Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 26 gru 2016, 2:59
Posty: 28
Samochód: Midlum

Mam przyczepe Plandex na hamulcach Knorr. Czujniki ABS mialy po 1,14 K ohm oraz 1,07 k ohm (przyczepa dwuosiowa ale tylko na przedniej jest koronka ABS i czujniki). Po podlaczeniu nawet przewodu od swiatel wywala blad abs w Manie TGL. Przyczepa nie uzbraja sie wcale. Czy wymienic czujniki na knorra? Dodam ze jeden zmienilem bo ma wartosc 1,75 k ohm (nowy). Prady dochodza do sterownika w przyczepie, tez wychodzi napiecie na czujniki abs ze sterownika przyczepy o wartosci 4,5 v. Prosze o pomoc. Inna przyczepa ktora ma sprawne absy uzbraja sie i gasnie w aucie blad... Dodam ze jest to zestaw MAN TGL 2008 r


Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 26 gru 2016, 2:59
Posty: 28
Samochód: Midlum

Dziękuję


Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 6570
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA

W czym masz problem?
To normalne jak podlaczasz tylko przewód od świateł że wywala błąd ABSu w manie.
To jest informacja że nie jest podłączony kabel od ABSu w przyczepie.
Skoro z inną przyczepą jest dobrze to jest uszkodzony sterownik /modulator w tej przyczepie

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do: