Cytuj:
składowe pensji kierowców wrocławskiego MPK nie bardzo zmieniły się od czasów komuny, więc kto w tej chwili rządzi nie ma większego wpływu na wypłatę.
Nie chodziło mi stricte o wypłaty w MPK Wrocław a o nastroje jako takie. Mój ojciec stwierdził że od czasu zmiany reżimu w Polsce się dobrze żyje bo ludzie lepiej zarabiają. Nie wziął tylko pod uwagę że w tym czasie cały świat żył dobrze dzięki nakręconej gospodarce, a nie dzięki czyimś rządom.
Cytuj:
natomiast co do wyjazdu młodych ludzi za pracą, to smutne jest to, że oni tu już nie wrócą, a ich dzieci będą Niemcami, Anglikami, czy Norwegami.
Państwo to interes a w interesach nie ma sentymentów. "Gówniarzom nie pasowało? To kij im w oko. Wpuścimy młodych Ukraińców czy innych Gruzinów. Część z nich się osiedli. Oni też będą mieli dzieci. Sztuka jest sztuka." Tak to działa.
Cytuj:
W lato z przestrzeni pasażerskiej może dochodzić ostra woń ale generalnie jako kierowca nie mam narzędzi do tego aby coś z tym zrobić.
Nie jeździć autobusem na przykład?
Cytuj:
Historie o wyciąganiu żula z wozu to mit bo niestety fakty są takie iż nie mogę go nawet dotknąć bo to już naruszenie nietykalności.
Źle. Ty nie naruszasz jego nietykalności. Ty pomagasz panu o ograniczonej możliwości samodzielnego poruszania się opuścić pojazd.