Jako, że na dobre się zaczynam zagospodarowywać w aucie, chcę nieco wyczyścić plastiki wewnątrz kabiny.
I tak: co polecacie do skutecznego pozbycia się różnorakiego typu brudu na półkach, schowkach. Myślałem o Kenotek-u, ale czy zda egzamin?
Co użyć do prania tapicerki (zacieki, itp.)? Chodzi mi po głowie proszek do piany aktywnej Karcher-a, ale spotkałem się tylko z dużym opakowaniem. No i oprócz tego jest zatrzęsienie różnorakich typów, że kompleny mentlik w głowie się robi.
Plastiki to gorąca woda i płyn do naczyń. Ktoś o tym pisał na forum wypróbowałam i naprawdę działa dobry jest plak do plastyków i tapicerki kolor żółty w takiej butelce jak płyn do szyb. W touranie miałem naprawdę posufitke brudną, że hej i ruszał to aż miło. Na grube brudy na tapicerce to pewnie aż tak nie podziała.
Plastiki to często szczoteczką do rąk trzeba potraktować, samo przetarcie ścierką nie wyciągnie brudu z zagłębień.
No i ja używam do plastików jak i do tapicerki proszku do czyszczenia odkurzaczem piorącym Karchera, ze względu na to, że on rozpuszcza brud i brud zaczyna płynąć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 7 gości