to był turkusowy tadnem, też na niemieckich blachach. Stawiam na robotę jakiejś firmy zajmującej sie takimi przeróbkami jak np. holenderski Esteppe. Dziwi mnie jedynie taka przeróbka przy stosunkowo słabym silniku. Spodziewałbym się raczej czegoś takiego w jakimś V8 a nie podstawowej wersji :>
Ale, że co ma dołożenie globa do mocy silnika? Miał niską a długą, za ciasno, to dorobili. Kwita. Niedługo nie będzie można nic przy aucie zrobić bo ma się mniej jak 500 koni..


Na górę
PostWysłano: 01 maja 2011, 19:49 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lip 2008, 9:52
Posty: 1400
GG: 1
Samochód: osobowy
Swoją drogą bardzo ciekawi mnie jak wygląda wnętrze w takim actrosie.. Ma ktoś jakieś zdjęcia?

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=hpiIWMWWVco


Na górę
PostWysłano: 01 maja 2011, 20:17 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 29 sty 2007, 14:14
Posty: 2400
GG: 1
Cytuj:
Cytuj:
Kiedyś na lkw-infos było zdjęcie actrosa z taką budą. Wtedy to był turkusowy tadnem, też na niemieckich blachach. Stawiam na robotę jakiejś firmy zajmującej sie takimi przeróbkami jak np. holenderski Esteppe. Dziwi mnie jedynie taka przeróbka przy stosunkowo słabym silniku. Spodziewałbym się raczej czegoś takiego w jakimś V8 a nie podstawowej wersji :>
Ale, że co ma dołożenie globa do mocy silnika? Miał niską a długą, za ciasno, to dorobili. Kwita. Niedługo nie będzie można nic przy aucie zrobić bo ma się mniej jak 500 koni..
Przeróbka tego typu nie jest żadną seryjną edycją i musi swoje kosztować. Raczej żaden kierowca nie idzie po prostu do jakiejś specjalistycznej firmy i mówi, że chce wyższy dach. Takie coś to raczej widzimi się szefa czy jakiegoś zasłużonego, dobrego kierowcy. Więc osobiście uważam, że oszczędzanie na silniku a potem zabawy w podwyższanie kabiny są śmieszne. Bo tak tak samo jak Scanie 730 kabiną Highline do transportu międzynarodowego (są takie). Jaki to ma sens ? Oszczędzności ? :mrgreen:

Swoją drogą, ten actros z zdjęcia W123 jest w 4x2 i ma 410 koni, ten z lkw-infos już posiada 3 osie i 460 kucy. Czyli raczej są już przynajmniej 2. Jestem ciekaw jaka firma tym się trudzi.

_________________
Naczelna k**** WC :).


Na górę
PostWysłano: 01 maja 2011, 22:33 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 maja 2008, 22:32
Posty: 1485
GG: 6330420
Samochód: CLK Black Series
Lokalizacja: Warszawa
Twoje wypowiedzi nevesu są na poziomie redukcji biegów w 380 konnym Jelczu NL wchodzącym pod góreczki w okolicach Koszalina z 24 tonami na plecach. Ja jak będę chciał to sobie zamówię Szkanię 730 kuca z kabiną CP19 w krótkiej wersji i ze ściętym dachem pod lohr'ę.

_________________
Cichanos und Gibon Internationale Spedition u. Logistik GmbH & Co. KG, Hamburg (D) member.


Na górę
PostWysłano: 01 maja 2011, 22:37 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 gru 2005, 20:01
Posty: 2192
Samochód: Scania P410
Lokalizacja: Szczecin
Cytuj:
Miał niską a długą
Miał Megaspace...

_________________
Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.


Na górę
PostWysłano: 01 maja 2011, 22:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 29 sty 2007, 14:14
Posty: 2400
GG: 1
Cytuj:
Twoje wypowiedzi nevesu są na poziomie redukcji biegów w 380 konnym Jelczu NL wchodzącym pod góreczki w okolicach Koszalina z 24 tonami na plecach. Ja jak będę chciał to sobie zamówię Szkanię 730 kuca z kabiną CP19 w krótkiej wersji i ze ściętym dachem pod lohr'ę.
Oczywiście, nie mogę Ci tego zabronić, napisałem jedynie, że DZIWI mnie to. Było to moje luźne stwierdzenie, nie mające żadnej wartości merytorycznej, które miało jedynie ukazać moje zaciekawienie. Nie było moją intencją stwierdzenie, że ten silnik się w jakiś sposób nie radzi. Wierz mi, do tekstów o redukcjach pod górkę mając "tylko" 400 koni mi daleko :>

ale dobra, kończmy offtopic, jak coś to masz pw

_________________
Naczelna k**** WC :).


Na górę
PostWysłano: 01 maja 2011, 22:58 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 gru 2005, 20:01
Posty: 2192
Samochód: Scania P410
Lokalizacja: Szczecin
Cytuj:
Czyli raczej są już przynajmniej 2. Jestem ciekaw jaka firma tym się trudzi.
Zwróć uwagę na wysokość tych, nazwijmy to, dobudówek. Ta z turkusowego tandemu wydaje się być wyższą. Teoria z jedną firmą trudzącą się takimi przeróbkami może okazać się złudna.

_________________
Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.


Na górę
PostWysłano: 01 maja 2011, 23:02 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 6138
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA
W Bremerchaven widuje MP1 z kabiną podwyższona na równo z zabudową która ma około 4m wysokości, ma wstawione okienka bo bokach kabiny nad drzwiami

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Na górę
PostWysłano: 01 maja 2011, 23:32 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lut 2005, 18:59
Posty: 779
GG: 1
Cytuj:
Cytuj:
Miał niską a długą
Miał Megaspace...
Chyba nie mówisz o tym ze zdjęcia W123. W przeciwnym razie, nie wiem co bierzesz, ale ewidentnie widać, że wszystko od blendy w górę jest dołożone. Przecież glob w MS nie jest tak pionowy.


Ostatnio zmieniony 02 maja 2011, 0:00 przez Atego, łącznie zmieniany 2 razy.

Na górę
PostWysłano: 01 maja 2011, 23:41 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lis 2006, 18:57
Posty: 1563
Samochód: Renault Laguna Grandtour III 2.0 dC
Lokalizacja: Spręcowo, ok. Olsztyna
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Miał niską a długą
Miał Megaspace...
Chyba nie mówisz o tym ze zdjęcia W123. W przeciwnym razie, nie wiem co bierzesz, ale ewidentnie widać, że wszystko od blendy w górę jest dołożone. Przecież glob w MS nie jest tak pionowy.
Ale w oryginale był to MegaSpace. Zwróć uwagę, że ma 2 schowki boczne.

_________________
Naczelny sztywny pal Azji WC.

Solaris Urbino 18 '13


Na górę
PostWysłano: 01 maja 2011, 23:59 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lut 2005, 18:59
Posty: 779
GG: 1
No, może i faktycznie tak było. Sory za moje niespostrzeżenie.

Zatem rzeczywiście trzeba przyznać, że dziwny jest fakt takiej przeróbki... Może glob uległ uszkodzeniu, koszta naprawy były większe jak to cudo i wyszło co wyszło :mrgreen: ?


Na górę
PostWysłano: 05 maja 2011, 20:26 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 maja 2009, 18:23
Posty: 102
GG: 9805936
Samochód: Renault Premium
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki
Ta kabina nazywa się Space Max. http://www.roadtransport.com/blogs/big- ... ax%201.jpg

Ma 4 m wysokości.

Źródło: http://www.roadtransport.com/blogs/big- ... nault.html

A więc może oni też chcieli mieć taką, a, że taka nie była jeszcze w produkcji (i chyba nadal nie jest) to sobie dobudowali pod domem? :E

_________________
MAN TGX XLX 18.440 2015 ;)

17.06.2015 - B


Na górę
PostWysłano: 05 maja 2011, 20:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 29 sty 2007, 14:14
Posty: 2400
GG: 1
Nie, nie, nie. To nie jest żaden space max. Powstała tylko jedna sztuka tego cholerstwa, drewniana podłoga, silnik V8 600, ale to chyba nawet na sprzedaż nie było ;)

_________________
Naczelna k**** WC :).


Na górę
PostWysłano: 05 maja 2011, 21:15 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 lip 2008, 9:52
Posty: 1400
GG: 1
Samochód: osobowy
Cytuj:
Nie, nie, nie. To nie jest żaden space max. Powstała tylko jedna sztuka tego cholerstwa, drewniana podłoga, silnik V8 600, ale to chyba nawet na sprzedaż nie było ;)
No nie było, to tylko prototyp, który był wystawiony na jakichś targach motoryzacyjnych.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=hpiIWMWWVco


Na górę
PostWysłano: 05 maja 2011, 22:27 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 gru 2005, 20:01
Posty: 2192
Samochód: Scania P410
Lokalizacja: Szczecin
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Miał niską a długą
nie wiem co bierzesz
Dodam jeszcze tylko do tych schowków "wysoki" zderzak i większą atrapę przednią...

_________________
Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.


Na górę
PostWysłano: 05 maja 2011, 23:41 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 sty 2008, 21:22
Posty: 1208
GG: 2291240
Samochód: HiWay, R420, R500, Actros MP4
Lokalizacja: Szczecin
Cytuj:
Dodam jeszcze tylko do tych schowków "wysoki" zderzak i większą atrapę przednią...
Jak się czepiać to się czepiać! Do tego dochodzi jeszcze dolna część drzwi która nachodzi bardziej na nadkola niż w eLkach :mrgreen:


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 339 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 113 14 15 16 17 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Forum Samochodowe