Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 28 cze 2018, 22:50

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 28 cze 2018, 22:31
Posty: 1
Samochód: Actros MP4

Witam serdecznie,
czy ktoś podpowie jak się "wgryźć" w tą fabryczną instalację pod CB? Podciągnięte jest 24V czy 12V? Pozdrawiam Obrazek


Post Wysłano: 27 wrz 2018, 22:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 18 lip 2007, 22:15
Posty: 2563
GG: 772271
Lokalizacja: Pudzików Woj. Łódzkie

Cb dziala na 12v

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka


_________________
Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie


Post Wysłano: 07 sty 2020, 23:08

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 gru 2019, 23:58
Posty: 31
GG: 69
Samochód: Wygodny

Podłączę się do tematu. Jak zamienić fabryczną antenę od CB na coś lepszej jakości ? Bo obecnie to taki szumofon a nie radio drogowe.
Trzeba całość odkręcić anteny czy wystarczy tylko ... no właśnie, co ?


Post Wysłano: 08 sty 2020, 9:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 03 lis 2009, 18:59
Posty: 3760
GG: 1
Samochód: brak
Lokalizacja: Jawor

Pod ori anteną jest spory otwór w kształcie kwadratu i normalnej anteny tam nie przykręcisz.

_________________
1. forowicz Wagi Ciężkiej
Raben Transport
Nie bądź dziki!


Post Wysłano: 08 sty 2020, 14:21

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 05 gru 2010, 17:24
Posty: 5220
Samochód: Volvo FH

Są teraz Cb radia na 24v. President Henry chyba jest na 24v.
Z tą wymianą anteny, to może odkręcić fabryczną, zostawić mocowanie i do niego coś dłuższego przykręcić.

_________________
Naczelny Prywaciarz WC :).


Post Wysłano: 09 sty 2020, 16:48

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 gru 2019, 23:58
Posty: 31
GG: 69
Samochód: Wygodny

Raz widziałem u kogoś taki sposób że mocowanie ori anteny zostawił a w to zgrubienie dołożył zwykły bat trzymający się na motylek.
Ale szczegółów nie znam więc nie ruszam tego.


Post Wysłano: 30 mar 2020, 20:34

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 gru 2019, 23:58
Posty: 31
GG: 69
Samochód: Wygodny

Tak to wygląda : Obrazek
Widać że „gniazdo” oryginalne zostało. Nie mniej jadnak zmiany widać.


Post Wysłano: 31 lip 2020, 9:33

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 14 cze 2020, 21:09
Posty: 2

Mam pytanie w podobnym temacie - czy są na rynku systemy łączące CB i lokalizację GPS? Do gps mam flotmana, z ktorego jestem zadowolony i wolalbym nie zmieniac - da sie zakombinwoac zeby polaczyc go jakos z CB?


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do: