[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2980 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2980 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12978 2979 2980 2981 29823555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 05 sie 2020, 10:45

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Pan co nam leasingi i ubezpieczenia załatwia opowiadał historię.

Przyszedł syn z mamą, że chcą kupić Audi S3 (+/- 200 tyś brutto), tylko trzeba im leasing załatwić. Działalność gospodarcza mamy sklep osiedlowy. Policzył postukał i wyszło, że najlepiej by wyszło wpłacić 15-20% i resztę w ratach. Za dużo.

Oni by chcieli na 5% wpłaty początkowej (10 tyś zł brutto) :D

W końcu coś pozałatwiał i wyszło, że udało się znaleźć leasing, który da Audi na 10% wpłaty (astronomiczne 20 tyś zł brutto).

Wysłał ofertę do syna i mamy i czeka na odpowiedź, mija parę dni, tydzień, powoli zaczyna się wkurzać bo się nakombinował, a Ci go olewają, to dzwoni w końcu i słyszy.

Pan już nie musi załatwiać, nie dostaliśmy kredytu żeby mieć na pierwszą wpłatę.

:D
Że młody nie ogarnia, to rozumiem, ale starzy? Lepiej by zrobili mając 200k kupując mu jakieś mieszkanie, które przynajmniej nie traci na wartości.

Post Wysłano: 05 sie 2020, 10:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Na mieszkanie to żadna czika nie poleci tylko jakaś rozsądna dziewczyna, a młodemu chodziło pewnie o to żeby był szpan :lol:

"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/

Post Wysłano: 05 sie 2020, 11:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Jak chcial błyszczeć to się mógł k**** brokatem posypać.

Post Wysłano: 05 sie 2020, 12:42

Użytkownik

Użytkownik

Czuje się pocisniety biorąc ponad 60tys kredytu na osobowke :lol:

Post Wysłano: 05 sie 2020, 13:46

Imo wszystko jest dla ludzi tylko nie ma instytucji charytatywnych i trzeba się liczyć z konsekwencjami, jeżeli się popłynie. Wystarczyło popatrzyć jak wyglądały oferty na przejęcie leasingów osóbowek/ciężarówek. Auta kupywane dużo powyżej ceny rynkowej, drogie finansowanie i nie ma większego sensu tego przejmować. Ba, były nawet takie roczne sztuki, które wychodziły drożej niż nowe auto w salonie.

Post Wysłano: 05 sie 2020, 14:23
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Jeżeli Cię realnie stać na takie auto, nie będzie cię kredyt w niczym ograniczał. Nie będziesz sobie od mordy odkładał, z tytułu raciny za auto, jesteś królem życia :D

Post Wysłano: 05 sie 2020, 14:57
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Cytuj:
Jumas, mandaty za prędkość. 89/70 i 69/50.
W tym kredycie tego kolesia dziwnym jest fakt, że chata go kosztuje 600k, a on bierze kredyt 700k. To co on bez kasy jest? Przecież większość chałup tyle wyjdzie, a średnio bierze się te 200 czy 250k i też się daje radę wybudować.
Polska to ewenement jeżeli chodzi o budownictwo, choćbyś tylko przez resztę życia pasztetową wpi3rd4lał to dom musi być bogatszy niż się potrzebuje. Znajomy kupił w Szwecji dom w ogólnie średnim stanie za około 3 mln koron. Wszystko sam odnowił, wyremontował, przekrył dach i doprowadził ogród do perfekcyjnego stanu. Po 2 latach dom już jest wart 8 baniek i drapie się po głowie czy go nie sprzedać, kredyt spłacić i znowu kupić coś droższego a resztę kasy zainwestować w PL w nieruchomości bo ceny są mimo wszystko śmieszne. W Polsce to nie przejdzie bo mieszkań jest więcej niż chętnych a ceny są jakie są
Cytuj:
Za 30koła to to nie będzie nic grubszego :lol:
dla jednego to sufit a dla drugiego podłoga
Cytuj:
Czuje się pocisniety biorąc ponad 60tys kredytu na osobowke :lol:
a cóż to jest 60 koła? ;)

Post Wysłano: 05 sie 2020, 15:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Settler sa i w polsce ludzie co żyją z flipowania mieszkań

Post Wysłano: 05 sie 2020, 15:38
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Tylko ze w Polsce nie ma takiego niedoboru mieszkań jak w Szwecji a co za tym idzie jest trudniej zbyć gotowy dom. Mentalność tez jest inna bo jest większe przywiązanie do mieszkania. W Szwecji zmiana lokum i sprzedaż z zyskiem to zwykły biznes i nikt z tego nie robi wielkiego halo bo sprzedał mieszkanie/dom w którym mieszkał i inwestował ostanie lata. Łatwiej jest o sprzedaż działki. Na takim spotted mojej okolicy jak ktoś doda ogłoszenie o sprzedaż działki to się wyzabijać chcą o priv a jak ktoś szuka to może jeden się odezwie

Post Wysłano: 05 sie 2020, 16:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

W moich okolicach w ostatnich latach dość dobrze można było zarobić na mieszkaniach. Swoje 50m mieszkanie 6 lat temu kupiłem za 150kpln. Aktualnie ceny transakcyjne wahają się między 220 a 250kpln.
Za to zupełnie odwrotnie było z cenami działek budowlanych. Kilka lat temu kupiłem 5km za miastem uzbrojony teren pod budowę domu, na którym obecnie jestem w plecy jakieś 20kpln. Chociaż ostatnio jakby ceny na portalach delikatnie zaczęły iść w górę.

Post Wysłano: 05 sie 2020, 19:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Na A4 porażka jak co roku. Znowu zwężkę robią przed Annabergiem.... 5 km nic nie idzie.

Post Wysłano: 05 sie 2020, 20:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Oj tam, na odcinku pomiędzy AOW i S3 5km korka to w sumie może się zrobić w jednym momencie całkiem bez powodu :D

Post Wysłano: 05 sie 2020, 21:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

Jak widzę jakie są ceny mieszkań i koszty kreski na takie 4 kąty to nie wiem czy kiedyś bedzie mnie racjonalnie stać na to. Bo nie wezme krechy na 30 lat. Trzeba na mózg upaść żeby w wieku 20paru lat podpisać papier wiążący bardziej niż ślub. Jak sie kiedyś zacznie opłacać to myśle kupić działke za gotówke i postawić coś niedużego, okej może coś kredytując, ale nie całość. Choć ceny działek wokół Gdyni są tak absurdalne ze rozsądne ceny są na takich zadupiach ze to fizycznie boli.

Post Wysłano: 05 sie 2020, 21:07

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

A po co Ci blisko miasta? Żeby ludzie dzwonili na psy, że tirem sobie pod dom podjechałeś?
Jak będziesz duży, to zobaczysz, że poza pizzą w niedzielę, i dużymi zakupami raz na tydzień, nic z tego miasta nie potrzebujesz.

Na to że nieruchomości potanieją, chyba bym nie liczył. A jeśli już to mieszkania w blokach, a nie działki. Choć ekspertem nie jestem.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 05 sie 2020, 21:13

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

to czy zdrożeją czy stanieją tego nie wiemy, no chyba że konkret coś wywoła sie z tej koronki, ale ludzie już widzą że to kit ciśnięty oporowo...

ale to że pieniądz traci "wartość" i tracił będzie konkretnie to raczej pewne :/

Post Wysłano: 05 sie 2020, 21:14

Dojazdy do roboty/szkoły dla dzieciaków. Oczywiście każdy ma 15 minut, tylko jakimś cudem nawet w niedziele się jedzie pół godziny bez żadnego ruchu, a w tygodniu godzina stracona.

Post Wysłano: 05 sie 2020, 21:38
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Jak się chce mieć wszystko na miejscu to trzeba odpowiednio za to zaplacic a w obecnych czasach przedmieścia już sa w tych samych pieniądzach co centrum a co „lepsze” dzielnice droższe

Post Wysłano: 05 sie 2020, 22:14

Użytkownik

Użytkownik

Myślę podobnie jak nevesu , szkoła, dodatkowe zajęcia dzieciaków , wizyta w UM czy ZUS czy szpital i mieszkanie z dala od miasta może stać się uciążliwe. Chyba ,że mówimy o miasteczku 50 tysięcznym , które można przejechać z jednego końca na drugi w 15min . Wtedy warto pomyśleć żeby pobudowac się 10km za miastem.

Post Wysłano: 05 sie 2020, 22:20

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

hmm to rowerami nadal jeździcie i końmi jak dziadki? szkoły na "prowincjach" też są sklepy, zajęcia dodatkowe, chyba macie deko wypaczony obraz...
i myślę że rozwój dziecka na takiej prowincji jest nieco normalniejszy niż obecnie w dużych miastach :roll: :oops:

Post Wysłano: 05 sie 2020, 22:36

Ja nie mam wypaczonego obrazu, mówię z doświadczenia sam to przeżyłem i dziękuje serdecznie. Jak sobie przypomnę czekanie na pks codziennie półtorej godziny na zewnątrz (mróz czy upał) to mi się słabo robi. Zajęć dodatkowych na prowincji brak było (w sumie z tego co wiem nadal brak) tylko trzeba było do Mrągowa zaginać. Czyli w tygodniu zrywka o 6:00 i powrót do domu po 19:00, lekcje, spać i od nowa, no k**** zajebiście. Naprawdę przeprowadzka ze wsi do Mrągowa (ja wiem, że dla niektórych to nadal wieś, ale pomińmy) to zdaniem moim i mojej matki był strzał w 10, nigdy więcej wioseczek, prowincji i podobnych.

ps. W sumie ja i tak miałem zajebiście bo chociaż podstawówka była na wiosce, byli tacy, że na mapie ciężko wioskę znaleźć, tam to atrakcji i życia tyle było, że głowa mała :D Dziwnym trafem teraz to wszystko puste stoi, niszczeje bo kto miał chociaż trochę rozumu to uciekł.

Strona 2980 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12978 2979 2980 2981 29823555 Następna