Laboratorium COCH

Auto-Mix - lodówki samochodowe, klimatyzatory postojowe, usługi transportowe, transport międzynarodowy.

TruckFocus.pl



Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 911 Następna
Autor Wiadomość
PostWysłano: 03 sty 2011, 18:29 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lis 2006, 18:57
Posty: 1563
Samochód: Renault Laguna Grandtour III 2.0 dC
Lokalizacja: Spręcowo, ok. Olsztyna
W 2005 lub 2006 roku Trailer testował Atego 1228 ze skrzynią 6 z połówkami.

_________________
Naczelny sztywny pal Azji WC.

Solaris Urbino 18 '13


Na górę
PostWysłano: 03 sty 2011, 19:25 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 gru 2007, 21:07
Posty: 258
GG: 2578718
Lokalizacja: Lublin
Taki przykład z Allegro :arrow: http://otomoto.pl/mercedes-benz-atego-8 ... 45370.html

_________________
Scania V8 Power


Na górę
PostWysłano: 03 sty 2011, 22:01 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lut 2005, 18:59
Posty: 779
GG: 1
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Nie wiem co to macie za Atego ale z tego co wiem i widziałem to w Atego nie ma skrzyń z połówkami, są albo 6 albo 9 stopniowe skrzynie manualne. 9 stopniowa skrzynia sterowana jest hydraulicznie, 6 stopniowa mechanicznie, lub z automatycznie sterowanym sprzęgłem
No to źle wiesz. Proponuję poprzeglądać oferty sprzedaży, potem komentować. Oba 2001 rok, 230ka jest bardzo rzadko spotykana ze skrzynią wyposażoną w połówki, ale zdarza się, natomiast 280 w 99,99% ma połówki. 6biegów + połówki, łącznie wspaniała 12tka.

Co do ramy nie wiem, swoją mamy wzmacnianą, kolega ojca (transport styropianów i mebli, tabor od pierwszych Ateg '98 po '10 jak i Manów) w swoich 280, ściąganych z zachodu, jedno mp1 drugie mp2 też ma wzmocnione. Nie wiem, może widzimisie poprzednich właścicieli, albo Twoje kolejne niedoinformowanie. Napisałem tak, jak ja wiem.
Masz racje fabryka nas klamie na szkoleniach technicznych i program do kompletowania nowych pojazdow tez ma bledy dzieki czemu wciskam kit klientom w ofertach i zamowieniach nowych pojazdow z fabryki Woerth ;)
Gratuluję Twojemu szefowi takiego pracownika jak Ty :) Zasób wiedzy o sprzedawanym produkcie na 101%.


Na górę
PostWysłano: 03 sty 2011, 22:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 mar 2006, 2:00
Posty: 198
Samochód: szybki ;)
Lokalizacja: STWua
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:

No to źle wiesz. Proponuję poprzeglądać oferty sprzedaży, potem komentować. Oba 2001 rok, 230ka jest bardzo rzadko spotykana ze skrzynią wyposażoną w połówki, ale zdarza się, natomiast 280 w 99,99% ma połówki. 6biegów + połówki, łącznie wspaniała 12tka.

Co do ramy nie wiem, swoją mamy wzmacnianą, kolega ojca (transport styropianów i mebli, tabor od pierwszych Ateg '98 po '10 jak i Manów) w swoich 280, ściąganych z zachodu, jedno mp1 drugie mp2 też ma wzmocnione. Nie wiem, może widzimisie poprzednich właścicieli, albo Twoje kolejne niedoinformowanie. Napisałem tak, jak ja wiem.
Masz racje fabryka nas klamie na szkoleniach technicznych i program do kompletowania nowych pojazdow tez ma bledy dzieki czemu wciskam kit klientom w ofertach i zamowieniach nowych pojazdow z fabryki Woerth ;)
Gratuluję Twojemu szefowi takiego pracownika jak Ty :) Zasób wiedzy o sprzedawanym produkcie na 101%.
Zwracam honor, nie mialem doczynienia z pierwszymi modelami Atego, stad ten blad. Na dowod iż w Atego po lifcie i najnowszym Atego po listopadowym 2010 lifcie nie ma skrzyni z polowkami.
Co do wzmocnienia ramy, może być mylnie interpretowany plaskownik lub kontownik na srodku rozstawu osi - jest to element wzmacniajacy rame po jej cieciu do wydłużania na rozstawy ponad 5360mm - najczęściej jest to robione dla firm zajmującym sie przewozami kubaturowymi - transport gąbki, materacy, steropianu, kwiatów itp.

_________________
MB :)


Ostatnio zmieniony 04 sty 2011, 0:01 przez Coolio, łącznie zmieniany 2 razy.

Na górę
PostWysłano: 03 sty 2011, 22:56 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 lut 2005, 18:59
Posty: 779
GG: 1
Cytuj:
Zwracam honor, nie mialem doczynienia z pierwszymi modelami Atego, stad ten blad. Na dowod iż w Atego po lifcie i najnowszym Atego po listopadowym 2010 lifcie nie ma skrzyni z polowkami -> Obrazek
Co do wzmocnienia ramy, może być mylnie interpretowany plaskownik lub kontownik na srodku rozstawu osi - jest to element wzmacniajacy rame po jej cieciu do wydłużania na rozstawy ponad 5360mm - najczęściej jest to robione dla firm zajmującym sie przewozami kubaturowymi - transport gąbki, materacy, steropianu, kwiatów itp.
No i wszystko się wyjaśniło. Jednak też byłem w małym błędzie. Dzięki za zrzut z programu.


Na górę
PostWysłano: 17 sty 2011, 17:57 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 gru 2007, 15:04
Posty: 24
Lokalizacja: Sedziszów Młp.
Witam a ja mam pytanie jak sie automaty sprawują jak z nimi jest ?? i mam jednego na oku i czy on jest z automatem tylko ze skrzynia zostanie zdjeta i zostanie założona firanka

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/show ... geNumber=2


Na górę
PostWysłano: 19 lut 2011, 16:33 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 gru 2007, 15:04
Posty: 24
Lokalizacja: Sedziszów Młp.
Witam kolegów poraz kolejny :)

Dzisiaj byłem ogladać Atego 1218 z 2005 roku z przebiegiem 280 tys km i pewnie go weźmiemy do firmy teraz moje pytanie potrzebuję jakiś opis deski rozdzielczej są tam jakieś przyciski po lewej i prawej stronie zegarów co się nimi robi i jak obsługiwać ten wyświetlacz na srodku. Jeśli by ktoś miał instrukcję do tego to prosił bym o wrzucenie.

Pozdrawiam


Na górę
PostWysłano: 27 lut 2011, 21:03 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 sty 2010, 11:59
Posty: 395
GG: 2244591
Samochód: MB Atego
Lokalizacja: Kluczbork OKL
Witam ;)

A co sądzicie o Atego 818 2005r ? Jak ze spalaniem ? Awaryjnością ? i czy są dostępne środkowe fotele ? bo wszystkie jakie oglądałem miały jakiś bufet na środku.


I najważniejsze czy ma ktoś jakąś instrukcję czy coś do tego komputera pokładowego ?

_________________
http://www.lechmot.pl
1.Twój problem nasze pieniądze.
2.Zawsze PIERWSI przy Tobie!.
3.Marudź ile chcesz a płać ile się należy!.


Na górę
PostWysłano: 07 mar 2011, 23:59 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 24 lut 2008, 13:43
Posty: 12
GG: 0
Instrukcje możesz ściągnąć ze strony Mercedesa, oto link bezpośrednio do Instrukcji w formacie pdf: http://www.google.pl/url?sa=t&source=we ... Yg&cad=rja


Na górę
PostWysłano: 13 mar 2011, 9:15 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 lut 2011, 18:33
Posty: 10
GG: 0
Samochód: atego1229
Witam. Mam pytanie dotyczące przyczepy tandem do mercedesa atego 1229.
W dowodzie mam maksymalną masę przyczepy 16.5 tony.
Auto ma 11.9 DMC, czy to jest błąd w dowodzie czy spokojnie mogę kupować tandem z 16 DMC?


Na górę
PostWysłano: 13 mar 2011, 15:11 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 sie 2009, 17:25
Posty: 121
GG: 10467084
Samochód: MB Atego 1223
Lokalizacja: Chrzanów
kondzio0000: Witam. Z tego co widze w prospektach MB to model 1229 przy zestawie ma DMC 28 000 kg. Co za tym idzie jesli samochod ma DMC 12 000 kg to przyczepa spokojnie moze miec 16 000 kg. W zwiazku z czym nie jest to blad w dowodzie rejestracyjnym bo MB dopuszcza takie DMC przyczepy :) Moim zdaniem jest to rowniez zgodne z polskimi przepisami dlatego ze masa przyczepy to masa samochodu + 40%. Oznacza to tyle ze jesli samochod bedzie wazyl 12 000 kg to przyczepa moze wazyc 16 800 kg. W dowodzie masz 16 500 kg czyli jak juz wczesniej mowilem moim zdaniem wszystko sie zgadza.


Na górę
PostWysłano: 13 mar 2011, 21:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 25 lut 2011, 18:33
Posty: 10
GG: 0
Samochód: atego1229
Dzięki kolego. Nie interesowałem się tym wcześniej bo miałem do czynienia z zestawami ciągnik + naczepa. Pozdrawiam.


Na górę
PostWysłano: 16 mar 2011, 21:39 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 gru 2007, 15:04
Posty: 24
Lokalizacja: Sedziszów Młp.
Koledzy czy można jakoś przestawic język kompa na Polski ile cos takiego może kosztować bo ja mam tylko Niemiecki i Angielski.


Na górę
PostWysłano: 16 mar 2011, 23:19 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 mar 2006, 2:00
Posty: 198
Samochód: szybki ;)
Lokalizacja: STWua
Cytuj:
Koledzy czy można jakoś przestawic język kompa na Polski ile cos takiego może kosztować bo ja mam tylko Niemiecki i Angielski.
Tak można wgrać w serwisie polski język, jednocześnie mogą być 2 lub 3 języki - nie pamiętam tego dokładnie.

_________________
MB :)


Na górę
PostWysłano: 17 mar 2011, 21:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 gru 2007, 15:04
Posty: 24
Lokalizacja: Sedziszów Młp.
a kabel od anteny cb do radia jest jakos podciagnięty orginalnie bo widziałem na dachu ze uchwyt do anteny jest a kabla nie mogłem znaleźć


Na górę
PostWysłano: 19 mar 2011, 5:17 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 sty 2010, 11:59
Posty: 395
GG: 2244591
Samochód: MB Atego
Lokalizacja: Kluczbork OKL
Cytuj:
Cytuj:
Koledzy czy można jakoś przestawic język kompa na Polski ile cos takiego może kosztować bo ja mam tylko Niemiecki i Angielski.
Tak można wgrać w serwisie polski język, jednocześnie mogą być 2 lub 3 języki - nie pamiętam tego dokładnie.
I ile taka przyjemność ?

_________________
http://www.lechmot.pl
1.Twój problem nasze pieniądze.
2.Zawsze PIERWSI przy Tobie!.
3.Marudź ile chcesz a płać ile się należy!.


Na górę
PostWysłano: 01 kwie 2011, 15:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 22 sty 2010, 11:59
Posty: 395
GG: 2244591
Samochód: MB Atego
Lokalizacja: Kluczbork OKL
Jeszcze mam takie pytanko

Gdzie mogę kupić tylne szyby z uszczelkami i środkowy fotel do kabiny?

_________________
http://www.lechmot.pl
1.Twój problem nasze pieniądze.
2.Zawsze PIERWSI przy Tobie!.
3.Marudź ile chcesz a płać ile się należy!.


Na górę
PostWysłano: 01 kwie 2011, 17:35 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2011, 13:33
Posty: 4719
GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h
Lokalizacja: Sochaczew
Cytuj:
Jeszcze mam takie pytanko

Gdzie mogę kupić tylne szyby z uszczelkami i środkowy fotel do kabiny?
W serwisie :). A tak na poważnie to szukaj u tych co częściami handlują
Cytuj:
Coolio napisał(a):
del-g napisał(a):
Koledzy czy można jakoś przestawic język kompa na Polski ile cos takiego może kosztować bo ja mam tylko Niemiecki i Angielski.

Tak można wgrać w serwisie polski język, jednocześnie mogą być 2 lub 3 języki - nie pamiętam tego dokładnie.


I ile taka przyjemność ?

3 lata temu wgranie mickiewicza do actrosa 700zł netto.

_________________
TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek
Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!!
Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS


Na górę
PostWysłano: 12 kwie 2011, 16:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: 21 gru 2007, 15:04
Posty: 24
Lokalizacja: Sedziszów Młp.
Witam koledzy mam takie pytanie ponieważ gdy wyłanczam samochód całkiem ale kluczyki sa w stacyjce to po upływie jakoś koło 10 min. wyłączają mi się prądy całkowicie światłą w środku nie mogę zapalić i całej reszty to jest webasto i radio no wszystko gaśnie i czy można to jakoś ustawić żeby prąd był cały czas ??


Na górę
PostWysłano: 14 kwie 2011, 10:46 
Offline
Użytkownik
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 wrz 2007, 10:01
Posty: 1208
Lokalizacja: Janów k.Częstochowy
Nie masz przypadkiem samochodu przystosowanego pod ADR?

_________________
Pozdrawiam
Leszek


Straż pożarna Częstochowa


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 911 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  

Forum Samochodowe