Cytuj:
stales dosyc dlugo na pasie awaryjnym co sie stalo ??
To był pas na zjeździe z autostrady. Często śpię w takim miejscu, jak nie dają mandatów, bo jest cicho i pusto. Ja zwykle wyłączam silnik, a wtruckstopie czy na parkingu większość trucków hałasuje. Poza tym poszedłem spać już nad ranem, a wtedy trudno znaleźć wolne miejsce w truckstopach i na parkingach.
Cytuj:
ile robicie mil lub kilometrow srednio w mjesiacu
Ja średnio robię pięć tysięcy km tygodniowo. Teraz auto ma blisko 270 tysięcy km, a zacząłem nim jeździć pod koniec października 2006, a więc niemal równo rok temu.
Cytuj:
coś z Krakowem masz wspólnego ?
Jasne, 24 lata życia na Grzegórzkach, niedaleko ronda Mogilskiego. Byłem w Krakowie 4 razy w ostatnich dwu latach i nidy nie przestałem być Krakusem.
Cytuj:
Napewno ze względu na długość szoferki nie narzekasz na komfort.
To prawda, warunki pracy są teraz zdecydowanie lepsze, niż 20 lat temu.
Ruszam w dalszą drogę, jutro może dołożę trochę fotek.
[ Dodano: Nie, 05.11.2006, 9:09 ]
[ Dodano: Nie, 05.11.2006, 9:15 ]
Na zdjęciu powyżej Dodge Sprinter, znany Wam od lat jako Mercedes, a tu od kilku dopiero lat sprzedawany jako Dodge, albo Freightliner.
Poniżej zdjęcie (podobno) największego krzyża na zachodniej półkuli. Ten był pierwszy, ale teraz jest ich już kilkanaście w różnych stanach. Taki sam projekt, choć inne chyba troszkę mniejsze. To dzieło protestantów, "Evangelical Christian", którzy nigdy nie wstydzili się, jak widać, swojej wiary
. Jest to koło Amarillo w Texasie, przy autostradzie I-40
[ Dodano: Nie, 05.11.2006, 9:27 ]
W truckstopie Flying J w Amarillo,Tx, jak zwykle kolejka. Ostatnia szansa kupna taniej ropy. Ja między VN 610 i VN 670. Jadąc na zachód już będzie coraz drożej:
[ Dodano: Nie, 05.11.2006, 9:37 ]
W Teksasie można pooddychać pełną piersią:
Waga przy wjeździe do Nowego Meksyku i parę widoków z okna: