[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2863 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2863 z 3556 [ Posty: 71113 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12861 2862 2863 2864 28653556 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 10 kwie 2020, 23:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

Ja po drugim tygodniu testowania Actrosa i po drugiej Rumuni. Tydzień temu w obie strony Kąty - Kudowa - Hradec Karlove - Svitavy do Brna i stamtąd już autostradą na Budapeszt, Nadlac i Timisoarę. W tym tygodniu wylot tak samo, a powrót przez Sahy i Cieszyn. W tamtą stronę z pustym kontenerem, na powrocie 8 ton. Głównie nocą ruch malutki, pierwszy raz na załadunek szedłem na odcięciu bo czas gonił później już na ECO albo ECO+ (tempomat na 85/82). Fleetboard ocenił 9,7/10. Efekt na komputerze 25,7. Z moich obliczeń z dystrybutora podobnie wyjdzie. Ogólnie jeśli o samo spalanie chodzi to uważam że MP4 wcale jakoś więcej by nie zżarł. W tym tygodniu kierowca leci w trasę to zobaczymy realną różnicę. Wyświetlacze zamiast lusterek dla mnie dramat. Tryb Urban Traffic co sam zwalnia do znaków, rond itp. też mnie nie zachwycił. Wielki plus wg mnie za te wyświetlacze. Intuicyjne sterowanie, czytelnie przedstawione informacje. Asystent pasa ruchu też robi robotę. Nie da się puścić kierownicy zupełnie żeby zająć się telefonem laptopem czy swoim małym przyjacielem, ale przy położonych dłoniach auto leci jak po sznurku. Identyczny patent jak np. w Skodzie. Takiego wspomagania kierownicy jak w nowym Actrosie też jeszcze nigdy nie spotkałem. Na postoju chodzi lżej niż w rowerze :mrgreen: Jak wczoraj wieczorem wsiadłem do osobówki to autentycznie czułem się jakbym wsiadł do Ursusa... I światełka w kabinie fajnie te ambiente zrobili :!: A i najważniejsze. Skrzynia ani razu przy dojeżdżaniu się nie zacięłą. Ogólnie bardzo przyjemne auto do tankowania, bardzo przyjemne do mieszkania, do jazdy raczej też poza znaną mułowatością, której łatwo się pozbyć przechodząc na manual.

Też dzisiaj Dom z Papieru skończyłem i też już mnie nudzi, zbyt rozlazły się zrobił. Ale najgorsze przede mną bo dziewczyna wypatrzyła "365 dni" na Netflixie :x :x

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 8:30
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Żwirek i jak wrażenia z Rumunii? Zaprzęgi konne widziałeś? ;) ogólnie jak się spojrzy na Rumunię to tak, jakby Polska w 99r.

U mnie coś się dzieje z Ad Blue ale raczej na plus niż, minus. Zatankowany do pełna zbiornik wystarcza mi na.. 13k kilometrów. I zostaje jakaś niecała 1/3 na wskaźniku. O spalaniu nie mówię bo w sumie jedyne to zapisuję do kajetu każde tankowanie, a pali tyle ile musi.

Widzę reakcje na 4 sezon domu z dykty i paździerza takie same jak u mnie. W sumie nawet, gdzieś na internecie, sami aktorzy przyznawali, że już są zmęczeni nagrywaniem kolejnych odcinków do tego napadu.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 8:48

W manie tgx 400hp mi przestało pobierać adblue całkowicie, nie dość że miał więcej wigoru to jeszcze spalanie spadło. Nie ruszać dopóki nie śmierdzi. :D

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 11:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

Bauer niestey ale do Timisoary nawet 100km nie miałem i to cały czas autostrada. Ogólnie w te kierunki zawsze mnie ciekawią i szkoda że taka Rumunia, czy jakaś Bułgaria trafia się tak często jak szóstka w totka :x

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 11:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Bauer, właśnie też zauważyłem że 105-tka 105-tce nierówna. Jeździłem E5 z 2010 i po 2-3 tys km prawie lustro płynu było widać. W Ate 2013 po 3400 została 1/4 wg wskaźnika, po 1800 niecałe 3/4. Taty E5 2012 pali mniej więcej tyle samo co mój Ate.
Tak na marginesie to chyba się mijalismy na S8 koło Łodzi w czwartek popołudniu :wink:

A Rka Streamline to już w ogóle ewenement :mrgreen: Musiałbym znaleźć zeszyt z poprzedniej firmy, ale żarła tego adblue od groma. Twardość Scanii ma plusy, jak się ma taka robotę, że trzeba dość rajdowo jeździć :mrgreen: Jak pojechałem jedna trasę FH w starej budzie to sporo hamowalem przed zakrętami, w które Kanią wchodziło się na pełnym ogniu. Za bardzo się kładło.

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 12:08

Kania e6 450 przy złej pogodzie i wietrze czołowym potrafi ponad 3l/100km adblue spokojnie wziąć.

Przy jezdzie na dół Niemiec 2 do 2.5l przy względnie normalniej pogodzie.

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 12:13

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Daf

Trochę teraz jeżdżę volvem fh2 i tez wydaje mi się ze za miękkie do jazdy. Daf wydaje mi się w sam raz :)

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 13:08
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Mateusz, to się z tatą pewnie mijałeś, bo ja teraz na urlopie, a tata moim pojechał. :)
Na S8 w środę też z kimś się mijał, podobno jakieś srebrne Volvo, które mrugało. Jak ktoś z forum to dzięki. :)

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 13:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Zauważyłem też u mnie, że jakość Adblue ma wpływ na spalanie i to duże.
Mamy stację gdzie jest 1zł/l z mauzera i tankuje co 3/3,5k km i było ok 10% stanu. Ostatnio zatankowałem na Pieprzyku i zrobiłem coś około 3500 km i jeszcze wg komputera mam 23%. :mrgreen:

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 15:15

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Nie wiem jak w Volvo, bo nie liczę AdBlue. Ale na przykładzie Range T.
W "pokemonie" spalanie AdBlue zależało właśnie od spalania ON. Jak miałem normę około 28-30 to AdBlue wahało się 1.7 - 1.9. Powyżej 30 l/100, wtedy pokazywało 2.0 - 2.2.

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 15:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Przecież to logiczne. Im więcej spalonego paliwa tym więcej spalin do oczyszczenia to i więcej adblue potrzebuje.

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 16:00

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4408153
Samochód: Robur/Chrysler T&C

Bo Adblue prawidłowo zawsze sie przelicza na ilość spalonej ON. Wiadomo pod wiatr i po górkach wezmie więcej szczocha bo i więcej ON spali a po płaskim z wiatrem wezmie tyle co i nic bo i ropy spali malutko. U mnie w roburze jak wyjeżdżę zbiorniki to zawsze mi zostaje tyle samo Adblue nie zależnie od spalania l/100

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 16:03

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Cytuj:

U mnie coś się dzieje z Ad Blue ale raczej na plus niż, minus. Zatankowany do pełna zbiornik wystarcza mi na.. 13k kilometrów. I zostaje jakaś niecała 1/3 na wskaźniku. O spalaniu nie mówię bo w sumie jedyne to zapisuję do kajetu każde tankowanie, a pali tyle ile musi.
Po prostu nie zauważyłeś jak stary emulator zakłada w weekend :mrgreen:

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 16:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Też dzisiaj Dom z Papieru skończyłem i też już mnie nudzi, zbyt rozlazły się zrobił. Ale najgorsze przede mną bo dziewczyna wypatrzyła "365 dni" na Netflixie :x :x
tam były chyba ze 2-3 bezpośrednie strzelaniny z tym szefem ochrony, wiadra naboji i ani jeden nikogo nie trafił :lol: taka bajka, a te plany profesora to mi przypominaja Egona Olsena, dokładnie zna wszystkie procedury i mechanizmy przeróżnych instytucji :mrgreen:

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 16:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
Jak pojechałem jedna trasę FH w starej budzie to sporo hamowalem przed zakrętami, w które Kanią wchodziło się na pełnym ogniu. Za bardzo się kładło.
Mam dokładnie na odwrót, więc to chyba kwestia wjeżdżenia się w furę :D

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 16:54

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Daf

Cytuj:
Cytuj:
tam były chyba ze 2-3 bezpośrednie strzelaniny z tym szefem ochrony, wiadra naboji i ani jeden nikogo nie trafił :lol: taka bajka, a te plany profesora to mi przypominaja Egona Olsena, dokładnie zna wszystkie procedury i mechanizmy przeróżnych instytucji :mrgreen:
Bo nieuważnie oglądałeś :P jedna strzelanina to była ślepakami bo ta laska była przebrana za niego a w drugiej coś tam oberwale ;)

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 18:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Bo nieuważnie oglądałeś :P jedna strzelanina to była ślepakami bo ta laska była przebrana za niego a w drugiej coś tam oberwale ;)
ślepakami było na dachu wiec luz pamiętam :D , ale tam w środku koło biblioteki, na głownym holu po egzekucji jednej z nich, jak Nairobi była głowa zaklinowana w drzwiach to też se postrzelali jakby w statki grali

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 19:39

Użytkownik

Użytkownik

Strzelaniny to bardziej realistyczne są w przygodach Jamesa Bonda :]

Oglądałem recenzje 365. Jeszcze typa nie widziałem tak wzburzonego :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=bOnRFj54iaM
Mam co prawda inny gust niż on, ale włączyłem z ciekawości 365 dni w 3 losowych miejscach. 2/3 strzały trafiłem w sceny seksu czy wokół seksu, a dialogi wyglądały tak mniej więcej tak 8)
https://www.youtube.com/watch?v=X2YJgKOXceY

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 20:00

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Dobrze że ktoś inny się skrzywdził oglądając to, bo już miałem szukać gdzie by to obejrzeć 8).

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 11 kwie 2020, 20:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Tandem

Jeśli chodzi o kania vs volvo w paliwie to w firmie wyglądało to tak: e5 to fh, e6 kania. Streamline porównywalnie z fh3 eev.

Strona 2863 z 3556 [ Posty: 71113 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12861 2862 2863 2864 28653556 Następna