Cytuj:
Hmmm, zastanawiam się czy się zachować jak Wodecki, czy jak Czarna Mamba
Z zaprezentowanych "modeli" większość modelami niestety nie jest, w gruncie rzeczy są tylko reklamówkami lub zabawkami. Na ich tle wyróżnia się MB laweta z Herpy, i Tatra z Igry która choć efektowna, niezgodna jest jednak z prawdą historyczną poprzez połączenie z współczesną naczepą niskopodwoziową.
Narazie się zgadza. Jednak są to już te reklamówki z wyższej półki - mają już odwzorowane podwoznie i "plecy" kabiny. A co do tatry, to w mojej okolicy jest firma która podobnym zestawem operuje. Stara Tatra + Nowia naczepa ze Zrembu chyba.
Cytuj:
Magnum, Man f8 i Daf pochodzące z Wikinga są ciekawostkami, jednak jakość ich wykonania nie przystaje do współczesnych standartów wyznaczanych przez Herpę czy AWM.
Może i masz rację, ale ja mam na to odmienne zdanie. Są tanie i dobrej jakości. Kupuje je z drugiej ręki. Tylko zazwyczaj ktoś się nimi bawił i są poobijane. No i modele z KIBRI też są fajne.
Cytuj:
Z drugiej zaś strony to fajne że połknąłeś bakcyla kolekcjonowania i z czasem napewno wyeliminujesz zabawki a wprowadzisz prawdziwe modele.
Pamiętaj że o wartości kolekcji nie decyduje ilość modeli tylko ich jakość.
Tak, tak co do tego się zgadzam. Własnie poluje na model PeKaeSu
Dzięki za opinie i konstruktywną krytykę.