Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 21 lis 2020, 6:27

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 gru 2016, 12:29
Posty: 24
Samochód: Man Tga

Witam mam problem z Webastem Air Top 3500 mianowicie włącze zapali się płomień na panelu po czym po 3sec znika a piec nie reaguje nic, dodam że założyłem drugi piec i jest to samo ... Zastanawiam się czy winowajcą nie jest panel sterujący ale nie mam na podmianę, mam ebersprachera ale chyba one się różnią bo płomień się pali na wyświetlaczu ale piec i tak nie reaguje


Post Wysłano: 21 lis 2020, 8:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 6597
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA

Sprawdź przewód elektryczny co idzie do pompki paliwa, jeśli będzie gdzieś uszkodzony i nie będzie zamknięty obwód elektryczny to piec się nie włączy

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Post Wysłano: 22 lis 2020, 14:14

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 gru 2016, 12:29
Posty: 24
Samochód: Man Tga

A gdzie jest zasilanie Webasta podłączone koło bezpieczników gdzieś?


Post Wysłano: 22 lis 2020, 15:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 6597
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA

W hulajnodze?

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Post Wysłano: 22 lis 2020, 17:23

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 04 paź 2020, 19:49
Posty: 10
Samochód: Man TG360A
Lokalizacja: Sandomierz

W skrzynce bezpiecznikow kolego opis masz od spodu jak otworzysz deske
Obrazek

_________________
MAN TGA 2002 BDF


Post Wysłano: 22 lis 2020, 17:30

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 04 paź 2020, 19:49
Posty: 10
Samochód: Man TG360A
Lokalizacja: Sandomierz

Cytuj:
Witam mam problem z Webastem Air Top 3500 mianowicie włącze zapali się płomień na panelu po czym po 3sec znika a piec nie reaguje nic, dodam że założyłem drugi piec i jest to samo ... Zastanawiam się czy winowajcą nie jest panel sterujący ale nie mam na podmianę, mam ebersprachera ale chyba one się różnią bo płomień się pali na wyświetlaczu ale piec i tak nie reaguje
Masz coś z instalacją panele sie róznią ale powinno wystartowac sprawdz bezpiecznik, panel webasto pokazuje błedy ale musi byc komunikacja z webastem

_________________
MAN TGA 2002 BDF


Post Wysłano: 23 lis 2020, 7:43

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 gru 2016, 12:29
Posty: 24
Samochód: Man Tga

Wiem, sprawdzałem bezpieczniki i kable do pompki miernikiem... chodziło mi czy zasilanie jest bezpośrednio z Aku i idzie przez bezpieczniki czy bierzemy gdzieś indziej prąd, bo z tego co kojarzę to + powinien ciągle płynąć do Webasta a przy piecu brak zasilania


Post Wysłano: 23 lis 2020, 8:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 6597
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA

Jeśli to man to w skrzynce zbezpiecznikami masz bezpiecznik z symbolem płomienia 15 amper

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Post Wysłano: 23 lis 2020, 11:43

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 gru 2016, 12:29
Posty: 24
Samochód: Man Tga

Problem rozwiązany, winny bezpiecznik niby wyglądał ok ale na mierniku przejścia nie było, pozdrawiam i dzięki


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do: