[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2913 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2913 z 3555 [ Posty: 71091 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12911 2912 2913 2914 29153555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 13 maja 2020, 20:09
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Cytuj:
Ja to nie mam czasu, bo stoję w oknie i czekam na listonosza, i bon turystyczny.
Wczasy odwołali i zamiast kase oddać to bona podarowali?

Post Wysłano: 13 maja 2020, 20:16

Użytkownik

Użytkownik

Jak Ty mało wiesz o życiu. U nas nie ma takiej biedy jak u Was w Szwecji :lol:
https://www.money.pl/gospodarka/bon-tur ... 6417a.html
No, coś się ruszyło :D

Post Wysłano: 13 maja 2020, 20:18

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Kolega, Ty nie tutejszy, to masz prawo nie wiedzieć.
W Polsce teraz nierobom dają bon turystyczny na 1000zł, państwo daje, znaczy się konkretnie to my pracujący fundujemy chamom wakacje w Niechorzu, .
Wracaj, widzisz jaki tu dobrobyt?

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 13 maja 2020, 20:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Kolega, Ty nie tutejszy, to masz prawo nie wiedzieć.
W Polsce teraz nierobom dają bon turystyczny na 1000zł, (...)
Z tego linku, który Luka podesłał wynika, że "dają" tylko tym co są na umowie o prace. Więc jednak coś tam muszą robić, a nie od zasiłku do zasiłku.

Post Wysłano: 13 maja 2020, 20:32

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Wiesz Kieras, dam ci tego tysiaka i pojedziesz sobie na wczasy. Może na zakwaterowanie ci starczy i na jakąś małą pizze w barze przydrożnym.

Wiadomo, ja tam się uciesze jakbym takie coś dostał. Może wykorzystam, o ile czas mi pozwoli i fundusze, bo do tego tysiaka trzeba jeszcze sporo dołożyć. Ale jak napisałem, na hotel i paliwo styknie.

Post Wysłano: 13 maja 2020, 20:36

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7005903

Cytuj:
Wszyscy po prostu walczą ostrym cieniem mgły
ten caly hot 16 challenge przeradza sie w jakas farse. Na palcach jednej reki mozna policzyc fajne wykony... Ale juz JKM przebil wszystkich.. tym wykonem zawstydzil cala polska scene rapowa

Post Wysłano: 13 maja 2020, 20:37

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Z tego linku, który Luka podesłał wynika, że "dają" tylko tym co są na umowie o prace.
A to nie wiem. Jeśli tak, to teraz to już na pewno nie zagłosuję na Kaczorka.

Bo miałem chytry plan, wziąć ten bon, spakować gnojków i żonę gangrenę do osobówki, wlać paliwa że niby na Dębki jadziemy, i zlać i do Kanii żeby chociaż w mały do pełna weszło. A tak, to ooo...

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 13 maja 2020, 20:42

Użytkownik

Użytkownik

Dużo wapna szło z Morawicy w okolice Koszalina, to byś Kanią pojechał i jeszcze zarobił. :) Hotel darmo, na plaży byś pauze kręcił i gra muzyka.

Post Wysłano: 13 maja 2020, 20:42

Cytuj:

ten caly hot 16 challenge przeradza sie w jakas farse. Na palcach jednej reki mozna policzyc fajne wykony... Ale juz JKM przebil wszystkich.. tym wykonem zawstydzil cala polska scene rapowa
Moim faworytem od wczoraj jest Lotek :D
https://www.youtube.com/watch?v=9bZiyGgUZcg

Post Wysłano: 13 maja 2020, 21:18
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Kurła, sorry :(

Post Wysłano: 13 maja 2020, 21:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

Lotek zdecydowanie wygrał.

Post Wysłano: 13 maja 2020, 22:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

W jaki sposób zabezpiecza się płyty wiórowe na naczepie firance? Na podłogę kładzie się maty antypoślizgowe, na to płyty, a na górę kątowniki do spięcia pasami? Pasów nie trzeba co jakiś czas dociągać?

Post Wysłano: 13 maja 2020, 22:19

Użytkownik

Użytkownik

Dopierdzielasz pasy dodatkowo przez rurę, aż płyty zaczną strzelać z docisku i tyle. Oprócz tego nie żeby jechać jak z jajem, ale z rozwagą. Nie miotać "tyłkiem" naczepy po całej drodze, łagodnie brać łuki, zakręty, łagodnie hamować. Ja tam z płytą jeździłem normalnie do odcięcia, gdzie się dało oczywiście.

Post Wysłano: 13 maja 2020, 22:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
W jaki sposób zabezpiecza się płyty wiórowe na naczepie firance? Na podłogę kładzie się maty antypoślizgowe, na to płyty, a na górę kątowniki do spięcia pasami? Pasów nie trzeba co jakiś czas dociągać?
Wszystko tak.
Ostatnie zdanie też. Nie, nie trzeba dociągać.
Pasy luzują się na towarze "miękkim", "sypkim".
Np bigbagi z granulatem, czy innym piaskiem.

Płyty są twarde i sztywne.

Uwagę należy zwracać, aby kątowniki były umieszczone na wysokości podkładek, na których leżą płyty. Aby dociągając pasem nie połamać tychże....
Poza tym transport płyt to taka grzybnia, bo przejawiają chęć do przemieszczania się :) Trzeba uważać na zakrętach i przy hamowaniu.

Cytuj:
Dopierdzielasz pasy dodatkowo przez rurę, aż płyty zaczną strzelać z docisku i tyle.
Projektując napinacze pasów inżynierowie założyli, że wystarczy je dociągnąć ręką, bez żadnego przedłużenia.
To co piszesz, to takie parkingowe mądrości wąsatych Januszy rodem z jakiegoś VanCargo.
Pospawana rurka i jadą z tymi napinaczami jak na zawodach strongmanów... Aż oczy i mózg bolą...

Post Wysłano: 13 maja 2020, 22:31

Użytkownik

Użytkownik

Ja zawsze przez rurkę dociągałem o jeden "skok", towary które były ciut trudniejsze do przewiezienia. Np. płyta, rury stalowe, blacha ocynk, zwoje z Mondi, blacha w rolach (naczepa bez muldy). Jeżeli chodzi o jakąś stal typu pręty, profile, czy makulatura to według mnie bezcelowe, dociągałem ręką i gra muzyka. Dociągałem dla własnej pewności i tyle, nigdy żadnej klamry nie uszkodziłem. :)

Ostatnio zmieniony 13 maja 2020, 22:33 przez Damian_DAF, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 13 maja 2020, 22:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ja zawsze przez rurkę dociągałem o jeden "skok", (...) nigdy żadnej klamry nie uszkodziłem. :)
Obrazek

Post Wysłano: 13 maja 2020, 22:53

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

Co do rur - podstawowa sprawa to po pierwsze trzeba spiąć je do kupy i nie potrzeba dwudziestu pasów ani metrowych brech. Na kręga 10 ton bez muldy wystarczą trzy pasy.

Post Wysłano: 13 maja 2020, 23:04

Użytkownik

Użytkownik

Płyty są o tyle słabe, że jakiś kretyn wymyślił, żeby je robić na 1,25m, a nie jak KG na 1,2m. Przez to muszę piętrować, bo mi się w burtach nie mieszczą, zwłaszcza z pasami.
Jak są spięte oryginalnie to jeszcze w miarę. Jak nieoryginalnie to je podnosimy na widłach i stretchem owijamy końcówki, wtedy ładnie hamuje zapędy przesuwania się na boki. Przód-tył, to nie zostawiać przerw od przedniej ściany i między paczkami. Problem z nimi jest taki, że jak nie wyjadą na podkładce/podłodze (co da się gumą podratować), to potrafią się między sobą ślizgać, bo płyta na płycie ma chyba ujemny współczynnik tarcia. Podobnie "klocki" pod płytami czasem dają pozbijane ze ścinków OSB, więc znowu płyta na płycie.

Post Wysłano: 13 maja 2020, 23:16

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Co do rur - podstawowa sprawa to po pierwsze trzeba spiąć je do kupy i nie potrzeba dwudziestu pasów ani metrowych brech. Na kręga 10 ton bez muldy wystarczą trzy pasy.
Też to robiłem, ale jeszcze zależy o jakich rozmiarach mówimy. Kiedyś miałem zaszczyt wieźć 9 rur, na całą szerokość naczepy wchodziło 3 i pod sam dach 3, 12 metrów długie. Takie coś trzeba było dorypać jeszcze do podłogi, dla własnego komfortu jazdy.

Post Wysłano: 13 maja 2020, 23:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Płyty są o tyle słabe, że jakiś kretyn wymyślił, żeby je robić na 1,25m, a nie jak KG na 1,2m. Przez to muszę piętrować, bo mi się w burtach nie mieszczą, zwłaszcza z pasami.
Największy szit to wiozłem z portu w Antwerpii gdzieś na niemcy.
Płyty były na szerokość naczepy w sumie z jakimś naddatkiem. Tak, że ładowane były między "kłonicami".
Efekt taki, że miałem cztery kupki płyt i po około 30cm odstępu między nimi.
Naprawdę źle to wspominam. Wszystko co prawda dojechało w całości, ale niesmak pozostał.
Cytuj:
Takie coś trzeba było dorypać jeszcze do podłogi, dla własnego komfortu jazdy.
Ale to swoją drogą.
Baldowi chodziło o to, że najpierw spinasz je pasem do kupy, a potem taką "paczkę" spinasz pasami do naczepy.
Nie jestem inżynierem, ale kiedyś w firmie kierowca tak spiął rury, po czym w Niemczech kobita uderzyła mu osobówką w przednie koło i koleś jadąc pełnym klopsem wykopyrtnął się...
Zestaw leżał na boku a ładunek rur stalowych z Ostravy grzecznie był nadal na naczepie.
Od tego momentu i ja tak spinam rury.

Strona 2913 z 3555 [ Posty: 71091 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12911 2912 2913 2914 29153555 Następna