Cytuj:
Cytuj:
Mam w garage Michała XFN 385/65 (przodowa) 11mm na środku, ale jeden z boków jest mocno wyplackowany co jakiś czas placek a z 2 to nawet ta gumę w innym kolorze widać - pytanie czy te placki będą się pogłębiać jak wleci to na naczepę na środkową oś czy jakoś to polata i się wyrówna? opony z19r i trochę szkoda do złomowych wykulać ...
Jak już drugi kolor tzw guma przekładkowa to opony na śmietnik tym bardziej że XFN to jest opona w pełni zimowa (!) z resztą będzie się problem pogłębiać a nie wyrównywać. Jak przyjechało z autem to zwróć uwagę na amortyzatory bo opis zużycia do nich pasuje i ich złego stanu.
Jak już pisałem, auto od uczciwego Niemca (z firmy, nie plac Turasa) także koła podmienione
- nawet na osi prowadzącej były różne ... Od napisania postu minął rok - opona przejeździła to bez problemu i jeździ dalej. Masz racje, nic się nie wyrównuje, a dalej lekko pogłębia ale nie zmienia to faktu, że z dobre 50tyś w ruchu lokalnym już zrobiła na tej środkowej osi (na wywrotce żwirówce) i chyba jeszcze sobie do wiosny pośmiga z tego co widzę.
A ja zrozumiałem że ona dalej na przodzie jeździ. Jak na środku to jeszcze pośmiga na pewno.