[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2995 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2995 z 3555 [ Posty: 71100 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12993 2994 2995 2996 29973555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 22 sie 2020, 21:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
Od liftu wymyślili sobie miejsce na butelkę w drzwiach...
Jak dla mnie na plus akurat, to jedyna przewaga Scanii nad Volvem w moich oczach :D

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 22 sie 2020, 21:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

Przyzwyczajam się do nowego umiejscowienia po blisko 4 latach jazdy pierwszą generacją rki :D

Post Wysłano: 22 sie 2020, 21:39

Cytuj:
Ma zabezpieczenie prądu rozruchowego. Wyłączy klimę i poinformuje o niskim napięciu. Wersja z 2 czy 4 akumulatorami?
Dzięki. Z dwoma.

Ja tam fanem żadnym nie jestem.
Nie jeździłem w życiu tylko Dafem. Dla mnie Scania prowadzi się najwygodniej po prostu. Do mieszkania napewno lepszy był dla mnie Man a wysokiej budzie ale do jazdy do k*rwa tragedia.
Ja się pytam kto w Manie regulacje kierownicy wymyślał. Albo raczej kto o tym zapomniał :twisted:

Post Wysłano: 22 sie 2020, 21:43

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Cytuj:
Od liftu wymyślili sobie miejsce na butelkę w drzwiach...
Jak dla mnie na plus akurat, to jedyna przewaga Scanii nad Volvem w moich oczach :D
W Volvie trzymaczka na wodę jest pod radiem, idealnie pod ręką.
W Kanii w drzwiach, dramat, nieporęczna, a jeśli są dwie butelki, to odgłos zamykania, to jak byś jebnął drzwiami od obory. Wyjąć lewą ręką to trzeba mieć 160cm wzrostu, albo być mocno gibkim, wyjąć prawą to trzeba mieć talent cyrkowca.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 22 sie 2020, 21:46

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Ja jeździłem każdą marką, oprócz Iveco. I dla mnie ideałem ciężarówki był i jest Volvo FH12 I gen. Ten samochód to poezja w każdym calu. :D oczywiście jeżeli mówimy o zadbanym egzemplarzu, a nie rozklekotanym trupie. :)

Post Wysłano: 22 sie 2020, 21:58

Generalnie to każdy samochód był najlepszy jak miał tacho na tarczki. Marka bez znaczenia :mrgreen:

Post Wysłano: 22 sie 2020, 21:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
W Volvie trzymaczka na wodę jest pod radiem, idealnie pod ręką.
W chińczyku miałem na środku tunelu pod deską rozdzielczą, w FH4 tak samo + na lodówce. Ten na środku średnio się sprawdzał na mniejsze butelki, bo latała, w nowym używam tylko tego z tyłu. Mam 180 i bez większych akrobacji sięgałem butelkę z drzwi w Scanii ;)
Cytuj:
Generalnie to każdy samochód był najlepszy jak miał tacho na tarczki.
Volvo na tarczki jest najlepsze z tych najlepszych - Over the Top :D

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 22 sie 2020, 22:07

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

W dwulampie trzymaczka była na szynie, wzdłuż wyra. Średnia w sumie, małe butelki latały luźno, ale to i tak lepsze niż w drzwiach w Kani.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 22 sie 2020, 22:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W nowej Kanii miejsce na butelkę jest tuż pod miejscem na kubek z kawą, ewentualnie puszkę z piwem :D
Obrazek
To miejsce jest zdecydowanie lepsze niż w drzwiach pod lewą rękę.

Ale największy bajer w 2020r.zrobili. Chyba, że było to wcześniej tylko nie widziałem.
Obrazek
Rano wystarczy zapiąć pasy, manetkę na D lub R :) a to ustrojstwo samo przejdzie w auto hold. Noga na gaz i do przodu lub tyłu :).
Za kilka lat rozmowa o pracę będzie wyglądała tak. "A ręczny jaki jest? Elektroniczny czy dźwignia? Bo z dzwignią to ja nie jeździłem" :lol:

Post Wysłano: 22 sie 2020, 22:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
W dwulampie trzymaczka była na szynie, wzdłuż wyra. Średnia w sumie, małe butelki latały luźno, ale to i tak lepsze niż w drzwiach w Kani.
To samo co w tym nowym. No mi bardziej pasuje w drzwiach, życie :D

A co do elektrycznego ręcznego - nie podoba mi się to rozwiązanie w żadnej marce.

Post Wysłano: 22 sie 2020, 22:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
...

A co do elektrycznego ręcznego - nie podoba mi się to rozwiązanie w żadnej marce.
Mi też nie, w gościach jestem. Po niedzieli wrócę do Jelcza NL, a tam wszystko jest proste jak cep :lol:

Post Wysłano: 22 sie 2020, 23:20

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Panowie pytanie, woził ktoś wozi szyby? ktoś podpowie jak to wygląda? wiem tylko że albo 2,75 albo 3h, to na jakiś stojakach skrzyniach jeździ?

Post Wysłano: 22 sie 2020, 23:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Regularnie wozimy na piętrowanych stojakach, wysoko na ok 3m. Nic specjalnego. Towar jak towar. Stojaki masywne, szyny zabezpieczone wewnątrz stojaka. Stojak normalnie łapiesz pasem bez ryzyka uszkodzenia szyb.

Post Wysłano: 23 sie 2020, 0:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
, to na jakiś stojakach skrzyniach jeździ?
Zależy od szyb :)
W 90% jak mihu napisał są na stelażach. Ale bywają i w skrzyniach drewnianych (Pitsburgh Glass), albo pakowane pojedynczo w kartonach (np do Porshe)

Post Wysłano: 23 sie 2020, 0:11

Ja w 2019 mam zwykła wajhe hamulca. Chyba że to opcja za dopłatą była bo stary ścisle pod siebie auta konfiguruje. Muszę zaglądnąć jakie w tym roku przyjdą albo go dopytać.

Mi się podobają najbardziej dwie rzeczy. Całe oświetlenie full Led, super sprawa. Szczególnie przednie reflektory świeca pięknie.
I klima postojowa schowana pod nadkolem dzięki czemu jest szyberdach.

Na minus łóżko strasznie wysoko umieszczone i kabina dalej ociosana siekiera przez pijanego Szweda :mrgreen:

Post Wysłano: 23 sie 2020, 0:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W jakim sensie? Moim zdaniem Next Gen ma genialnie rozplanowaną przestrzeń i schowki wewnątrz kabiny. W zasadzie niczego jej nie brakuje. Nasuwa mi się porównanie do Mercedesa MP3. Kabina może nie jest ogromna jak idzie o kubaturę, ale w kwestii wykorzystania przestrzeni to ekstraklasa. W stosunku do Streamline lekcje zostały odrobione.

Post Wysłano: 23 sie 2020, 2:23

Rozplanowanie fakt jest bardzo dobre ale ja np mam już uraz bo za każdym razem w R wale głowę w otwarty schowek :D
S-ka to teraz "rarytas" bo droga to biorą R-ki a to już nie to samo, różnica prawie jak między highline i topline.
Szkoda, że nie zdecydowali się na płaska podłogę w każdej wersji nie zależnie od wysokości kabiny

Post Wysłano: 23 sie 2020, 7:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Modele R i S z kabinami Highline (tak teraz nazywa się najwyższy dach) różnią się tylko tym, że S jest wyżej zawieszona i ma płaską podłogę, a R ma 16 cm tunel silnika. Reszta, w tym wysokość dachu, jest dokładnie taka sama.

Post Wysłano: 23 sie 2020, 8:54

Każde auto do 2012 z starym impulsatorem jest lepsze od tych współczesnych, change my mind. :D

Post Wysłano: 23 sie 2020, 9:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: cx9

Cytuj:
Każde auto do 2012 z starym impulsatorem jest lepsze od tych współczesnych, change my mind. :D
Co ty gadasz i nowsze tym lepsze bajery tylko pstryk-myk i nawet stawać nie potrzeba... A tak serio to wiele marek ma wady które jakby stają się bardziej dokuczliwe z upływem czasu zamiast je usuwać. Mimo nie tej niezawodności i tak najwygodniej jeździ mi się Kanio.

Strona 2995 z 3555 [ Posty: 71100 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12993 2994 2995 2996 29973555 Następna